19 Nisan 2024 Cuma

GELECEKLERİ İÇİN KÜREK ÇEKİYORLAR

Genç ilçesinde su sporlarına yönlendirilen 150 çocuk ve genç, Murat Nehri'nin sularında gelecekleri için kürek çekiyorlar.

29 TEMMUZ 2021 PERŞEMBE 14:00
1
1405
0
AA aa
GELECEKLERİ İÇİN KÜREK ÇEKİYORLAR

Su sporlarında büyük potansiyeli bulunan Murat Nehri'nin Genç ilçesinden geçen bölümü, son yıllarda başlatılan çalışmayla kano ve rafting tutkunlarına da ev sahipliği yapıyor.

Kaymakamlık ve Belediye öncülüğünde gençlerin ve çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durması ve bu alanda eğitim alması için kurulan kano ve rafting takımları büyük ilgi gördü.Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla hazırlanan “Spora Geç Kalma, Genç Kal” projesi kapsamında kurulan rafting ve kano takımlarına dahil edilen gençler, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünde spor eğitim uzmanı ve rafting antrenörü Mahmut Arif Kaya'dan aldıkları eğitimlerin ardından Murat Nehri'nde kürek çekmeye başlıyor.

Murat Nehri'nde 6 yıldır kano ve rafting yaparken eğitimle de kendilerini geliştiren 150 çocuk ve gençten 14'ü Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nu kazandı, 25'i lisanslı sporcu oldu.

Tunceli, Van, Şırnak ve Hakkari'de yapılan Türkiye şampiyonalarına katılan rafting takımı Rize'deki dünya şampiyonaları elemelerinde 56 takım içerisinde 8. olmayı başardı.

Avrupa Spor Haftası Etkinlikleri kapsamında geçen yıl Tunceli'de yapılan rafting yarışmalarında kenti temsil eden Bingöl Rafting Takımı, Türkiye ikinciliği elde etti.

Bingöllü çocuklar ve gençler, ulusal ve uluslararası şampiyonalarda kıyasıya yarışmak için Murat Nehri'nde kürek çekmeye devam ediyor.

Murat Nehri'nin mavi yeşil sularında sporcuların yaklaşık 7 kilometrelik parkurda yaşadığı kano keyfi, güzel görüntüler oluşturuyor.

 PİST VE KANO EVİ TALEBİ

Spor eğitim uzmanı ve rafting antrenörü Mahmut Arif Kaya, yaptığı açıklamada, ilçede su sporlarına 2 rafting botuyla başladıklarını söyledi.

Daha sonra 8 kişilik takım kurduklarını anlatan Kaya, bununla ilgili tanıtım yaptıkça gençlerin bu spora yöneldiğini belirtti.

Kaya, haftanın belli günlerinde periyodik şekilde 50 sporcuya eğitimler verdiklerini dile getirerek, “Kanoya binme tekniği, düşerken bir nesneye tutunma, akan bir suda kurtulma ve aynı zamanda nehir rehberliği konularında gençlere yardımcı oluyorum. Gençleri başka yönlere gitmelerine izin vermeden bu spora çektik. Güzel şekilde ilimizi temsil ettiler. Destek sağlanırsa gençlerimiz daha güzel yerlere gelebilir.” dedi.

Genç'ten bir milli takım sporcusu çıkarma hedeflerinin bulunduğunu, gençlere güvendiğini ifade eden Kaya, nehir üzerinde pistler oluşturulması gerektiğine dikkati çekti.

Bazı kum ocaklarının nehirden kum çektiğini, bunun akıntıyı bozduğunu aktaran Kaya, “Kum ocaklarının buradan kum almalarını bırakmasını ve nehrin düzgün bir şekilde akmasının sağlanmasını istiyoruz. Talep çok ancak kano sayımız yeterli değil. Raftingde de 2 botla antrenman yapıyor, yarışmaya gidiyoruz. Sporcuların en azından kıyafetlerini değiştirebilecekleri bir kano evi yapılmasını istiyoruz. Bu şekilde gençlerimize daha sosyal bir ortam sağlanabilir.” diye konuştu.

BAVER KAYA: “GÜN GEÇTİKÇE GELİŞİYORUZ”

Sporculardan Baver Kaya su sporları sayesinde üniversite eğitime başladığını belirterek, “Harika şeyler öğrendim. Sigara ve alkol gibi şeylerden uzaklaştık. Şehir şehir gezip Türkiye yarışmalarına katılıyoruz. Gün geçtikçe gelişiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Serhat Koca da 4 yıldır kano ve rafting yaptığını anlatarak, aynı zamanda antrenör yardımcılığı görevini de yürüttüğünü aktardı.

Bu sporu yapanların çok eğlendiğini dile getiren Koca, “Murat Nehri daha önce boğulma olayları nedeniyle çok can aldı. Bir yandan da insanların bu korkularını yenmeye çalışıyoruz. Herkesi suya davet ediyoruz. Çok talep var.” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
14:10
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
Genc ilçesine bağlı Gözütok Köyünde hayvancılık işi ile uğraşan Mehmet Davran'a ait ahır, aslına uygun yapılmadığı iddiasıyla mühürlendi. Davran, hayvanlarının dışarıda kaldığını ve büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek devlet büyüklerinden kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
19.04.2024
11:18
MUHTAR SARI`DAN İNTERNET TEPKİSİ
MUHTAR SARI'DAN İNTERNET TEPKİSİ
5 Bini aşan nüfusuyla Genç ilçesinin en büyük ikinci mahallesi olan Yenişehir'de aylardır yaşanan internet sıkıntısı yapılan başvurulara rağmen çözülmüyor. Yaşanılan duruma sert tepki gösteren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, 'Verdiğimiz dilekçeler dahi kaile alınmıyor. Mahalle halkı isyan etmiş durumda, Yetkili kurumun bir an önce mahallemize hak ettiği hizmeti getirmesini talep ediyoruz' dedi.
18.04.2024
18:29
`HÜZÜN ÇİÇEĞİ` KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
'HÜZÜN ÇİÇEĞİ' KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Gökçeli köyünde 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başlarken ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
18.04.2024
16:11
HEMŞEHRİMİZE TRT`DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
HEMŞEHRİMİZE TRT'DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi verildi.
17.04.2024
13:12
GENÇ`İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
GENÇ'İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde Diyarbakır ile Yozgat'tan birçok sporcu, Eğitim ve gelişim kampı için Genç'e geldi.
16.04.2024
16:18
SOFRALARDA `KENGER` ZAMANI
SOFRALARDA 'KENGER' ZAMANI
Genç dağlarının doğal lezzetlerinden olan kenger bitkisi, ilkbahar ile birlikte sofralarda yerini aldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın