25 Nisan 2024 Perşembe

GENÇ'İN KONUT KURALARI ÇEKİLDİ

İlk Evim İlk İş Yerim projesi çerçevesinde, Genç ilçesinde yapılması planlanan 150 adet sosyal konutun kura çekimi gerçekleştirilirken, 150 konuta 908 başvuru yapıldığı açıklandı.

18 KASIM 2022 CUMA 10:41
2
1597
0
AA aa
GENÇ`İN KONUT KURALARI ÇEKİLDİ

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi “İlk Evim İlk İş Yerim” projesinin kura çekimleri, belirlenen illerde devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eliyle hayata geçirilen “İlk Evim İlk İş Yerim” projesinin kura çekimleri, Bingöl'de merkez Karşıyaka Mahallesi kapalı spor salonunda noter huzurunda gerçekleşti.

Bingöl merkez ve ilçelerinde yapılması planlanan bin adet sosyal konutun kura çekimini, başvuruda bulunan yüzlerce vatandaş da takip ederken, sosyal konut için 9 bin 959 kişinin başvuruda bulunduğu da öğrenildi.

Yıllardır kirada oturduğunu belirten terörle mücadele gazisi İdris Tuğunmuş, kendisine ev çıktığı için mutlu olduğunun altını çizdi.

Tuğunmuş, “Bugüne kadar evim yoktu, kiradaydım. Terörle mücadele gazisiyim. Şehit ve gazi ailelerine ayrılmış olan kontenjandan Allah nasip etti, evimiz çıktı. Rabbim olmayanlara da nasip etsin inşallah. Bu işe vesile olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Çok büyük bir proje ve herkese umut oldu. Bizler de çok sevinçliyiz, Allah herkesten razı olsun” şeklinde konuştu.

Kuradaki talihlilerden biri olan vatandaşlardan Arzu Akyüz ise, “Bugün TOKİ kuraları çekildi ilimizde. Bugüne kadar hep kiradaydık Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Onun sayesinde ilk evimize kavuşmuş olduk. Çok mutluyum, Allah herkese nasip etsin. Ben talihlilerden birisiyim, herkese çok teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

HABER: SİNAN ATAN 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın