04 Ağustos 2026 Salı

GENÇ'TE FİLİSTİN İÇİN ÇİZDİLER

Genç ilçe meydanında düzenlenen etkinlikte, öğrenciler Filistinli kardeşlerinin yarım kalan hayallerini çizerek Gazze'ye selam gönderdi.

07 EKİM 2025 SALI 17:16
0
929
0
AA aa
GENÇ`TE  FİLİSTİN İÇİN ÇİZDİLER

 İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki göstermek ve kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla ilçemiz kent meydanında düzenlenen “Filistinli Çocuklar İçin Çiz” etkinliğine katıldı.

Yetim Vakfı ve Genç İslâmî Kardeşlik ve Dayanışma Platformu koordinesinde gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklarımız ve vatandaşlarımız tuvallere yaptıkları resimlerle Filistinli çocukların maruz kaldığı zulme karşı duyarlılıklarını ortaya koydu.

Kaymakam Muhammet GÜZEL de etkinlikte çocuklarla birlikte tuvale yazdığı “From the river to the sea, Palestine will be free” (Nehirden denize özgür Filistin) ifadesiyle destek mesajını iletti.

Etkinlik kapsamında çocuklar, Filistinli akranları için kurdukları hayalleri ve yaşadıkları acılara dair düşüncelerini resmederken; çizilen bu anlamlı eserlerin, 81 ilden gönderilecek tuvallerle bir araya getirilerek yaklaşık 15 kilometre uzunluğunda bir farkındalık tuvali oluşturacak.

Etkinliğe Kaymakam Muhammet GÜZEL'in yanı sıra, Belediye Başkanı Kemal TARTAR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir KAYA, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşımız katılım sağladı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.07.2026
11:04
EĞİTİM-SEN  GÜÇLENDİRMEYE EVET PLANSIZLIĞA HAYIR
EĞİTİM-SEN GÜÇLENDİRMEYE EVET PLANSIZLIĞA HAYIR
Ağustos ayı içerisinde birçok eğitim kurumunun güçlendirilmesine yönelik ihale yapılacak olmasına dair eleştirileri ve endişelerini paylaşan Eğitim-Sen Bingöl Şubesi; 'Güçlendirme gerekli ama planlama yanlış; öğrenciler ve öğretmenler belirsizlikle karşı karşıya bırakılıyor.'
30.07.2026
10:58
ARI KOVANLARI ATEŞE VERİLDİ`İDDASI
ARI KOVANLARI ATEŞE VERİLDİ'İDDASI
Bingöl'de kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin ateşe verdiği öne sürülen kovanlar kullanılamaz hale geldi.
30.07.2026
10:51
BARAJ KAPAKLARI AÇILDI  MURAT NEHRİ`NDE MAHSUR KALDI
BARAJ KAPAKLARI AÇILDI MURAT NEHRİ'NDE MAHSUR KALDI
Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında piknik yapan bir kişi, baraj kapaklarının açılmasıyla su seviyesinin aniden yükselmesi sonucu nehir ortasındaki adacıkta mahsur kaldı. Vatandaş, AFAD ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.
30.07.2026
10:44
BİNGÖL`DE ZEHİR TACİRLERİNE DARBE 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
BİNGÖL'DE ZEHİR TACİRLERİNE DARBE 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 1,8 kilogram metamfetamin ile uyuşturucu hap ve eroin ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı
21.07.2026
12:43
UMRE VİZESİNDE YENİ DÜZENLEME
UMRE VİZESİNDE YENİ DÜZENLEME
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, çok girişli umre vizesinin kullanım şartlarında değişikliğe gitti. Yeni düzenlemeyle vize sahipleri, vizenin geçerlilik süresi boyunca ülkeye birden fazla kez giriş ve çıkış yapabilecek. Ancak toplam konaklama süresi 90 günle sınırlandırılacak.
21.07.2026
12:32
BİNGÖL`ÜN 5 İLÇESİ YARARLANACAK
BİNGÖL'ÜN 5 İLÇESİ YARARLANACAK
Bingöl dahil 6 ildeki 400 orman köyünde yaklaşık 40 bin haneye ulaşılması hedeflenen proje çerçevesinde başta kadınlar ve gençler olmak üzere kırsal alanda üretim yapan vatandaşlara yaklaşık 86 milyon avro tutarında hibe ve kredi desteği sağlanacak. Bingöl'ün 5 ilçesi projeden yararlanacak. İşte o ilçeler ve detayları
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın