27 Haziran 2026 Cumartesi

GENÇ BELEDİYESİNDEN TARİHİ KARAR!

Genç Belediyesi Meclisinde önemli bir karara imza atıldı. Alınan karara göre ana cadde olarak tabir edilen bölgelere kahvehane açılması yasaklandı.

16 EKİM 2021 CUMARTESİ 12:07
1
2559
0
AA aa
GENÇ BELEDİYESİNDEN TARİHİ KARAR!

İşsizliğin en büyük örnekleri arasında yer alan kahvehanelerin çokluğu Genç ilçesinin en büyük sorunları arasında yer alırken, Genç Belediye Başkanlığı da bunun önüne geçmek için ana cadde üzerine kahvehane ve fırın açılmasını yasakladı.

Alınan Meclis kararı gereğince, Cumhuriyet Caddesi, Bingöl Caddesi ve Diyarbakır Caddesi güzergahı üzerine artık kahvehaneler için ruhsat verilmeyecek. Daha önceki yıllarda verilen ruhsatlara herhangi bir müeyyide uygulanamadığından şu anda bu caddeler üzerindeki kahvehaneler faaliyetlerini sürdürebilecek. Ancak kahvehanelerin kapanması durumunda bir daha ruhsat verilmeyecek. Mevcut kahvehaneler faaliyetlerine devam edebilecek ancak yeni kahvehane açılmasına izin verilmeyecek.

"MECLİSTE OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ"

Genç Belediyesi Meclisi tarafından alınan karar şöyle; "Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 19/12/2014 tarih ve 2014/26 nolu genelgesi ve İçişleri Bakanlığı Mahalli idareler Genel Müdürlüğünün 711888-46250-1761 sayı ve 221011/2015 tarihli yazısına istinaden yol güzergahlarında ve kaldırımlarda görüntü kirliliğinin önüne geçilebilmesi ve kentlerimize görsel kimlik kazandırması amacıyla tedbirlerin alınması, alınan tedbirler kapsamında gerekli düzenlemelerin yapılması, yapılara düzenlenen belgelerin bu kapsamda alınan kararlar doğrultusunda gerçekleştirilmesi ile ilgili esaslar göz önüne alınarak; a)Cumhuriyet Caddesi, Bingöl Caddesi, ve Diyarbakır Caddesi üzerinde yola bakan kısmına kapısı veya içeri görünebilecek camekanı bulunan kıraathane, çay ocağı ve kafe işletmelerine yeni işyeri açma ruhsatı verilmemesi ve ruhsat yenileme işlemlerinde iş yeri açma ve ruhsat yenileme yönetmeliğinin 8. maddesine dayanarak söz konusu Cumhuriyet Caddesi, Bingöl Caddesi, ve Diyarbakır Caddelerinde ruhsat yenilemelerinin yapılmaması.b) İlçe geneli yeni açılacak fırınlarda tezgah altı kabul edilmemek kaydı ile en az 4 metreküplük odun deposunun bulunması şartı konulmasına oy birliği ile kabul edildi" ifadelerine yer verildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.06.2026
18:56
BÖBREK ALINMADAN KANSER AMELYATI YAPILDI
BÖBREK ALINMADAN KANSER AMELYATI YAPILDI
Bingöl Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen kapalı böbrek koruyucu kanser ameliyatında, 75 yaşındaki hastanın böbreğindeki 3,5 santimetrelik tümör başarılı bir operasyonla çıkarıldı.
25.06.2026
18:46
FİNALDE BİNGÖL`Ü TEMSİL EDECEK
FİNALDE BİNGÖL'Ü TEMSİL EDECEK
Bingöl Müftülüğü Selahattin Eyyubi Hafızlık Proje Okulu Kur'an Kursu Öğreticisi Ali Yalçın, 'Hafızlık Yarışması' bölge finalinde birinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.
25.06.2026
18:41
MİNİK YÜREKLERDEN EFRAYİM BEBEĞE UMUT
MİNİK YÜREKLERDEN EFRAYİM BEBEĞE UMUT
Bingöl'de devlet koruması altındaki çocuklar, SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisine destek olmak için harçlıklarını bağışladı.
23.06.2026
19:08
İŞKUR BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNE 50 KİŞİ ALINACAK
İŞKUR BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNE 50 KİŞİ ALINACAK
İŞKUR ve Bingöl Üniversitesi iş birliğinde yürütülecek İUP programına kabul edilecek 50 kişi, 30 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilecek noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular 22-26 Haziran 2026 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-Şube, e-Devlet ve ALO 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek.
22.06.2026
12:40
SON BİR HAFTADA 37 ŞÜPHELİ YAKALANDI
SON BİR HAFTADA 37 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Bingöl'de polis ekiplerince son bir haftada düzenlenen asayiş, narkotik ve kaçakçılık operasyonlarında 37 şüpheli yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuklanırken, 5 kişiye idari para cezası uygulandı.
22.06.2026
12:26
JANDARMA`DAN DEV OPERASYON 15 BİN 831 KÖK KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ
JANDARMA'DAN DEV OPERASYON 15 BİN 831 KÖK KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ
15 Bin 831 kök kenevir ele geçirildi
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın