12 Mayıs 2025 Pazartesi

ESNAF FATURA YAKTI, ZAMMI PROTESTO ETTİ!

Yüksek gelen elektrik faturalarını ve zammı protesto etmek için bir araya gelen siyasi parti, esnaf ve STK temsilcileri, elektrik faturalarını yakarak zammın geri çekilmesini talep etti.

04 ŞUBAT 2022 CUMA 14:08
2
2614
0
AA aa
ESNAF FATURA YAKTI, ZAMMI PROTESTO ETTİ!

Bingöl'de Ocak ayı içinde esnafa kesilen zamlı elektrik faturaları, protesto edildi. Merkez Genç Caddesi saat kulesi önünde bir araya gelen siyasi parti temsilcileri, esnaf ve STK'lar, hükümete çağrıda bulunarak zammın geri çekilmesini talep etti.

Kesilen elektrik faturalarını yakarak tepki gösteren esnaf ise işyerlerini kapatma aşamasına geldiklerini belirtti.

Ortak düzenlenen basın açıklamasında konuşan DEVA Parti İl Başkanı Mikail Kovalar, “ Pandemi sürecinden bu yana esnafımızın yaşadığı sıkıntılar ve sorunlar hepimizin malumudur. Pandemi sürecinde bile büyük bir özveri göstererek ahilik geleneği ve ilkelerinden ödün vermeyerek vatandaşlarımızı mağdur etmemeye özen gösterip, vatandaşlarımızın kileri, servisi, tedarikçisi olmaya özen gösterdiklerine hepimiz şahitlik ettik. Buradan bu vesileyle tüm esnaflarımıza bütün vatandaşlarımız adına teşekkürlerimi sunuyorum. Pandemi sürecinden bu yana esnafın içinde bulunduğu zor durumları elimizden geldiğince gerek şifaen gerek yazılı ve sosyal medyada yetkililere bildirmeyi kendimize bir görev addederek; bu kutsal çabanın içinde yer almaya özen gösterdik. O dönemde adeta sesleri olmaya çalıştık ama maalesef vicdanlarını körelten zihniyet, kulaklarını da sağırlaştırmıştı duymak istemedikleri. Unutulmasın ki;  Esnaflarımız toplumun ortak paydasıdır. O paydanın üstü dürüstlük, güzel ahlak, cömertlik, sabır, kanaatkarlık gibi toplumu ayakta tutan özellikler barındırmaktadır. Yani demem o ki; esnaf çökerse toplum çöker;  Esnaf çökerse ahlak çöker” dedi.

“ESNAFIMIZ KİRASINI, PERSONEL MAAŞINI, SİGORTASINI, STOPAJ VE VERGİSİNİ ÖDEMEKTE ZORLANIYOR”

Esnafın zor bir süreçten geçtiğini belirten Kovalar; “Biz de bunun bilincinde olarak adeta esnafımızı yok etmeye, kepenk kapattırmaya kadar götüren elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yapılan artışı protesto etmek için üzerimize düşen görevi yerine getirmek istedik.  Açıklanan enflasyon rakamlarının gelen faturalarla karşılaştırdığımız zaman bu oran  % 120'nin üstündedir. Esnafımız kirasını, personel maaşını, sigortasını, stopaj ve vergisini ödemekte zorlanıyor. Bunu görmemek için kör, duymamak için sağır, konuşmamak için de dilsiz olmak gerek.  2021 yılından bu yana elektrik fiyatlarına gelen zam oranı % 259'dur. 2021 yılı Ocak ayında 1 kW Fiyatı 0,79 TL,  2021 yılı  Temmuz  ayında 0,92 TL,  2022 Ocak ayında ise bu rakam 2.06 TL olarak ciddi bir şekilde artış göstermiştir. Hükümetin ekonomide izlemiş olduğu yanlış politikaların bedelini vatandaşımız ödemektedir. Bu haksızlıktır, bu zulümdür. Bu zulme sessiz kalmamak adına bunları dile getirmek hepimizin vicdani görevidir.  Son günlerde yapmış oldukları açıklamalarla KW sınırını 150 KW'tan 210 KW'a çıkartmaları ise vatandaş ve esnafımıza  ölümü gösterip onları sıtmaya razı etmektir. Esnaf ve vatandaşlarımızın aklıyla dalga geçmektir. Çünkü; Teiaş'ın 2011 raporuna göre; iki çocuklu dört kişilik bir ailenin aylık tüketimi 253 kWh olarak tespit edilmiştir. Söyler misiniz bu vatandaşın ve esnafın aklıyla dalga geçmek değildir de nedir? Buradan şehrimizin yöneticilerine ve iktidarı temsil eden hükümet üyelerine esnafın ve vatandaşın  sesine kulak vermelerini ve bir an önce bu zulmün sona erdirilmesi için çaba göstermelerini rica ediyoruz. Elektrik faturalarına uygulanan indirim önergesini reddeden siyasi partilerin ilimizdeki temsilcilerine burada sizlerin huzurunda bir çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen faturaları kirasından fazla gelen esnaflarımızın durumunu halktan kopmuş genel merkezlerinize acil olarak bildirmenizi ve durumun büyük bir önem arz ettiğini kendilerine bildirmenizi esnaflarımız ve vatandaşlarımız adına  rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

“ESNAFIMIZ SİYASET ÜSTÜ BİR DEĞERDİR”

Kovalar, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“Esnafımız siyaset üstü bir değerdir. Hangi parti olursak olalım bu zor günlerde esnafımızın yanında yer alıp, onları yok etmeye yönelik elektrik fiyatlarına gelen fahiş zamma dur diyelim. Sözlerimi daha fazla uzatmadan esnaf arkadaşlarımıza vermek istiyorum. Eminim ki onların içi daha dolu, ve anlatacak daha çok sorunları vardır.

Burada bizleri yalnız bırakmayan esnaflarımıza, basın mensuplarımıza, siyasi parti temsilcilerine, emniyet teşkilatımıza, demokratik hakkımızı kullanmamızda engel oluşturmayan Bingöl Valiliğimize ve işlerinden dolayı gelemeyip desteklerini esirgemeyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2025
19:00
UYUŞTURUCU OPERASYONU
UYUŞTURUCU OPERASYONU
Genç ilçesinde, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 444 gram esrar ele geçirildi.
10.05.2025
18:50
HÜDAPAR`DAN ENGELLİLER HAFTASI`NA SESİZ AMA DERİN BİR DOKUNUŞ
HÜDAPAR'DAN ENGELLİLER HAFTASI'NA SESİZ AMA DERİN BİR DOKUNUŞ
Bedensel ve görme engelliler için kaldırımlarda empati uygulaması yapan HÜDAPAR Genç İlçe Gençlik Kolları üyeleri, kaldırım kenarlarına ivedilikle engelli rampalarının inşa edilmesi ve sarı takip alanlarının oluşturulması zorunluluğuna dikkat çektiler.
08.05.2025
17:11
193 TÜKETİCİ BAŞVURUSU KARARA BAĞLANDI
193 TÜKETİCİ BAŞVURUSU KARARA BAĞLANDI
Bingöl'de nisan 2025'te Tüketici Hakem Heyeti'nce 193 başvuru karara bağladı. Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
07.05.2025
18:54
KÜÇÜK BAŞ YETİŞTİRCİLİĞİNE BÜYÜK DESTEK
KÜÇÜK BAŞ YETİŞTİRCİLİĞİNE BÜYÜK DESTEK
Bingöl'de çiftçilere yüzde 50 hibe desteği ile 80 adet güneş enerjisi sistemi 300 adet küçükbaş hayvan kırkım makinesi 800 adet akülü şarjlı ilaçlama makinesi (sırt pompası) teslim edildi.
07.05.2025
18:49
BİNGÖL`DE KAÇ KİŞİ HAK SAHİPİ OLDU
BİNGÖL'DE KAÇ KİŞİ HAK SAHİPİ OLDU
Vali Usta: 'Hak sahipliği kabul edilmeyen başvurular için itiraz üzerine yargı süreçleri devam etmekte olup, kazananlarla ilgili işlemlere devam edilmektedir' dedi.
06.05.2025
18:50
UMUT KERVANI 189 AİLEYE NAKDİ VE GIDA YARDIMINDA  BULUNDU
UMUT KERVANI 189 AİLEYE NAKDİ VE GIDA YARDIMINDA BULUNDU
Umut Kervanı Derneği, 2025 yılı Nisan ayında 189 aileye nakdi yardımında bulundu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın