Türk Kızılay Diyarbakır Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi Kan Bağış Tırı, Genç Caddesi Saat Kulesi önündeki kan bağış kampanyasına Bingöl Gazeteciler Cemiyeti destek verdi. Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmud Arda, Cemiyet Sekreteri Ali Yıldırım, Cemiyet Saymanı Ahmet Dengeşik ile cemiyet üyeleri kan bağışında bulundu.
KAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR
Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmud Arda, cemiyet olarak sosyal sorumluluk gerektiren projelerin içinde yer almaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Kan her zaman ihtiyaçtır. Mesleği gereği sürekli kamera ve fotoğraf makinesinin arkasında bulunan basın mensuplarımız bu noktada bir farkındalık oluşturarak böylesi önemli bir faaliyete destek oluyorlar. İhtiyacı olan vatandaşlarımız bunu daha iyi anlar. Eğer bir can kurtarırsak ne mutlu bize. Kan bağışı hayat kurtarır. Kan ihtiyacı her geçen gün arttığı için vatandaşlarımız kan bağışı yapmaya devam etmelidir” diye konuştu.
Sağlıklı her vatandaşın kan vermesi gerektiğine dikkat çeken Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Sekreteri Ali Yıldırım ise, “Bizler Bingöl Gazeteciler Cemiyeti olarak farkındalık oluşturmak için Kızılay' a ve kan bekleyenlere destekte bulunuyoruz. Tüm hemşehrilerimizi kan vermeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.
Türk Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi Temsilcisi Mehmet Mücde, kan bağışına vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirterek, kan bağışı yapan Bingöllü vatandaşlara duyarlıklarından dolayı teşekkür etti.
1 GÜNDE 100 ÜNİTE KAN BAĞIŞLANDI
Günlük 100 ünite kan bağışının verildiği belirten Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi Bölge Koordinatörü Mehmet Kaddafi Mücde, 21 Şubat 2021 tarihine kadar 09:30-18:00 saatleri arasında Dörtyol Saat Kulesi Önündeki Kan Bağış Tırı'na vatandaşları beklediklerini ifade etti.
