18 Nisan 2024 Perşembe

EV KİRALARI ALDI BAŞINI GİDİYOR

Genç İlçesinde 3 sene öncesine kadar en fazla 200 - 250 TL olan aylık ev kiraları, yeni yapıların yapılmasıyla birlikte 550 TL'ye kadar çıktı.

17 KASIM 2018 CUMARTESİ 16:15
0
2071
0
AA aa
EV KİRALARI ALDI BAŞINI GİDİYOR

Her geçen gün yeni bir yapının yükseldiği Genç İlçesinde artan kira fiyatları kirada oturan vatandaşları zor durumda bırakıyor. Hükümetin kira artışını yüzde 25 oranında sınırlamasına rağmen Genç İlçesi'nde yıllık kira artışları yüzde 100'ün üzerinde uygulanıyor.

MEVCUT KONUTLAR TALEBI KARŞILAYAMIYOR

Konu hakkında görüşlerini aldığımız Emlakçılar, Bu problemin sebebi olarak mevcut konutların talebi karşılayamamasına bağlıyor. Emlakçılar, “2012 yılından itibaren kiralık ev bulma konusunda Genç'te büyük bir problem yaşanıyor. Bu yapılan konutların talebi karşılamadığını gösteriyor. Bunda özellikle gelen yabancı memur sayısındaki artış, tayinlerin olması, bunun yanında evliliklerden sonra ayrı eve çıkılması. Bunlar konut ihtiyacını doğuruyor. Genç'te bir talep var ancak bu talep karşılanamıyor. Birçok memur gelip kiralık daire soruyor ancak yok. Konut açığının bir şekilde çözülmesi lazım. Özellikle dışarıdan gelen insanların ihtiyacının bir şekilde giderilmesi gerekir, projeler geliştirmesi lazım. Yapılan konutlar, siteler ihtiyacı karşılamıyor. Bu da kiraların yüksek olmasına sebep oluyor.” şeklinde görüş bildirdi.

“EV KİRALARI KONUSUNDA BİR DENGESİZLİK VAR"

Emlakçılar, kira fiyatlarında da ciddi bir dengesizlik olduğunu belirterek, "Kiracı sayısının çok fazla olması, özellikle memur, öğrenci ve yabancı sayısının çokluğu bazı ev sahiplerinin iştahını kabartıyor. Kira bedeli konusunda gelişi güzel fiyat belirleniyor. Bu konuda bir standart yok. Bir kural veya kaide yok. Ev sahibi tamamen kendi inisiyatifini kullanıyor. Genç gayrimenkulün Türkiye´de en yüksek olduğu ilçelerden biri durumuna geldi. TOKİ´ler yapıldıktan sonra bir düzenlemeye gidilmediği için başıboşluk söz konusu. Bunlardan ötürü vatandaş sıkıntı içinde. Bu konuya çözüm bulacak olan Emlakçılar Derneği ve Piyasa Denetleme Kuruludur. Bu kurumlar görevlerini yapmıyor. Genç'te hiç bir zaman bu konularda bir düzenleme yapılmadı. Bu durum da vicdanı kıt ev sahiplerini yüreklendiriyor." diye konuştu.

“UÇUK KIRALAR DÜŞÜNDÜRÜYOR”

İlçe merkezinde neredeyse her boş alanda bir bina ya da site inşaatı yükselirken yine de bu artış talepte yetersiz kalıyor. Bunun yanında bazı ev sahiplerinin uçuk denecek rakamlarla evini kiralamak istemesi yeni atanan memurları ve asgari ücretle geçinen vatandaşı  kara kara düşündürüyor. Bu kadar şikâyete karşın çözüm noktasında ne yapılacağı ise belirsizliğini koruyor.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın