09 Mayıs 2025 Cuma

EN ÖNEMLİ SORUNA ILK KAZMA VURULDU!

Genç Belediyesi, ilçenin görünmeyen en önemli sorunları arasında yer alan asbestli boruların değiştirilmesi için ilk kazmayı vurdu.

23 EYLÜL 2021 PERŞEMBE 16:20
0
2058
0
AA aa
EN ÖNEMLİ SORUNA ILK KAZMA VURULDU!

Genç Belediyesi, insan ve çevre sağlığını olumsuz etkileyen aynı zamanda kullanımı tüm dünyada yasaklanan asbestli boruların değiştirilmesi için ilk kazmayı vurdu. İlçenin 
görünmeyen ancak en önemli sorunları arasında yer alan asbestli borular, ekonomik ömrü uzun, dayanıklı ve insan sağlığına zararsız polietilen borular ile değiştirilecek. 

“SU KALİTESİ ARTACAK, KAÇAK SU ÖNLENECEK” 

Gerçekleşecek çalışma ile birlikte ilçenin sağlıklı içme suyuna kavuşup aynı zamanda kayıp ve kaçak su kaybının da önüne geçileceğini belirten Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik: “İlçemizin içme suyu ihtiyacının büyük bir bölümü, yaklaşık 25 yıldan beri asbestli borular ile karşılanıyor. Biliyoruz ki asbestli borular ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada yasaklanmış durumda. Bizlerde göreve geldiğimiz günlerde bunun ile ilgili çalışmalar gerçekleştirdik. Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan hibe yoluyla polietilen borular temin etmiştik. Şimdide bu borularımızı Bismillah diyerek döşemeye başladık. 

“OLUMSUZLUKLARA KARŞIN VATANDAŞLARIMIZDAN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ" 

Boru değişimi esnasında çalışma yapılan alanlarda kısmi su kesintilerinin yaşanacağını ve bundan kaynaklı oluşabilecek mağduriyetleri en aza indirmek için birçok tedbiri planladıklarını ifade eden Başkan Dirik, her şartta vatandaşlardan anlayış beklediklerini söyledi. Başkan Dirik: “Alt yapı hizmetleri çok meşakkatli işler. Bu gibi çalışmalar yapılırken ister istemez bir takım zorluklar ile karşılaşılabiliyor. Bizler mevcut işin yapımını planlarken oluşabilecek aksaklıkları da planlıyoruz. Boru değişimi esnasında yaşanabilecek su kesintileri için vatandaşlarımızın fazla mağdur olmamaları konusunda gerek elimizdeki su tankerleri gerekse de temin edeceğimiz tankerler ile o mahalleyi ya da sokağı susuz bırakmayacağız. Tabi yapacağımız iş ilçemizin 40-50 yıllık bir hizmeti olacak. Bu manada bir defaya mahsus olası yaşanabilecek aksaklıklar için vatandaşlarımızdan şimdiden anlayış bekliyoruz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2025
17:11
193 TÜKETİCİ BAŞVURUSU KARARA BAĞLANDI
193 TÜKETİCİ BAŞVURUSU KARARA BAĞLANDI
Bingöl'de nisan 2025'te Tüketici Hakem Heyeti'nce 193 başvuru karara bağladı. Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
07.05.2025
18:54
KÜÇÜK BAŞ YETİŞTİRCİLİĞİNE BÜYÜK DESTEK
KÜÇÜK BAŞ YETİŞTİRCİLİĞİNE BÜYÜK DESTEK
Bingöl'de çiftçilere yüzde 50 hibe desteği ile 80 adet güneş enerjisi sistemi 300 adet küçükbaş hayvan kırkım makinesi 800 adet akülü şarjlı ilaçlama makinesi (sırt pompası) teslim edildi.
07.05.2025
18:49
BİNGÖL`DE KAÇ KİŞİ HAK SAHİPİ OLDU
BİNGÖL'DE KAÇ KİŞİ HAK SAHİPİ OLDU
Vali Usta: 'Hak sahipliği kabul edilmeyen başvurular için itiraz üzerine yargı süreçleri devam etmekte olup, kazananlarla ilgili işlemlere devam edilmektedir' dedi.
06.05.2025
18:50
UMUT KERVANI 189 AİLEYE NAKDİ VE GIDA YARDIMINDA  BULUNDU
UMUT KERVANI 189 AİLEYE NAKDİ VE GIDA YARDIMINDA BULUNDU
Umut Kervanı Derneği, 2025 yılı Nisan ayında 189 aileye nakdi yardımında bulundu.
06.05.2025
18:44
BİNGÖL`ÜN 4 AYLIK KAZA VERİLERİ AÇIKLANDI
BİNGÖL'ÜN 4 AYLIK KAZA VERİLERİ AÇIKLANDI
Emniyet Genel Müdürlüğü, Bingöl'de 2025 yılının ilk 4 aylık döneminde meydana gelen trafik kazaları ile ilgili verileri açıkladı. Kazaların neden olduğu ölümler, kazaların en büyük nedeni ve kesilen cezaların miktarı haberimizde..
06.05.2025
18:38
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN  2 ZANLI YAKALANDI
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN 2 ZANLI YAKALANDI
jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın