27 Nisan 2024 Cumartesi

GÜNLÜK 15 BİN EKMEK GÖNDERİLECEK

Bingöl'de Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Endüstriyel Ekmek Üretim Tesisinde, depremzedeler için günde 15 bin ekmek üretimi yapılıyor. Üretilen ekmekler, valilik, belediye ve AFAD koordinesinde deprem bölgelerine yollanacak.

07 ŞUBAT 2023 SALI 12:58
0
1006
0
AA aa
GÜNLÜK 15 BİN EKMEK GÖNDERİLECEK

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremde, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya illerinde toplam 3 bin 432 vatandaşımız hayatını kaybetti, 20 bine yakın vatandaşımız da yaralandı. 
Yaşanan deprem felaketinin ardından tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'den de afet bölgelerinde çeşitli yardımlar gönderilmeye başlandı. 
Bu yardımlardan biri de İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşiyor. Merkeze bağlı Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Endüstriyel Ekmek Üretim Tesisinde afet bölgesindeki depremzedeler için ekmek üretimi başladı. 
3 vardiya şeklinde çalışan ve birçoğu gönüllülerden oluşan personel, günde 15 bin roll ekmek üretip valilik, belediye veya AFAD koordinesinde deprem bölgesine göndermeye başladı. 
Deprem felaketinin yaralarını hep birlikte sarmak için mücadele vereceklerini belirten Bingöl Çölyak Glütensiz beslenme Derneği Başkanı Yunus Kızılboğa,“ Okulumuz Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde ekmek üretim atölyemizde ekmek üretmeye başlamıştık. Pansiyon, okul öğrencileri ve beslenme desteği için. Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden sonra hemen organize olduk ve ekmek üretimine başladık. Ekmek üretimimiz günde 3 vardiya olarak devam ediyor. Günde 15 bin ekmek üretimine geçtik. AFAD, valilik, belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü'müz ile organize olduk, deprem bölgesine ekmeklerimizi göndermekteyiz. Bu çalışma deprem boyunca devam edecektir. Bu depremin üstesinden hep beraber geleceğiz. İlimiz olarak da depremzedelerin yanında olacağız” dedi

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın