29 Nisan 2024 Pazartesi

GENÇ, FİLİSTİN İÇİN TEK YÜREK OLDU

İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırıların ardından Genç ilçesinde yüzlerce vatandaş, Filistin için yürüdü, dualar etti. İsrail bayrağı yakan vatandaşlar, hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

19 EKİM 2023 PERŞEMBE 14:01
0
1374
0
AA aa
GENÇ, FİLİSTİN İÇİN TEK YÜREK OLDU

İsrail'in Gazze'de El Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlendiği ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrasında ülkede 3 günlük milli yas ilan edilirken vatandaşlar ise Filistin'e desteklerini sürdürüyor. Bu çerçevede Genç ilçesinde ki STK temsilcileri ve yüzlerce vatandaş, öğle namazının ardından Filistinliler için yürüdü. 
Merkez Yeni Camisinin önünde toplanan yüzlerce kişi, tekbirler ve sloganlar eşliğinde Saat Kulesine kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından Kent Meydanında bir araya gelen yüzlerce kişi, İsrail bayrakları yakarak Filistin'de hayatını kaybedenler için hep birlikte saf tutarak gıyabi cenaze namazı kıldı. 

“MESCİD-İ AKSA'NIN ONURUNU KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Namazın ardından toplanan kalabalığa hitap eden İbrahim Övün, Filistin'i savunmaya devam edeceklerini aktardı. 
Övün, “Bu zulüm yaklaşık bir asırdır devam ediyor ve bizler Müslümanlar olarak Filistin'i savunduk, bugün sonra da savunmaya devam edeceğiz. Biz Filistin'in sadece Filistin'den ibaret olduğunu düşünmüyoruz. Filistin'in bizim akidemiz olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla bizler var olduğumuz müddetçe, Allah'ın izniyle Filistin davasını savunmaya devam edeceğiz. Mescid-i Aksa'nın onurunu korumaya devam edeceğiz. Orada ümmetin onurunu, şerefini ayaklar altına düşürmeyen oradaki kahramanlara binlerce kez selam ediyoruz” dedi. 
Kalabalık, edilen duaların ardından kontrollü bir şekilde dağıldı.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın