09 Nisan 2026 Perşembe

GÜNLÜK 15 BİN EKMEK GÖNDERİLECEK

Bingöl'de Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Endüstriyel Ekmek Üretim Tesisinde, depremzedeler için günde 15 bin ekmek üretimi yapılıyor. Üretilen ekmekler, valilik, belediye ve AFAD koordinesinde deprem bölgelerine yollanacak.

07 ŞUBAT 2023 SALI 12:58
0
1611
0
AA aa
GÜNLÜK 15 BİN EKMEK GÖNDERİLECEK

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremde, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya illerinde toplam 3 bin 432 vatandaşımız hayatını kaybetti, 20 bine yakın vatandaşımız da yaralandı. 
Yaşanan deprem felaketinin ardından tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'den de afet bölgelerinde çeşitli yardımlar gönderilmeye başlandı. 
Bu yardımlardan biri de İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşiyor. Merkeze bağlı Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Endüstriyel Ekmek Üretim Tesisinde afet bölgesindeki depremzedeler için ekmek üretimi başladı. 
3 vardiya şeklinde çalışan ve birçoğu gönüllülerden oluşan personel, günde 15 bin roll ekmek üretip valilik, belediye veya AFAD koordinesinde deprem bölgesine göndermeye başladı. 
Deprem felaketinin yaralarını hep birlikte sarmak için mücadele vereceklerini belirten Bingöl Çölyak Glütensiz beslenme Derneği Başkanı Yunus Kızılboğa,“ Okulumuz Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde ekmek üretim atölyemizde ekmek üretmeye başlamıştık. Pansiyon, okul öğrencileri ve beslenme desteği için. Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden sonra hemen organize olduk ve ekmek üretimine başladık. Ekmek üretimimiz günde 3 vardiya olarak devam ediyor. Günde 15 bin ekmek üretimine geçtik. AFAD, valilik, belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü'müz ile organize olduk, deprem bölgesine ekmeklerimizi göndermekteyiz. Bu çalışma deprem boyunca devam edecektir. Bu depremin üstesinden hep beraber geleceğiz. İlimiz olarak da depremzedelerin yanında olacağız” dedi

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.04.2026
18:52
10 YIL CEZASI VARDI ARAÇ BAGAJINDA YAKALANDI
10 YIL CEZASI VARDI ARAÇ BAGAJINDA YAKALANDI
Bingöl'de polis ekiplerince durdurulan iki araçta yapılan aramada, bagaja gizlenen ve 10 yıl 10 ay hapis cezasıyla aranan firari yakalandı. Olayla ilgili 4 kişi hakkında işlem başlatıldı
08.04.2026
18:44
HÜLAKÜ  BİNGÖL RANT KUŞATMASI ALTINDA
HÜLAKÜ BİNGÖL RANT KUŞATMASI ALTINDA
TBMM'ye genel görüşme ve araştırma talepleri sunduklarını açıkladı. Hülakü, kentin 'rant kuşatması' altında olduğunu savunarak, doğal alanları etkileyecek projelerin durdurulması çağrısında bulundu.
08.04.2026
18:36
BİNGÖL`DE NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE TOPLANTISI YAPILDI
BİNGÖL'DE NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE TOPLANTISI YAPILDI
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında düzenlenen toplantıda, uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirilerek izlenecek yol haritası ele alındı.
08.04.2026
18:29
BİNGÖL İÇİN KUVVETLİ KAR VE YAĞIŞ UYARISI
BİNGÖL İÇİN KUVVETLİ KAR VE YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, akşam saatlerinden itibaren Bingöl'ün kuzey kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar beklendiğini duyurdu. Yetkililer, ulaşımda aksamalar ve çığ riskine karşı dikkatli olunması çağrısı yaptı.
08.04.2026
18:16
BELEDİYE VE SENDİKA ORTAK KARARDA BULUŞTU YÜZDE 40 ZAM
BELEDİYE VE SENDİKA ORTAK KARARDA BULUŞTU YÜZDE 40 ZAM
Genç Belediyesi ile Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
07.04.2026
18:09
146 PROJE MASAYA YATIRILDI
146 PROJE MASAYA YATIRILDI
Bingöl'de 2026 yılı kamu yatırımlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kurumlar arası eşgüdüm vurgusu öne çıktı. Vali Cahit Çelik, tıkanan noktalarda hızlı karar ve sahada uyumlu çalışma çağrısı yaptı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın