13 Mayıs 2026 Çarşamba

GENGÖRÜ, AŞI ÇAĞRISINDA BULUNDU

Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan Gengörü; Tüm vatandaşlarımızı yerli ve milli aşımız olan, çok değerli bir aşı olan Turkovac'ı yapmak için hastanemize beklediğimizi söylemek istiyorum. Aynı şekilde aşılarımızı kapalı alanlarda sosyal mesafemize ve maske takmamıza dikkat ederek yapıyoruz.

09 ŞUBAT 2022 ÇARŞAMBA 12:09
36
1779
2
AA aa
GENGÖRÜ, AŞI ÇAĞRISINDA BULUNDU

Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl'de de yerli aşı Turkovac, vatandaşlara uygulanmaya başladı. Koronavirüs ile mücadelede aşının önemini bir kez daha hatırlatan Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan Gengörü, “Vaka oranları istemediğimiz düzeyde seyretmeye devam ediyor. Keza aşılanma oranımız da beklediğimizden ve istediğimizden düşük bir seviyede. Bilindiği üzere inaktif bir aşı. Etikliniği ve güvenirliliği dünyadaki emsallerine kıyasla daha üstün bir aşı Turkovac aşısı. Turkovac aşısını uygulamaya başlamamız ile beraber vatandaşlarımızın teveccüh gösterip yerli aşıyı olacaklarına inanıyorum. 18 yaş ve üzeri vatandaşlarımız aşılanabiliyor Kişisel koruyucuların dışında aşıların zamanında, tam dozunda uygulanmış olması çok önemli. Biz özellikle bunları vurguluyoruz. Vaka sayılarının artıyor olması, aşının gücünü azaltmıyor tam tersine aşının gücünden dolayı vakalarda hastane yatışı, yoğun bakım yatışını emsal dönemlere kıyasla son derece az görüyoruz ve bundan da büyük memnuniyet duyuyoruz. Şu ana kadar Turkovac aşısı içerisinde majör bir yan etki görülmedi. Hayatı tehdit eden bir etki görünmedi. Bu çok önemli bizim açımızdan. Bununla alakalalı Sağlık Bakanlığımızın sürdürmüş olduğu bir klinik araştırma mevcut. Bununla alakalı veri toplamaya devam ediyoruz. Buradan tüm vatandaşlarımızı yerli ve milli aşımız olan, çok değerli bir aşı olan Turkovac'ı yapmak için hastanemize beklediğimizi söylemek istiyorum. Aynı şekilde aşılarımızı kapalı alanlarda sosyal mesafemize ve maske takmamıza dikkat ederek yapıyoruz. İnşallah bu pandeminin yakında sonlanacağı ümidi içerisindeyiz" dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102)
15 Şubat 2022 Salı 09:54
TURKOVAC Yerli ve Milli Aşımız Hayırlı Olsun...
Beğendim (11) Beğenmedim (0)Cevapla
Misafir Kullanıcı (@Misafir_101)
15 Şubat 2022 Salı 09:46
Sn. Uzm. Dr. Ramazan GENGÖRÜ Hocam Başarılar...
Beğendim (13) Beğenmedim (0)Cevapla
12.05.2026
19:12
BÜYÜK ŞEHİRLERE KURBANLIK SEVKLER BAŞLADI
BÜYÜK ŞEHİRLERE KURBANLIK SEVKLER BAŞLADI
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinden İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına kurbanlık büyükbaş hayvan sevklerinin başladığını duyurdu
12.05.2026
18:59
HACI ADAYLARI BİNGÖL`DEN DUALARLA UĞURLANDI
HACI ADAYLARI BİNGÖL'DEN DUALARLA UĞURLANDI
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu kapsamında 2026 yılı hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan Bingöllü hacı adayları, düzenlenen uğurlama programıyla dualar eşliğinde yolcu edildi
11.05.2026
19:17
BİNGÖL İŞKUR`DAN İUP İLANI   85 KİŞİ  İŞE ALINACAK
BİNGÖL İŞKUR'DAN İUP İLANI 85 KİŞİ İŞE ALINACAK
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
18:15
BİNGÖL`DE SÜT HİJYENİ EĞİTİMİ VERİLDİ
BİNGÖL'DE SÜT HİJYENİ EĞİTİMİ VERİLDİ
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
11.05.2026
18:09
MİNİK SÜMEYYE`NİN RÜYASI GERÇEK OLDU
MİNİK SÜMEYYE'NİN RÜYASI GERÇEK OLDU
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
11.05.2026
18:02
HER BAĞIŞ BİR HANEDE UMUT OLDU
HER BAĞIŞ BİR HANEDE UMUT OLDU
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın