14 Ağustos 2026 Cuma

GEÇMİŞTE TERÖR, ŞİMDİ FEDAŞ ZULMÜ

Terör nedeniyle terk ettikleri köylerine dönüş yapıp yeni evler inşa eden Genç İlçesi Yeniyazı Köyü sakinleri, bir türlü elektriğe kavuşamadılar. Geceleri mumla geçiren köy sakinleri; 'Köye dönüşü destekliyoruz deniyor ama elektrik talebimiz bir türlü karşılanmıyor' siteminde bulundular.

23 AĞUSTOS 2023 ÇARŞAMBA 14:07
2
2397
0
AA aa
GEÇMİŞTE TERÖR, ŞİMDİ FEDAŞ ZULMÜ

 Genç İlçesi Yeniyazı Köyü sakinleri, yıllar önce terör olayları nedeniyle terk ettikleri köylerine dönüş yapmaya başladılar. Köyde inşa edilen dört adet yeni konutun ardından dört konutun daha temeli atıldı ancak köye dönüş hayalleri karanlıkta kaldı. Tamamlanan konutlar için elektrik hattı talebinde bulunan köy sakinlerinden Sedat Ayşin, Ahmet Mersin, Talip Özel, Bahri Fidan, Abdullah Nazlıcan, bir türlü TEDAŞ'tan sonuç alamamaktan yakındılar.

ELEKTRİK OLMADAN NASIL YAŞANACAK?

Devletin köye dönüş çağrısına atıfta bulunan köy sakinleri, dönüş yapıldıktan sonra abonelik için başvurdukları Fırat Elektrik Dağıtım Şirketi'nde (Fırat EDAŞ) taleplerine bir türlü yanıt alamadıklarını, bunun artık bir zulme dönüştüğünü vurguladılar.
Dört evin tamamlandığını, dört evin de temelinin atıldığını ancak elektrik verilmediği için inşaatların yarım bırakıldığını aktaran köy sakinleri; “Tamamlanan evlere elektrik alamayınca, yapılacak evlerin sahipleri de dolaylı olarak inşaatı temel aşamasında yarım bıraktılar. Elektrik olmadan yaşam olur mu? Haliyle onlar da köy hayallerini ertelediler. Bu yaz sıcağında dolap çalıştıramıyoruz, gıdalarımız bozuluyor, bir bardak soğuk su içemiyoruz. Küçük güneş panelleriyle ancak şarj ihtiyacımızı görebiliyoruz. Geceleri el feneri ya da mumla ihtiyaçlarımızı görüyoruz. Sebze meyve yetiştirelim diyoruz ama taşıma suyla değirmen döner mi? Elektrik olmadığı için hidrofor çalıştıramıyoruz. Yüksek gerilim hattı hemen yanı başımızdan geçiyor ama bir türlü talep ettiğimiz elektriği alamıyoruz. Yıl olmuş 2023, biz halen yanı başımızdaki hattan elektrik alamama sorununu yaşıyoruz. Köye dönüşü destekliyoruz deniyor ama elektrik talebimiz bir türlü karşılanmıyor. Derdimizi kime anlatacağımızı şaşırdık! İlgili kurumun bu konuda artık bir çözüm üretmesini bekliyoruz” sözleriyle tepki ve taleplerini dile getirdiler.

HABER:SİNAN  ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.08.2026
10:23
VALİLİK AÇIKLAMASINDA  LOKAL İMALAT KUSURU OLDUGUNU BİLDİRDİ
VALİLİK AÇIKLAMASINDA LOKAL İMALAT KUSURU OLDUGUNU BİLDİRDİ
Genç ilçesindeki 16 derslikli İnönü Ortaokulu inşaatında ortaya çıkan beton görüntülerine ilişkin tartışmaların ardından Bingöl Valiliği açıklama yaptı. Valilik, beton dökümünün teknik şartnamelere uygun gerçekleştirildiğini, tespit edilen boşlukların ise lokal imalat kusuru olduğunu bildirdi.
10.08.2026
10:18
ARANAN 15 KİŞİ YAKALANDI
ARANAN 15 KİŞİ YAKALANDI
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin son bir haftada yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan aranan 15 kişi yakalandı. Yakalananlar arasında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişi de yer aldı.
05.08.2026
18:21
4 AYLIK BEBEK UÇAK AMBULANS İLE  ANKARA`YA SEVK EDİLDİ
4 AYLIK BEBEK UÇAK AMBULANS İLE ANKARA'YA SEVK EDİLDİ
Bingöl Devlet Hastanesi'nde kalp yetmezliği ve metabolik hastalık şüphesiyle tedavi gören 4 aylık bebek, ileri tetkik ve tedavi amacıyla uçak ambulansla Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne sevk edildi
05.08.2026
18:14
DOĞADA ÖNCE ANTREMAN SONRA TEMİZLİK YAPTILAR
DOĞADA ÖNCE ANTREMAN SONRA TEMİZLİK YAPTILAR
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü MuayThai sporcuları, Alibir Köyü mevkiindeki doğa antrenmanının ardından çevredeki cam şişe ve atıkları toplayarak hem spor yaptılar hem de çevre temizliğiyle örnek bir farkındalık çalışmasına imza attılar.
05.08.2026
18:07
UMUT KERVANIN`DAN 1 MİLYON 333 BİN 144 TL DEGERİNDE YARDIM
UMUT KERVANIN'DAN 1 MİLYON 333 BİN 144 TL DEGERİNDE YARDIM
Bingöl Umut Kervanı Derneği, temmuz ayında ihtiyaç sahibi aileler ile Gazze ve yurt dışındaki yardım faaliyetleri kapsamında toplam 1 milyon 333 bin 144 TL değerinde ayni ve nakdi destek sağladı.
05.08.2026
18:01
BİNGÖL`DE NADİR GÖRÜLEN BAL PORSUĞU ÖLÜ BULUNDU
BİNGÖL'DE NADİR GÖRÜLEN BAL PORSUĞU ÖLÜ BULUNDU
Bingöl'ün Dallıtepe Köyü Göl Mezrası'nda ölü halde bulunan bal porsuğu, bölgedeki yaban hayatının karşı karşıya olduğu riskleri bir kez daha gündeme taşıdı. Geçtiğimiz yıl aynı bölgede canlı olarak görüldüğü belirtilen hayvanın bu yıl ölü bulunması üzüntüyle karşılandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın