15 Mayıs 2026 Cuma

FOTOSAFARİ YARIŞMASI SONA ERDİ

Bingöl'de çok sayıda fotoğraf sanatçısının katıldığı 2. İlkbahar Fotosafari Yarışması sona erdi. Almanya, İran ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden toplamda 145 fotoğraf sanatçısının katıldığı yarışmada çekilen fotoğraflar kentin güzelliklerini ortaya çıkardı.

30 MAYIS 2022 PAZARTESİ 08:47
0
1814
0
AA aa
FOTOSAFARİ YARIŞMASI SONA ERDİ

Bingöl'de 26- 29 Mayıs tarihleri arasında valilik, belediye, Fırat Kalkınma Ajansı, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Bingöl Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Kulübü Derneği tarafından düzenlenen “2. İlkbahar Fotosafari Yarışması” sona erdi.

Fotosafari yarışmasına Almanya, İran ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden toplamda 145 fotoğraf sanatçısı katıldı.

Yarışma için başvurularını yapan profesyonel ve amatör fotoğrafçılara, kentin çeşitli noktalardaki doğal güzellikleriyle ilgili bilgi verildi.

Yaklaşık 4 gün süren yarışma sona ererken, dereceye girecek fotoğraflar da jüriler tarafından seçilecek.

Fotosafari yarışması hakkında bilgi veren Bingöl Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Kulübü Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, birçok fotoğraf tutkunun kentte geldiğini söyledi.

Elçi, “Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi, Fırat Kalkınma Ajansı, Kültür ve Turizm Müdürlüğü katkılarıyla 2'inci Fotosafari'yi tamamlamış bulunmaktayız. Katılımcı arkadaşlar çektikleri fotoğrafları teslim ediyorlar ve vedalaşıyoruz burada kendileriyle. Genel olarak oldukça güzel geçti, katılım da güzeldi. İnsanlar Bingöl'ün kış şartlarına, doğanın güzelliklerine tanıklık etmişlerdi. Bir de ilkbahar tanıklık etmek istediler. Bu vesileyle de bizler için güzel oldu, anlamlı bir fotosafari oldu. Birçok insanı tanıdık, onlar burayı tanıdılar. Fotoğrafladılar, güzel belgeler oluşturdular. Bundan sonrası da jürilerimizin değerlendirmelerine kaldı. Jürimiz toplanacak ve birkaç güne değerlendirmelerin sonuçlarını açıklayacak. 10 araçla Bingöl'ün tüm ilçelerine, köylerine ulaşabilecek şekilde araç düzenlemesini yaptık. 145 fotoğrafçı katıldı, bunların içinden 2 Almanyalı ve 1 de İranlı var ama Türkiye'nin farklı illerinden katılım oldu, çok da anlamlı oldu. Umarım bir sonraki yıllarda da bunun devamı gelecektir diye düşünüyorum” dedi.

Giresun'dan yarışma için gelen Engin Ayyıldız, “Fotosafariye Giresun'dan katılıyorum. Daha önce kış oldu onu kaçırmıştım, denk gelmemişti zamanımız. Bu sefer arkadaşımla katılmaya karar verdik. Bölgeye çok yabancıydım ama Bingöl'ü hep görmek istiyordum. Yaşam olarak beni cezbediyordu, insanlarının güzelliğini de duyuyorduk. Bölgeyi bilmediğimiz halde çok yardımcı oldu herkes, fotoğrafla ilgilendiğimizi söyledik, onlar da sağolsun hep destek oldular. Bölgeye hakim olmamamıza rağmen çok rahatlıkla gezdik her yeri. Şimdi daha hakimim diyebilirim. İnşallah yine olursa daha istekli geleceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Bingöl doğasını sevdiğini söyleyen Zeynel Abidin Öztürk ise, “Fotosafari etkinliğine Bayburt'tan katılım sağladım. Bingöl fotoğraf ve video açısından oldukça bakir bir yer. Daha önce sadece içinden geçtiğimiz bir yeri, 2-3 gün boyunca tecrübe etme fırsatımız oldu. Gittiğimiz her bölgede insanların misafirperverlikleriyle karşılaştık. Bingöl bizim için güzel bir etkinlik olmuş oldu” dedi.

Haber : Veysel SÖNMEZ 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2026
19:38
DEM PARTİ`DEN BARIŞ İÇİN ADIM AT
DEM PARTİ'DEN BARIŞ İÇİN ADIM AT
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu
14.05.2026
19:32
BİNGÖL KENT KONSEYİ BÜNYESİNDE ENGELLİ  MECLİSİ KURULDU
BİNGÖL KENT KONSEYİ BÜNYESİNDE ENGELLİ MECLİSİ KURULDU
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu
14.05.2026
19:15
BİNGÖL BELEDİYESİ 153  ÇÖZÜM MERKEZİ TANITILDI
BİNGÖL BELEDİYESİ 153 ÇÖZÜM MERKEZİ TANITILDI
Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personelleri, Bingöl Üniversitesi Kariyer Fuarı'nda açılan stantta 153 Çözüm Merkezi sistemini öğrencilere ve vatandaşlara tanıttı. Belediye hizmetlerine hızlı erişim, dijital takip sistemi ve vatandaş odaklı çözüm modeli hakkında bilgilendirme yapıldı.
14.05.2026
19:08
BİNGÖL`DE KÖYDES SEÇİMİ YAPILDI
BİNGÖL'DE KÖYDES SEÇİMİ YAPILDI
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
18:58
BİNGÖL`DE TOPLANTI VE GÖSTERİ ALANLARI GÜNCELLENDİ
BİNGÖL'DE TOPLANTI VE GÖSTERİ ALANLARI GÜNCELLENDİ
Bingöl Valiliği, 2026 yılı içerisinde il merkezi ve merkeze bağlı beldelerde toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yapılabileceği alanlar ile afiş ve pankart asılacak noktaları açıkladı.
14.05.2026
18:52
BİNGÖL DAHİL 22 İLDE YASA DIŞI BAHİS OPERSAYONU
BİNGÖL DAHİL 22 İLDE YASA DIŞI BAHİS OPERSAYONU
Yasa dışı bahis şebekelerine yönelik düzenlenen operasyonlarda, hesaplarında 5 milyar 800 milyon liralık para hareketi tespit edilen 61 şüpheli yakalandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın