04 Mayıs 2024 Cumartesi

GENÇLER SİYASET YAPMAKTAN KORKUYOR

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, gençlerin AK Parti dışında bir partide siyaset yapmaktan çekindiğini söyledi.

19 HAZİRAN 2021 CUMARTESİ 14:15
0
1293
0
AA aa
GENÇLER SİYASET YAPMAKTAN KORKUYOR

İYİ Partili Kızılboğa, Bingöl'de yaşayan gençlerin, iktidar dışında bir partide siyaset yapması halinde geleceklerinin kararacağını, KPSS'ye girip 90 puan alsalar dahi liyakatin olmadığı bir ortamda devlet görevlerinde bir yere gelemeyeceklerini ve bu nedenle korkuyla yaşadıklarını söyledi.

“BİRÇOK GENÇ AKP'Lİ GİBİ GÖZÜKSE DE ONLARA OY VERMEYECEK

İktidar partisi AKP'nin her alana müdahale ettiğini, devletin kurum ve kuruluşlarında, hatta özel sektörde dahi liyakatsiz insanlara görev verilmesi için baskı yaptığını belirten Başkan Kızılboğa, sözlerine şöyle devam etti.

"Bingöl'de SÜTAŞ büyük bir tesis kurdu. Bingöl için önemli bir yatırım ama ne yazık ki oraya liyakate göre değil sadakate göre adam seçiliyor. Öyle ki torpilin bile hiyerarşisi ortaya çıkmış vaziyette. Yani hâlihazırda diz boyu olan liyakatsizlik, yalnızca AKP'lileri işe almakla bitmiyor. Bakan referansın varsa öncelik o kişiyi işe almak oluyor. Milletvekili referansın varsa daha sonra o kişi işe alınıyor ya da alınamıyor. Bir bakan referansı bir il başkanı referansı karşı karşıya geldiği takdirde birinden birinin torpil oluşturduğu kişi ortada kalıyor ve bu kirli düzen, bu çirkin döngü böyle devam ediyor. Özetle gariban bir AKP'li dahi torpil hiyerarşisinin kurbanı olabiliyor. Ülkemizin ve Bingöl'ümüzün geldiği nokta da tam olarak budur. Hal böyle olunca gençlerden yeterince verim alınamıyor. Gencecik beyinler çürüyüp gidiyor. Çünkü gençler İYİ Parti'ye oy verdiklerini söylese ya da başka bir siyasi partiyi desteklediği anlaşılırsa hiçbir işe giremeyeceğini düşünüyor. Özel sektörde dahi durum bu şekilde. İki kişiye ihtiyaç var ancak öyle bir baskı geliyor ki tepeden, ona bile müdahale ediliyor. Böyle olunca da gençler çekiniyor ve korkuyor. Gençler, iş umuduyla AKP'li gibi görünmek zorunda kalıyor veya iş ümidiyle gidip AKP'ye üye oluyor. Bunu Bingöl özelinde de söyleyebiliriz. Ama şu bilinmelidir ki milyonlarca genç AKP'li gibi görünse de görünmek zorunda kalsa da onlara oy vermiyor ve vermeyecek.”

İYİ Parti'nin kimsenin geleceği ve ekmeği ile oynamadığını, bu nedenle gençleri sıkıştırmadığını ve gençlere saygı duyduklarının da altını çizen Kızılboğa, “Biz her zaman gençlerimizin yanındayız. Amacımız ise gençlere daha iyi bir gelecek sunmak. Bizler gençlerin önünü kesmek, tıkamak için siyaset yapmıyoruz, gençlere daha iyi bir Türkiye sunmak için siyaset yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haber: Haber Merkezi

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın