13 Mayıs 2026 Çarşamba

GENÇ HATİPLER HUTBE'DE YARIŞTI

31 ARALIK 2018 PAZARTESİ 12:54
0
2145
0
AA aa
GENÇ HATİPLER HUTBE`DE YARIŞTI

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de imam hatip Liseleri arasında düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” hutbe okuma yarışması Genç Mevlana Cami'inde yapıldı.

Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde yapılan, İmam Hatip Liseleri arası Genç Hatipler Minberde” hutbe okuma yarışması Genç Ulu Camiinde icra edilen yarışmaya İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Genç Belediye Başkanı Mehmet Hadi Topraktan, ilçe müftüsü Hanefi Ballı, Din Öğretmeni Şube Müdürü Mehmet Arslan, İlce Milli Eğitim Müdürü Remzi Dinler, Eğitim Bir-sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, İmam Hatip Platformları Bingöl temsilcisi Sadullah Arpa, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

İl genelinde 6 imam hatip Lisesinin katıldığı yarışmada, öğrenciler izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Yarışmanın sonunda jüri üyelerinin puanlaması sonrasında Genç Hatipler Minberde” hutbe okuma yarışmasında Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Varan  birinci, Solhan Anadolu imam Hatip Lisesi öğrencisi Serhat Öztürk ikinci, Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bilal Alan il üçüncüsü oldu.

Programın sonunda yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım belgesi ve çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin; “Bizler öğrencilerimizin akademik, sosyal, kültürel ve mesleki yönden gelişmesi hususunda bu faaliyetleri yapıyoruz. Bu anlamda hutbe okuma yarışması da öğrencilerimizin bilgi ve mesleki becerilerinin gelişmesi noktasında çok önemli bir farkındalık beraberinde getirdi. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
19:12
BÜYÜK ŞEHİRLERE KURBANLIK SEVKLER BAŞLADI
BÜYÜK ŞEHİRLERE KURBANLIK SEVKLER BAŞLADI
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinden İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına kurbanlık büyükbaş hayvan sevklerinin başladığını duyurdu
12.05.2026
18:59
HACI ADAYLARI BİNGÖL`DEN DUALARLA UĞURLANDI
HACI ADAYLARI BİNGÖL'DEN DUALARLA UĞURLANDI
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu kapsamında 2026 yılı hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan Bingöllü hacı adayları, düzenlenen uğurlama programıyla dualar eşliğinde yolcu edildi
11.05.2026
19:17
BİNGÖL İŞKUR`DAN İUP İLANI   85 KİŞİ  İŞE ALINACAK
BİNGÖL İŞKUR'DAN İUP İLANI 85 KİŞİ İŞE ALINACAK
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
18:15
BİNGÖL`DE SÜT HİJYENİ EĞİTİMİ VERİLDİ
BİNGÖL'DE SÜT HİJYENİ EĞİTİMİ VERİLDİ
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
11.05.2026
18:09
MİNİK SÜMEYYE`NİN RÜYASI GERÇEK OLDU
MİNİK SÜMEYYE'NİN RÜYASI GERÇEK OLDU
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
11.05.2026
18:02
HER BAĞIŞ BİR HANEDE UMUT OLDU
HER BAĞIŞ BİR HANEDE UMUT OLDU
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın