05 Mayıs 2026 Salı

FAY HATLARINI YERİNDE İNCELEDİLER

Marmara Üniversitesi Coğrafya Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, Bingöl Karlıova'da bulunan Kuzey Anadolu Fayı (KAF) ve Doğu Anadolu Fayı (DAF) kesişim bölgesini yerinde inceledi.

29 NİSAN 2025 SALI 17:04
0
767
0
AA aa
FAY HATLARINI YERİNDE İNCELEDİLER

Kentte ilk olarak Solhan ilçesinde bulunan doğa harikası Yüzen Adaları gezen öğrenciler, ardından KAF ve DAF'ın kesişim noktası olan Karlıova ilçesine geçti. Öğrencilere, Marmara Üniversitesi Hocaları Prof. Dr. Ali Balcı, Dr. Öğr. Üyesi Salih Yıldırım, Arş. Gör. Yusuf Mert Üstün, Arş. Gör. Ertuğrul Alper Kurban, Arş. Gör. Hamit Çalışkan eşlik etti. Karlıova'da fay hattı hakkında bilgi alan ve yerinde inceleme şansı bulan öğrenciler, ardından kentten ayrıldı. 

Aynı zamanda Bingöl Üniversitesi'nden Coğrafya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatma Esen, Dr. Öğr. Üyesi Vedat Avci, Arş.Gör. Abuzer Kayhan ve Fatih Bilici kendilerine eşlik edip bölge hakkında bilgiler verdi.

Gezi hakkında konuşan Prof. Dr. Ali Balcı, "Arazi uygulamaları kapsamında öğrencilerimize Bingöl'e geldik. Öğrencilerimiz coğrafya öğretmeni olacak. Ülkenin her bir köşesinde ders yapacaklar. Dolasıyla buradaki turizm harikası olan Yüzen Adalar'ı da görmelerini istedik. Türkiye'nin önemli değerlerini tanıtmaya çalışıyoruz. Yeni neslin bunları öğrenmesi sağlamak için çalışıyoruz" dedi.

Öğrencilerden Betül Kaçır, "Hocalarımızla arazi çalışmalarına geldik. Bingöl'ün arazilerini çok beğendim. Bizim dikkatimizi en çok yüzen adalar çekti. Burası bir doğa harikası" diye konuştu.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2026
19:02
BİNGÖL`E TÜBİTAK`TA BÜYÜK GURUR
BİNGÖL'E TÜBİTAK'TA BÜYÜK GURUR
TÜBİTAK'ın Ankara'da düzenlediği proje yarışmalarında Bingöl Yunus Emre Anadolu Lisesi, matematik alanında Türkiye birincisi oldu.
30.04.2026
18:49
BU ÇİÇEGİ KOPARMANIN CEZASI 700 BİN TL
BU ÇİÇEGİ KOPARMANIN CEZASI 700 BİN TL
Doğal yaşamın korunması açısından büyük önem taşıyan ters lalelerin koparılması veya zarar verilmesi ise ciddi yaptırımlara tabi tutuluyor.
30.04.2026
18:44
10 MİLYAR TL`LİK HİBE İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
10 MİLYAR TL'LİK HİBE İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2026 yılı Kırsal Kalkınma Yatırım Programı kapsamında üreticilere 10 milyar TL bütçeli destek sunulacak. Başvurular 12 Haziran 2026'ya kadar yapılabilecek. Proje tutarının KDV dahil olmak üzere yüzde 50 ile yüzde 70'i arasında hibe desteği verilecek.
30.04.2026
18:34
YENİ DÖNEMDE SEVKLER AZALDI
YENİ DÖNEMDE SEVKLER AZALDI
Bingöl Devlet Hastanesi'nde uygulanan PNL yöntemiyle büyük böbrek taşları kapalı ameliyatla tedavi edilirken, il dışına sevk edilen hasta sayısında dikkat çekici düşüş yaşandı.
30.04.2026
18:28
BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ  BAL İÇİN TANITIM ALANI AYRILMALI
BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ BAL İÇİN TANITIM ALANI AYRILMALI
Bingöl Belediyesi'nin Kent Meydanı'ndaki iş yerlerini ihaleye çıkarma kararı sonrası, Bal Üreticileri Birliği'nden dikkat çeken bir talep geldi: 'Bingöl Balı için tanıtım alanı ayrılmalı
30.04.2026
18:22
BİNGÖL`DE ÜÇ DİLLİ MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI
BİNGÖL'DE ÜÇ DİLLİ MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI
Bingöl'de ÇEDES projesi kapsamında düzenlenen programda Mevlid-i Şerif, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca okundu. Gençlerin performansı katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın