18 Mayıs 2026 Pazartesi

Barzani: barış eli uzattık

IKDP lideri Mesut Barzani, '' komşularına barış eli uzattık. Onlardan da buna karşılık bekliyoruz. Barışa karşılık verileceğini düşünüyoruz. Buna karşılık bize yönelik tehditleri de kabul etmeyiz'' dedi.

08 MAYIS 2006 PAZARTESİ 09:58
0
1736
0
AA aa
Barzani: barış eli uzattık
Barzani, yerel parlamentonun 1 Şubat Şehitleri Salonunda düzenlediği oturumda yaptığı konuşmada, ''artık birlik zamanının geldiğini'' söyledi. Yeni kabine üyelerini kutladığını ifade eden Barzani, ''Biz komşularımıza barış eli uzatıyoruz. Onlardan da buna karşılık
bekliyoruz. Barışa karşılık verileceğini düşünüyoruz. Buna karşılık bize yönelik tehditleri de kabul etmeyiz'' dedi.

ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Zalmay Halilzad ise Irak'ın kuzeyindeki yerel parlamentoya başarılar dilediğini belirterek, ''Iraklılar ülke güvenliliğini kendi kendilerine sağlar duruma geldiler. ABD'nin Irak'a desteği sürecektir. Çünkü Irak, hem bizim için, hem de bölge için önemlidir'' dedi.
 
Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdulmehdi de, ''Kürt bölgesinde sağlanan birliğin bütün Irak'a yansıyacağını'' kaydetti.

SÜLEYMANİYE VE ERBİL YÖNETİMLERİ BİRLEŞTİ

Oturumda yerel yönetim için oluşturulan, 11'i IKDP, 11'i Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) ve 5'i değişik siyasi partilere verilen 27 bakanlıktan oluşan kabine oybirliğiyle kabul edildi. Böylelikle Süleymaniye ile Erbil yönetimleri tek çatı altında birleşti. Hükümet başkanlığına IKDP'den Neçirvan Barzani, başbakan yardımcılığına Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nden Ömer Fettah oybirliğiyle seçildi.

Yeni kabine üyelerinin açıklandığı oturuma Türkiye'den eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Şerafettin Elçi, kapatılan DEP milletvekili ve DTP kurucu üyesi Selim Sadak ve eski ANAP Diyarbakır milletvekili Haşim Haşimi katıldı.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.08.2006
12:35
Meb`ten `el ve yanak öpme` uyarısı
Meb'ten 'el ve yanak öpme' uyarısı
Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü tüm okullara protokol uyarısı yaptı. Uyarıda el ve yanak öpmenin resmi ilişkilerde yeri olmadığı vurgulandı.
16.05.2026
14:06
BİNGÖL VE GENÇ`TE SUÇ ÖRĞÜTÜNE ŞAFAK OPERASYONU  18 TUTUKLAMA
BİNGÖL VE GENÇ'TE SUÇ ÖRĞÜTÜNE ŞAFAK OPERASYONU 18 TUTUKLAMA
İstanbul, Bingöl ve Genç ilçelerinde faaliyet gösteren organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.
14.05.2026
19:38
DEM PARTİ`DEN BARIŞ İÇİN ADIM AT
DEM PARTİ'DEN BARIŞ İÇİN ADIM AT
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu
14.05.2026
19:32
BİNGÖL KENT KONSEYİ BÜNYESİNDE ENGELLİ  MECLİSİ KURULDU
BİNGÖL KENT KONSEYİ BÜNYESİNDE ENGELLİ MECLİSİ KURULDU
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu
14.05.2026
19:15
BİNGÖL BELEDİYESİ 153  ÇÖZÜM MERKEZİ TANITILDI
BİNGÖL BELEDİYESİ 153 ÇÖZÜM MERKEZİ TANITILDI
Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personelleri, Bingöl Üniversitesi Kariyer Fuarı'nda açılan stantta 153 Çözüm Merkezi sistemini öğrencilere ve vatandaşlara tanıttı. Belediye hizmetlerine hızlı erişim, dijital takip sistemi ve vatandaş odaklı çözüm modeli hakkında bilgilendirme yapıldı.
14.05.2026
19:08
BİNGÖL`DE KÖYDES SEÇİMİ YAPILDI
BİNGÖL'DE KÖYDES SEÇİMİ YAPILDI
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın