19 Nisan 2024 Cuma

GENÇ YETENEKLER KEŞFEDİLECEK!

Genç İlçesinde 8-10 yaş arasındaki çocukların geleceğine yön verecek olan 'Sportif Yetenek Ölçüm Birimi' hizmete başladı.

03 HAZİRAN 2022 CUMA 14:06
1
1156
0
AA aa
GENÇ YETENEKLER KEŞFEDİLECEK!

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa hayata geçirdiği Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme  Programı kapsamında  3 ve 4. Sınıf öğrencilerini kapsayan yetenek taraması testleri Genç İlçesinde başladı. Öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmesi amaçlanıyor. Bu sayede hem geleceğin şampiyon sporcuları tespit ediliyor hem de çocukların spor kültürünü geliştirerek sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılması hedefleniyor. Çocukların sporla tanıştırılması ve spora başlama yaşında olan yetenekli çocukların tespit edilmesi amacıyla uygulanan projede, okullarda yeterli fiziksel ve eğitsel alt yapı oluşturularak öğrencilerin spor aktivitelerine erişimleri sağlanıyor. Sporu tabana yayarak öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi ve yetenekli öğrencilerin keşfedilmesine zemin hazırlanıyor.

"GELECEĞİN SPORCULARINI ARIYORUZ "

Genç ilçesindeki Yatılı bölge kapalı Spor Salonunda yapılan İlçe koordinatörü Arif Kaya gözetiminde , minik sporcuları bir dizi teste tabi tutuyor. Yapılan testler yarım saat sürerken ücretsiz olarak uygulanan testlerde çocukların ilk önce yağ ölçümü yapılıyor, ardından denge ve esneklik kontrol ediliyor. Uzun atlama, el göz koordinasyonu, kol kuvveti, mekik, 5 metre çeviklik, 20 metre sürat, dikey sıçrama gibi testlere de tabi tutulan çocukların hangi branşlarda yetenekli olduğuna dair veriler yüzdelik olarak hesaplanıyor ve rapor olarak velilere sunuluyor. Böylece aileler deneme-yanılma yöntemi yerine çocuklarının yetenek ve eğilimlerini değerlendirme fırsatı buluyor. Toplamda 700 öğrenci seçilerek başarılı ögrenciler 1 yıl boyunca kendi branşlarında eğitim görecekler. Türk sporuna başarılı sporcular kazandıracaklarını belirterek testlere katılan geleceğin sporcularına başarılar diledi.

Haber : Veysel SÖNMEZ 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın