10 Mayıs 2025 Cumartesi

GENÇ'İN KONUT KURALARI ÇEKİLDİ

İlk Evim İlk İş Yerim projesi çerçevesinde, Genç ilçesinde yapılması planlanan 150 adet sosyal konutun kura çekimi gerçekleştirilirken, 150 konuta 908 başvuru yapıldığı açıklandı.

18 KASIM 2022 CUMA 10:41
2
1966
0
AA aa
GENÇ`İN KONUT KURALARI ÇEKİLDİ

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi “İlk Evim İlk İş Yerim” projesinin kura çekimleri, belirlenen illerde devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eliyle hayata geçirilen “İlk Evim İlk İş Yerim” projesinin kura çekimleri, Bingöl'de merkez Karşıyaka Mahallesi kapalı spor salonunda noter huzurunda gerçekleşti.

Bingöl merkez ve ilçelerinde yapılması planlanan bin adet sosyal konutun kura çekimini, başvuruda bulunan yüzlerce vatandaş da takip ederken, sosyal konut için 9 bin 959 kişinin başvuruda bulunduğu da öğrenildi.

Yıllardır kirada oturduğunu belirten terörle mücadele gazisi İdris Tuğunmuş, kendisine ev çıktığı için mutlu olduğunun altını çizdi.

Tuğunmuş, “Bugüne kadar evim yoktu, kiradaydım. Terörle mücadele gazisiyim. Şehit ve gazi ailelerine ayrılmış olan kontenjandan Allah nasip etti, evimiz çıktı. Rabbim olmayanlara da nasip etsin inşallah. Bu işe vesile olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Çok büyük bir proje ve herkese umut oldu. Bizler de çok sevinçliyiz, Allah herkesten razı olsun” şeklinde konuştu.

Kuradaki talihlilerden biri olan vatandaşlardan Arzu Akyüz ise, “Bugün TOKİ kuraları çekildi ilimizde. Bugüne kadar hep kiradaydık Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Onun sayesinde ilk evimize kavuşmuş olduk. Çok mutluyum, Allah herkese nasip etsin. Ben talihlilerden birisiyim, herkese çok teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

HABER: SİNAN ATAN 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2025
19:00
UYUŞTURUCU OPERASYONU
UYUŞTURUCU OPERASYONU
Genç ilçesinde, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 444 gram esrar ele geçirildi.
10.05.2025
18:50
HÜDAPAR`DAN ENGELLİLER HAFTASI`NA SESİZ AMA DERİN BİR DOKUNUŞ
HÜDAPAR'DAN ENGELLİLER HAFTASI'NA SESİZ AMA DERİN BİR DOKUNUŞ
Bedensel ve görme engelliler için kaldırımlarda empati uygulaması yapan HÜDAPAR Genç İlçe Gençlik Kolları üyeleri, kaldırım kenarlarına ivedilikle engelli rampalarının inşa edilmesi ve sarı takip alanlarının oluşturulması zorunluluğuna dikkat çektiler.
08.05.2025
17:11
193 TÜKETİCİ BAŞVURUSU KARARA BAĞLANDI
193 TÜKETİCİ BAŞVURUSU KARARA BAĞLANDI
Bingöl'de nisan 2025'te Tüketici Hakem Heyeti'nce 193 başvuru karara bağladı. Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
07.05.2025
18:54
KÜÇÜK BAŞ YETİŞTİRCİLİĞİNE BÜYÜK DESTEK
KÜÇÜK BAŞ YETİŞTİRCİLİĞİNE BÜYÜK DESTEK
Bingöl'de çiftçilere yüzde 50 hibe desteği ile 80 adet güneş enerjisi sistemi 300 adet küçükbaş hayvan kırkım makinesi 800 adet akülü şarjlı ilaçlama makinesi (sırt pompası) teslim edildi.
07.05.2025
18:49
BİNGÖL`DE KAÇ KİŞİ HAK SAHİPİ OLDU
BİNGÖL'DE KAÇ KİŞİ HAK SAHİPİ OLDU
Vali Usta: 'Hak sahipliği kabul edilmeyen başvurular için itiraz üzerine yargı süreçleri devam etmekte olup, kazananlarla ilgili işlemlere devam edilmektedir' dedi.
06.05.2025
18:50
UMUT KERVANI 189 AİLEYE NAKDİ VE GIDA YARDIMINDA  BULUNDU
UMUT KERVANI 189 AİLEYE NAKDİ VE GIDA YARDIMINDA BULUNDU
Umut Kervanı Derneği, 2025 yılı Nisan ayında 189 aileye nakdi yardımında bulundu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın