02 Mayıs 2024 Perşembe

HANGÄ° DERDE DERMAN OLACAK?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı destek paketini eleştiren DEVA Partisi İl Başkanı Kovalar; Esnafa kira yardımı olarak büyük şehirlerde 750 TL küçük şehirlerde ise 500 TL olarak açıkladı. Açıklanan kira yardımının hangi esnafın derdine derman olacağını açıkçası merak ediyoruz.

21 ARALIK 2020 PAZARTESÄ° 15:16
0
1397
0
AA aa
HANGÄ° DERDE DERMAN OLACAK?`

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından geçtiÄŸimiz günlerde açıklanan destek paketleri, muhalefetin eleÅŸtiri odağı oldu. Bingöl DEVA Partisi Ä°l BaÅŸkanı Mikail Kovalar, destek paketinin ihtiyaçları karşılamayacak kadar az olduÄŸunu belirtti.

“KAYDA DEÄžER HÄ°BE DESTEĞİ VERMELÄ°DÄ°R”

Kovalar; “ Vicdan sahibi olan herkese soruyorum, dükkânını kapatmış bir esnaf 750 TL ile hangi ihtiyacını karşılayacak. BirikmiÅŸ kirasını mı ödeyecek, faturalarını mı ödeyecek, kredilerini mi ödeyecek, yoksa evine ekmek mi götürecek? Hükümetin acilen esnafa ve esnafın yanında çalışan iÅŸçilere kayda deÄŸer hibe desteÄŸi vermelidir.  Esnaf ve iÅŸçilerin kredi borçlarının faizsiz 2 yıl erteleyip, bu zor süreci en az zararla kapatmalarını saÄŸlamalıdır. Bu kötü gidiÅŸata müdahale edilmedi takdirde pandemi sonrası iflas edip, borç batağına girmiÅŸ binlerce esnaf ve bunun yanında iÅŸsiz kalan vatandaÅŸlar ortaya çıkacaktır. Ki, bu 750 TL kira yardımı büyük ÅŸehirlerdeki esnafa verileceÄŸini, Bingöl'deki esnafa 500 TL kira yardımı yapılacağını da vurgulamak istiyorum. BahsetmiÅŸ olduÄŸum giderleri Bingöllü esnafımız 500 TL ile nasıl karşılayacak?” diye sordu.

“SORUN YOK DÄ°YENLERÄ° SAHAYA DAVET EDÄ°YORUM”

Esnafı ziyaret davetinde bulunan Kovalar; “Esnafın sorunu yok diyenleri esnafları ziyaret edip, sorunun olup olmadığını sahada bizzat sorunlarla baÅŸ baÅŸa bırakılan esnaftan öÄŸrenmeleri için davet ediyorum. Esnaf ve vatandaÅŸtan uzak durup, koltuk da oturarak sorunları görmezden gelmek, esnafın sorunu yok demek çözüm deÄŸil çözümsüzlük olduÄŸunun kanıtıdır” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

VALÄ°, BELEDÄ°YE BAÅžKANI, TÄ°CARET VE ESNAF ODALARI BAÅžKANLARINA TOPLANTI ÇAÄžRISI!

Kovalar, açıklamasının devamında ÅŸu sözlere yer verdi: “Ä°leriki dönemde Bingöl'de bir enkaz görmemek için sahada aldığımız sorun ve çözüm önerileri için Valimizi, Belediye BaÅŸkanını, Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkanı ile Esnaf Sanatkârlar Odası BaÅŸkanını toplantıya davet ediyorum. Sahada yapmış olduÄŸumuz ziyaretler sonucunda tespit ettiÄŸimiz sorun ve bu sorunlara karşılık çözüm önerilerimizi iletmek, esnafımıza rahat bir nefes aldırtmak istiyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.04.2024
20:46
ATAN, BİNGÖL`Ü TEMSİL ETTİ
ATAN, BİNGÖL'Ü TEMSİL ETTİ
Mardin'de düzenlenen dama turnuvasına Bingöl'ü temsilen katılan Gençli hemşerimiz Hasan Atan, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak büyük bir başarıya imza attı.
25.04.2024
18:23
MURATSPOR`DA TEK HEDEF GALÄ°BÄ°YET
MURATSPOR'DA TEK HEDEF GALÄ°BÄ°YET
Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Yeni Genç Muratspor, sezonun 24.haftasında Kayseri ekibi Develigücüspor'a konuk olacak. Ligi 3.sırada tamamlamak isteyen temsilcimizde tek hedef deplasmandan galibiyetle dönmek.
24.04.2024
21:46
ÅžEHÄ°T `KALAN` KABRÄ° BAÅžINDA ANILDI
ÅžEHÄ°T 'KALAN' KABRÄ° BAÅžINDA ANILDI
Genç ilçesinde 2012 yılında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Ali Kalan, Servi Köyünde ki mezarı başında dualarla anıldı.
24.04.2024
13:06
BİRLİK ENCÜMEN SEÇİMİ YAPILDI
BİRLİK ENCÜMEN SEÇİMİ YAPILDI
Genç ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı 2024 yılı birlik encümen seçimi yapıldı.
23.04.2024
19:33
ENCÜMENLER`DEN ÖRNEK DAVRANIŞ!
ENCÜMENLER'DEN ÖRNEK DAVRANIŞ!
Genç Belediyesi yeni meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantının ardından örnek bir davranış sergileyen HÜDA PAR Belediye Meclis üyeleri, aldıkları toplantı ücretlerini Gazze'ye bağışladı.
23.04.2024
12:38
23 NÄ°SAN COÅžKUYLA KUTLANDI
23 NÄ°SAN COÅžKUYLA KUTLANDI
Genç ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104'üncü yılı coşkuyla kutlandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın