08 Ağustos 2026 Cumartesi

FOTOSAFARİ YARIŞMASI SONA ERDİ

Bingöl'de çok sayıda fotoğraf sanatçısının katıldığı 2. İlkbahar Fotosafari Yarışması sona erdi. Almanya, İran ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden toplamda 145 fotoğraf sanatçısının katıldığı yarışmada çekilen fotoğraflar kentin güzelliklerini ortaya çıkardı.

30 MAYIS 2022 PAZARTESİ 08:47
0
1856
0
AA aa
FOTOSAFARİ YARIŞMASI SONA ERDİ

Bingöl'de 26- 29 Mayıs tarihleri arasında valilik, belediye, Fırat Kalkınma Ajansı, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Bingöl Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Kulübü Derneği tarafından düzenlenen “2. İlkbahar Fotosafari Yarışması” sona erdi.

Fotosafari yarışmasına Almanya, İran ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden toplamda 145 fotoğraf sanatçısı katıldı.

Yarışma için başvurularını yapan profesyonel ve amatör fotoğrafçılara, kentin çeşitli noktalardaki doğal güzellikleriyle ilgili bilgi verildi.

Yaklaşık 4 gün süren yarışma sona ererken, dereceye girecek fotoğraflar da jüriler tarafından seçilecek.

Fotosafari yarışması hakkında bilgi veren Bingöl Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Kulübü Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, birçok fotoğraf tutkunun kentte geldiğini söyledi.

Elçi, “Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi, Fırat Kalkınma Ajansı, Kültür ve Turizm Müdürlüğü katkılarıyla 2'inci Fotosafari'yi tamamlamış bulunmaktayız. Katılımcı arkadaşlar çektikleri fotoğrafları teslim ediyorlar ve vedalaşıyoruz burada kendileriyle. Genel olarak oldukça güzel geçti, katılım da güzeldi. İnsanlar Bingöl'ün kış şartlarına, doğanın güzelliklerine tanıklık etmişlerdi. Bir de ilkbahar tanıklık etmek istediler. Bu vesileyle de bizler için güzel oldu, anlamlı bir fotosafari oldu. Birçok insanı tanıdık, onlar burayı tanıdılar. Fotoğrafladılar, güzel belgeler oluşturdular. Bundan sonrası da jürilerimizin değerlendirmelerine kaldı. Jürimiz toplanacak ve birkaç güne değerlendirmelerin sonuçlarını açıklayacak. 10 araçla Bingöl'ün tüm ilçelerine, köylerine ulaşabilecek şekilde araç düzenlemesini yaptık. 145 fotoğrafçı katıldı, bunların içinden 2 Almanyalı ve 1 de İranlı var ama Türkiye'nin farklı illerinden katılım oldu, çok da anlamlı oldu. Umarım bir sonraki yıllarda da bunun devamı gelecektir diye düşünüyorum” dedi.

Giresun'dan yarışma için gelen Engin Ayyıldız, “Fotosafariye Giresun'dan katılıyorum. Daha önce kış oldu onu kaçırmıştım, denk gelmemişti zamanımız. Bu sefer arkadaşımla katılmaya karar verdik. Bölgeye çok yabancıydım ama Bingöl'ü hep görmek istiyordum. Yaşam olarak beni cezbediyordu, insanlarının güzelliğini de duyuyorduk. Bölgeyi bilmediğimiz halde çok yardımcı oldu herkes, fotoğrafla ilgilendiğimizi söyledik, onlar da sağolsun hep destek oldular. Bölgeye hakim olmamamıza rağmen çok rahatlıkla gezdik her yeri. Şimdi daha hakimim diyebilirim. İnşallah yine olursa daha istekli geleceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Bingöl doğasını sevdiğini söyleyen Zeynel Abidin Öztürk ise, “Fotosafari etkinliğine Bayburt'tan katılım sağladım. Bingöl fotoğraf ve video açısından oldukça bakir bir yer. Daha önce sadece içinden geçtiğimiz bir yeri, 2-3 gün boyunca tecrübe etme fırsatımız oldu. Gittiğimiz her bölgede insanların misafirperverlikleriyle karşılaştık. Bingöl bizim için güzel bir etkinlik olmuş oldu” dedi.

Haber : Veysel SÖNMEZ 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.08.2026
18:21
4 AYLIK BEBEK UÇAK AMBULANS İLE  ANKARA`YA SEVK EDİLDİ
4 AYLIK BEBEK UÇAK AMBULANS İLE ANKARA'YA SEVK EDİLDİ
Bingöl Devlet Hastanesi'nde kalp yetmezliği ve metabolik hastalık şüphesiyle tedavi gören 4 aylık bebek, ileri tetkik ve tedavi amacıyla uçak ambulansla Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne sevk edildi
05.08.2026
18:14
DOĞADA ÖNCE ANTREMAN SONRA TEMİZLİK YAPTILAR
DOĞADA ÖNCE ANTREMAN SONRA TEMİZLİK YAPTILAR
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü MuayThai sporcuları, Alibir Köyü mevkiindeki doğa antrenmanının ardından çevredeki cam şişe ve atıkları toplayarak hem spor yaptılar hem de çevre temizliğiyle örnek bir farkındalık çalışmasına imza attılar.
05.08.2026
18:07
UMUT KERVANIN`DAN 1 MİLYON 333 BİN 144 TL DEGERİNDE YARDIM
UMUT KERVANIN'DAN 1 MİLYON 333 BİN 144 TL DEGERİNDE YARDIM
Bingöl Umut Kervanı Derneği, temmuz ayında ihtiyaç sahibi aileler ile Gazze ve yurt dışındaki yardım faaliyetleri kapsamında toplam 1 milyon 333 bin 144 TL değerinde ayni ve nakdi destek sağladı.
05.08.2026
18:01
BİNGÖL`DE NADİR GÖRÜLEN BAL PORSUĞU ÖLÜ BULUNDU
BİNGÖL'DE NADİR GÖRÜLEN BAL PORSUĞU ÖLÜ BULUNDU
Bingöl'ün Dallıtepe Köyü Göl Mezrası'nda ölü halde bulunan bal porsuğu, bölgedeki yaban hayatının karşı karşıya olduğu riskleri bir kez daha gündeme taşıdı. Geçtiğimiz yıl aynı bölgede canlı olarak görüldüğü belirtilen hayvanın bu yıl ölü bulunması üzüntüyle karşılandı.
05.08.2026
17:53
FIRAT KALKINMA`DAN ARILAR BİRLİGİNE ZİYARET
FIRAT KALKINMA'DAN ARILAR BİRLİGİNE ZİYARET
Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Şirin Budancamanak, beraberindeki heyetle Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret ederek yürütülen projeler ile Apiturizm Projesi kapsamında hayata geçirilebilecek iş birliklerini değerlendirdi.
30.07.2026
11:04
EĞİTİM-SEN  GÜÇLENDİRMEYE EVET PLANSIZLIĞA HAYIR
EĞİTİM-SEN GÜÇLENDİRMEYE EVET PLANSIZLIĞA HAYIR
Ağustos ayı içerisinde birçok eğitim kurumunun güçlendirilmesine yönelik ihale yapılacak olmasına dair eleştirileri ve endişelerini paylaşan Eğitim-Sen Bingöl Şubesi; 'Güçlendirme gerekli ama planlama yanlış; öğrenciler ve öğretmenler belirsizlikle karşı karşıya bırakılıyor.'
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın