30 Nisan 2026 Perşembe

GÜNLÜK 15 BİN EKMEK GÖNDERİLECEK

Bingöl'de Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Endüstriyel Ekmek Üretim Tesisinde, depremzedeler için günde 15 bin ekmek üretimi yapılıyor. Üretilen ekmekler, valilik, belediye ve AFAD koordinesinde deprem bölgelerine yollanacak.

07 ŞUBAT 2023 SALI 12:58
0
1637
0
AA aa
GÜNLÜK 15 BİN EKMEK GÖNDERİLECEK

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremde, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya illerinde toplam 3 bin 432 vatandaşımız hayatını kaybetti, 20 bine yakın vatandaşımız da yaralandı. 
Yaşanan deprem felaketinin ardından tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'den de afet bölgelerinde çeşitli yardımlar gönderilmeye başlandı. 
Bu yardımlardan biri de İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşiyor. Merkeze bağlı Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Endüstriyel Ekmek Üretim Tesisinde afet bölgesindeki depremzedeler için ekmek üretimi başladı. 
3 vardiya şeklinde çalışan ve birçoğu gönüllülerden oluşan personel, günde 15 bin roll ekmek üretip valilik, belediye veya AFAD koordinesinde deprem bölgesine göndermeye başladı. 
Deprem felaketinin yaralarını hep birlikte sarmak için mücadele vereceklerini belirten Bingöl Çölyak Glütensiz beslenme Derneği Başkanı Yunus Kızılboğa,“ Okulumuz Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde ekmek üretim atölyemizde ekmek üretmeye başlamıştık. Pansiyon, okul öğrencileri ve beslenme desteği için. Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden sonra hemen organize olduk ve ekmek üretimine başladık. Ekmek üretimimiz günde 3 vardiya olarak devam ediyor. Günde 15 bin ekmek üretimine geçtik. AFAD, valilik, belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü'müz ile organize olduk, deprem bölgesine ekmeklerimizi göndermekteyiz. Bu çalışma deprem boyunca devam edecektir. Bu depremin üstesinden hep beraber geleceğiz. İlimiz olarak da depremzedelerin yanında olacağız” dedi

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2026
19:02
BİNGÖL`E TÜBİTAK`TA BÜYÜK GURUR
BİNGÖL'E TÜBİTAK'TA BÜYÜK GURUR
TÜBİTAK'ın Ankara'da düzenlediği proje yarışmalarında Bingöl Yunus Emre Anadolu Lisesi, matematik alanında Türkiye birincisi oldu.
30.04.2026
18:49
BU ÇİÇEGİ KOPARMANIN CEZASI 700 BİN TL
BU ÇİÇEGİ KOPARMANIN CEZASI 700 BİN TL
Doğal yaşamın korunması açısından büyük önem taşıyan ters lalelerin koparılması veya zarar verilmesi ise ciddi yaptırımlara tabi tutuluyor.
30.04.2026
18:44
10 MİLYAR TL`LİK HİBE İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
10 MİLYAR TL'LİK HİBE İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2026 yılı Kırsal Kalkınma Yatırım Programı kapsamında üreticilere 10 milyar TL bütçeli destek sunulacak. Başvurular 12 Haziran 2026'ya kadar yapılabilecek. Proje tutarının KDV dahil olmak üzere yüzde 50 ile yüzde 70'i arasında hibe desteği verilecek.
30.04.2026
18:34
YENİ DÖNEMDE SEVKLER AZALDI
YENİ DÖNEMDE SEVKLER AZALDI
Bingöl Devlet Hastanesi'nde uygulanan PNL yöntemiyle büyük böbrek taşları kapalı ameliyatla tedavi edilirken, il dışına sevk edilen hasta sayısında dikkat çekici düşüş yaşandı.
30.04.2026
18:28
BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ  BAL İÇİN TANITIM ALANI AYRILMALI
BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ BAL İÇİN TANITIM ALANI AYRILMALI
Bingöl Belediyesi'nin Kent Meydanı'ndaki iş yerlerini ihaleye çıkarma kararı sonrası, Bal Üreticileri Birliği'nden dikkat çeken bir talep geldi: 'Bingöl Balı için tanıtım alanı ayrılmalı
30.04.2026
18:22
BİNGÖL`DE ÜÇ DİLLİ MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI
BİNGÖL'DE ÜÇ DİLLİ MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI
Bingöl'de ÇEDES projesi kapsamında düzenlenen programda Mevlid-i Şerif, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca okundu. Gençlerin performansı katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın