06 Mayıs 2024 Pazartesi

ESNAF KAN AĞLIYOR!

Beraberindeki partililerle hem esnafı hem de çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret eden DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Mikail Kovalar: 'İlgili kurumlarda fikirlerimizi paylaştık ancak esnafımızı dinlerken içimiz yandı. Esnaf kan ağlıyor, ekonomik sıkıntılar giderek daha büyük yaralar açıyor' dedi.

30 EYLÜL 2020 ÇARŞAMBA 08:31
1
1988
1
AA aa
ESNAF KAN AĞLIYOR!

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Bingöl İl Başkanı Mikail Kovalar, Merkez İlçe Başkanı Orhan Camuka ve parti yöneticileriyle birlikte bir dizi ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ı ziyaret eden Kovalar ve beraberindeki partililer, daha sonra Bingöl Barosu Başkanı Hanefi Budancamanak ile Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Naim Tan'ı makamında, çarşı esnafını da işyerlerinde ziyaret ettiler.

Ziyaretlere ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Deva Parti İl Başkanı Mikail Kovalar; verimli geçen temasların bundan sonraki süreçte daha yoğun devam edeceğini söyledi.

“ÖNCELİĞİMİZ BİNGÖL'DÜR”

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ı ziyaretlerinde şehrin sorun, sıkıntı ve beklentilerine dair görüşleri aktardıklarını dile getiren Deva Partisi İl Başkanı Mikail Kovalar: “Şehrin her noktasının ve her bireyinin siyasi fikir ayrılıklarına bakılmaksızın en iyi hizmetleri alması, sıkıntıların giderilmesinde ortak akıl ve istişareye açık olunması, taleplerin ivedilikle değerlendirilmesi, bir siyasi partinin değil şehrin tamamının belediyesi olduğu ve hizmet akışının bu ilke doğrultusunda sunulması gibi birçok husustaki görüşümüzü Sayın Belediye Başkanımıza aktardık. Ayrıca şehrin yarınlarına dair güzel projeler hazırlayacağımızı ve bunu kendileriyle paylaşacağımızı da dile getirdik. Bizim önceliğimiz kişiler değil, Bingöl'dür. Yapılan her güzel hizmeti alkışlayacağımız gibi yanlışın da karşısında olacağımızı beyan ettik. Sayın başkan da her türlü faydalı fikir ve projeye açık olduklarını, makamın şahsının değil halkın olduğunu dile getirdi, çalışmalarıyla ilgili bilgi paylaşımında bulundu. İlgisi ve nezaketinden ötürü kendisine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

“İKİ BARO UYGULAMASI AYRIŞTIRACAKTIR”

Bingöl Barosu ziyaretlerinde de Türkiye'deki hukuksal anlamda yaşanan bazı problemleri dile getirdiklerini ifade eden Kovalar: “Fikir ve düşünce özgürlüğü kavramlarının daha kapsamlı ele alınması ve hak edilen özgürlüğün tanınması gerektiğini dile getirdik. Adaletin kişilere göre uygulanamayacağı, herkesin hukuk önünde eşit olması gerektiği ve adalet temelinin güçlü bir zemine oturtulması gerektiğini ifade ettik. Ayrıca iki ayrı Baro uygulamasının hukuk camiasını siyasi bir ayrışmaya sürükleyeceğini ve buna karşı olduğumu belirttik. Sayın baro Başkanımızın da bu husustaki görüşlerini dinledik. Oldukça verimli bir ziyaret oldu. İlgisinden ötürü Sayın Baro Başkanı ve yönetimine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ”

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği ziyaretlerinde de şehit aileleri ve gaziler arasında bir ayrımı kabul etmediklerini anlatan Kovalar: “Tüm terör örgütlerine karşı olduğumuzu ve ülkenin bütünlüğünden yana olan tavrımızın net olduğunu ifade ettik. Şehit aileleri ve gaziler arasında hiçbir ayrımı kabul etmediğimizi dile getirip, sınır ötesi operasyonlarla ilgili düşüncelerimizi ve burada yaşadığımız can kayıplarımızın verdiği acıyı paylaştık. Sayın BİŞHAK Başkanımıza ve yönetimine misafirperverliklerinden ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz”

“ESNAF KAN AĞLIYOR”

Esnaf ziyaretlerine ilişkin de “Esnaf perişan, ekonomi alanındaki iyimser açıklamalar piyasaya yansımıyor” değerlendirmesinde bulunan Kovalar: “Kapısına gittiğimiz her esnaf ekonomik alandaki daralma ve kötü gidişattan yakındı. Personel çalıştıramaz, kira ödeyemez duruma gelen esnafımız maalesef yarınlara dair karamsar bir düşünceye sahip. Esnafımız kredilerini ödeyemez durumda. Her gün bir esnafımız kepenk indirir durumdayız. Ekonomik göstergelere dair iyimser söylem ve tahminler maalesef piyasaya hiç de bahsedildiği gibi yansımıyor. Esnaf gerçekten perişan durumda! Herkes sadece ayakta kalabilmenin mücadelesinde. Temennimiz, bu zorlu günlerin geride kalacağı günleri hep birlikte görmek” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_65)
30 Eylül 2020 Çarşamba 21:07
Tebrikler Mikail Başkan. Herkese ulaşın ve vatandaşı dinleyin. Vatandaşın sorunlarına samimice yaklaşırsanız bu size değer katar. Başarılar dilerim.
Beğendim (0) Beğenmedim (0)Cevapla
04.05.2024
16:21
250 ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNULDU
250 ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNULDU
Gençli hemşerimiz hayırsever iş insanı RodiJeans Yönetim Kurulu BaşkanıMahsum Dursun'un öncülüğünde gönüllülerin bir araya gelerek hayata geçirdiği proje kapsamında öğrencilerin kalbine dokunuldu ve altyapı branşlarında eğitim gören 250 öğrenciye malzeme desteği verildi.
03.05.2024
14:34
EMNİYET`TEN RUHSAT YENİLEME UYARISI
EMNİYET'TEN RUHSAT YENİLEME UYARISI
Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü, yivsiz tüfek ruhsatnamesi geçerlilik süresi dolan vatandaşların ruhsatnamelerini yenilemeleri gerektiğini bildirdi.
03.05.2024
12:20
RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MEL`UNDUR!
RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MEL'UNDUR!
Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın talimatıyla Belediye'nin giriş kısmına 'Rüşvet alanda, verende melundur' Hadis-i Şerif'i asıldı.
29.04.2024
20:46
ATAN, BİNGÖL`Ü TEMSİL ETTİ
ATAN, BİNGÖL'Ü TEMSİL ETTİ
Mardin'de düzenlenen dama turnuvasına Bingöl'ü temsilen katılan Gençli hemşerimiz Hasan Atan, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak büyük bir başarıya imza attı.
25.04.2024
18:23
MURATSPOR`DA TEK HEDEF GALİBİYET
MURATSPOR'DA TEK HEDEF GALİBİYET
Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Yeni Genç Muratspor, sezonun 24.haftasında Kayseri ekibi Develigücüspor'a konuk olacak. Ligi 3.sırada tamamlamak isteyen temsilcimizde tek hedef deplasmandan galibiyetle dönmek.
24.04.2024
21:46
ŞEHİT `KALAN` KABRİ BAŞINDA ANILDI
ŞEHİT 'KALAN' KABRİ BAŞINDA ANILDI
Genç ilçesinde 2012 yılında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Ali Kalan, Servi Köyünde ki mezarı başında dualarla anıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın