16 Şubat 2026 Pazartesi

GENÇLİ KADINLAR İŞ HAYATINA HAZIRLANIYOR!

Genç ilçesinde açılan aşçılık kursuna katılan lise ve üniversite mezunu 40 kadın, kursu bitirip aldıkları sertifikalar ile kendi iş yerlerini açmak istiyor.

19 MART 2023 PAZAR 11:46
0
1682
0
AA aa
GENÇLİ KADINLAR İŞ HAYATINA HAZIRLANIYOR!

Genç ilçesinde üç yıl önce 11 girişimci kadın tarafından açılan Genç Üreten Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ilçedeki kadınların umudu olmaya devam ediyor. Kokulu taşlar, sabun, hediyelik eşya, ahşap boyama kurslarının ardından bu kez de Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Mesam Yöresel Tatlar ustalık projesi başlattı. Lise ve Üniversite mezunu 40 kadın 6 ay boyunca alacağı eğitim sonrası ustalık sertifikası almaya hak kazanacak. Bingöl'deki ilk ve tek olan Genç Üreten Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Merve Dilan Dağ, “Kooperatifimiz 3 yıl önce açıldı. Anne kadın girişimciler ile Genç'te ne yapabiliriz diye düşündük ve güzel projelere imza attık. Şuanda da MESAM Milli Eğitim Bakanlığının Ustalık Programı projesi var ona dahil olduk. 40 tane lise ve üniversite mezunu kursiyerimiz ile beraber yöresel tatlar ve aşçılık kursu açtık. Farklı tatlar ile kursiyerlerimiz 6 aylık bir eğitimin ardından belgelerini alacaklar ve aşçılığı öğretmiş olacağız” dedi.

 

Açılan kursta börekten köfteye, mantıdan erişteye kadar bir çok yöresel tat öğrenen Hazal Ercan ise kursu bitirdikten sonra üretime katılmak istediğini belirterek, “Burada Mesam olarak, kadınlar olarak Bize verilen bir imkan ile hem öğreniyoruz hem yöresel yemekler yapıyoruz. Kalkınma anlamında satışlarımız yapıp, sertifikalarımızı alıp güzel bir yer açıp kendimizi kalkındırmak istiyoruz. Biz verilen bu güzel imkanlar ile de güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. İnşallah güzel şeyler olur bizim için” diye konuştu.

 

Kursta üretilen yiyecekler aynı zamanda hayırseverler tarafından satın alınarak, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılıyor ayrıca kursta şeker hastalarına özel olarak da mor ürünlerde üretiliyor.

HABER: SİNAN ATAN 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.02.2026
17:52
BİNGÖL`DEN TÜBİTAK`TA BÜYÜK  BAŞARI
BİNGÖL'DEN TÜBİTAK'TA BÜYÜK BAŞARI
57. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Malatya Bölge Finali'nde Bingöl rüzgârı esti. 20 projeyle yarışmaya katılan Bingöllü öğrenciler, farklı alanlarda birincilik ve üçüncülük dereceleri elde ederek önemli bir başarıya imza attı
12.02.2026
17:41
YAĞMUR`UN İSTEGİNİ GERİ ÇEVİRMEDİLER
YAĞMUR'UN İSTEGİNİ GERİ ÇEVİRMEDİLER
Bingöl Umut Kervanı Derneği Genç İlçe Temsilciliği, kalp ve böbrek rahatsızlıklarıyla mücadele eden Yağmur Ok'un talebi üzerine, günlük yaşamını kolaylaştıracak özel bir koltuk desteği sağladı.
11.02.2026
13:22
GENÇ KAYMAKAMLIĞI SOSYAL DESTEK SÜREÇLERİ İÇİN YENİ DESTEK HATTI HİZMETE AÇILDI
GENÇ KAYMAKAMLIĞI SOSYAL DESTEK SÜREÇLERİ İÇİN YENİ DESTEK HATTI HİZMETE AÇILDI
Genç kaymakamlıgı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, sosyal destek ve yardım süreçlerine hız kazandırmak amacıyla yeni bir iletişim kanalı oluşturuldu.
10.02.2026
18:07
KAYMAKAM GÜZEL KUR`AN KURSU ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
KAYMAKAM GÜZEL KUR'AN KURSU ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, İl Müftüsü Orhan İmamoğlu ve İlçe Müftüsü Ferhat Mat ile birlikte, İlçe Müftülüğü bünyesinde hizmet veren Yayla Şeyh Ahmet Nakşibendi Yatılı Erkek Kur'an Kursunu ziyaret etti.
10.02.2026
17:55
EĞİTİM SENDİKALARINDAN  PROMOSYON TEPKİSİ
EĞİTİM SENDİKALARINDAN PROMOSYON TEPKİSİ
Bingöl'de faaliyet gösteren eğitim sendikaları, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen maaş promosyon ihalesinde bankaların sunduğu tekliflerin yetersiz olduğunu belirterek ortak açıklama yaptı
10.02.2026
17:49
İŞ BİRLİĞİ  PROTOKOLÜ İMZALANDI
İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bingöl İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol, hükümlülerin üretim süreçlerine katılarak toplumsal uyumlarının güçlendirilmesini ve yeniden topluma kazandırılmalarını hedefliyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın