03 Mayıs 2026 Pazar

GENÇ, TEK YÜREK OLDU

Genç ilçesinde duyarlı vatandaşlar, Elazığ'da meydana gelen depremde dışarda kalan vatandaşlara kardeşlik eli uzatarak 1 tır dolusu yaşam malzemesi gönderdi.

28 OCAK 2020 SALI 12:50
0
2779
0
AA aa
GENÇ, TEK YÜREK OLDU

Merkez üssü Elazığ Sivrice olan ve 6.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası çok sayıda vatandaşımız ölmüş ve yüzlerce yaralı vatandaşımız ise ekiplerin yoğun mücadelesi sonrası depremden sağ kurtarılmıştı. Tüm Türkiye'nin Elazığ için tek yürek olması sonrası harekete geçen Genç ilçesinde ki bazı duyarlı vatandaşlar ise sosyal medya aracılığıyla örgütlenerek Elazığ üşümesin kampanyası başlattı. Kampanyaya gecenin geç saatleri olmasına rağmen yoğun bir katılım gösteren Genç halkı, battaniyeden, halıya, monttan, ayakkabıya elde avuçta ne varsa yardım amaçlı göndererek Elazığ'a kardeşlik eli uzattı.

BİR GECEDE 800'E YAKIN BATTANİYE TOPLANDI

Komşu şehrimiz Elazığ'da Cuma günü saat 20:55'te meydana gelen depremin ardından tamamen duyarlı Gençli vatandaşlar tarafından başlatılan kampanyada 800'e yakın battaniye toplanırken duyarlılıklarını gösteren halk, battaniyeden, halıya, monttan, ayakkabıya elde avuçta ne varsa yardım amaçlı göndererek Elazığ'a kardeşlik eli uzattı. Yardımların devam edeceğini belirten Genç halkı, “Depremi yaşamış ve deprem acısını en iyi bilen bizlerin Elazığ'a sessiz kalması bizleri çok üzerdi. Dondurucu soğukların etkili olduğu bugünlerde yaşanan depremde Elazığ halkını yalnız bırakmayacağız. Gerekirse 1 tır daha doldurur yine yollarız. Topyekûn seferberlik halindeyiz ve Elazığlı kardeşlerimizin yanındayız”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2026
19:02
BİNGÖL`E TÜBİTAK`TA BÜYÜK GURUR
BİNGÖL'E TÜBİTAK'TA BÜYÜK GURUR
TÜBİTAK'ın Ankara'da düzenlediği proje yarışmalarında Bingöl Yunus Emre Anadolu Lisesi, matematik alanında Türkiye birincisi oldu.
30.04.2026
18:49
BU ÇİÇEGİ KOPARMANIN CEZASI 700 BİN TL
BU ÇİÇEGİ KOPARMANIN CEZASI 700 BİN TL
Doğal yaşamın korunması açısından büyük önem taşıyan ters lalelerin koparılması veya zarar verilmesi ise ciddi yaptırımlara tabi tutuluyor.
30.04.2026
18:44
10 MİLYAR TL`LİK HİBE İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
10 MİLYAR TL'LİK HİBE İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2026 yılı Kırsal Kalkınma Yatırım Programı kapsamında üreticilere 10 milyar TL bütçeli destek sunulacak. Başvurular 12 Haziran 2026'ya kadar yapılabilecek. Proje tutarının KDV dahil olmak üzere yüzde 50 ile yüzde 70'i arasında hibe desteği verilecek.
30.04.2026
18:34
YENİ DÖNEMDE SEVKLER AZALDI
YENİ DÖNEMDE SEVKLER AZALDI
Bingöl Devlet Hastanesi'nde uygulanan PNL yöntemiyle büyük böbrek taşları kapalı ameliyatla tedavi edilirken, il dışına sevk edilen hasta sayısında dikkat çekici düşüş yaşandı.
30.04.2026
18:28
BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ  BAL İÇİN TANITIM ALANI AYRILMALI
BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ BAL İÇİN TANITIM ALANI AYRILMALI
Bingöl Belediyesi'nin Kent Meydanı'ndaki iş yerlerini ihaleye çıkarma kararı sonrası, Bal Üreticileri Birliği'nden dikkat çeken bir talep geldi: 'Bingöl Balı için tanıtım alanı ayrılmalı
30.04.2026
18:22
BİNGÖL`DE ÜÇ DİLLİ MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI
BİNGÖL'DE ÜÇ DİLLİ MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI
Bingöl'de ÇEDES projesi kapsamında düzenlenen programda Mevlid-i Şerif, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca okundu. Gençlerin performansı katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın