25 Nisan 2024 Perşembe

GENÇ HATİPLER HUTBE'DE YARIŞTI

31 ARALIK 2018 PAZARTESİ 12:54
0
1547
0
AA aa
GENÇ HATİPLER HUTBE`DE YARIŞTI

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de imam hatip Liseleri arasında düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” hutbe okuma yarışması Genç Mevlana Cami'inde yapıldı.

Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde yapılan, İmam Hatip Liseleri arası Genç Hatipler Minberde” hutbe okuma yarışması Genç Ulu Camiinde icra edilen yarışmaya İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Genç Belediye Başkanı Mehmet Hadi Topraktan, ilçe müftüsü Hanefi Ballı, Din Öğretmeni Şube Müdürü Mehmet Arslan, İlce Milli Eğitim Müdürü Remzi Dinler, Eğitim Bir-sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, İmam Hatip Platformları Bingöl temsilcisi Sadullah Arpa, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

İl genelinde 6 imam hatip Lisesinin katıldığı yarışmada, öğrenciler izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Yarışmanın sonunda jüri üyelerinin puanlaması sonrasında Genç Hatipler Minberde” hutbe okuma yarışmasında Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Varan  birinci, Solhan Anadolu imam Hatip Lisesi öğrencisi Serhat Öztürk ikinci, Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bilal Alan il üçüncüsü oldu.

Programın sonunda yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım belgesi ve çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin; “Bizler öğrencilerimizin akademik, sosyal, kültürel ve mesleki yönden gelişmesi hususunda bu faaliyetleri yapıyoruz. Bu anlamda hutbe okuma yarışması da öğrencilerimizin bilgi ve mesleki becerilerinin gelişmesi noktasında çok önemli bir farkındalık beraberinde getirdi. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın