18 Şubat 2026 Çarşamba

HASEREK KAYAK MERKEZİ SEZONU AÇTI

Bingöl kent merkezine 34 kilometre uzaklıktaki Hesarek Kayak Merkezi, kar gücünün yetecek seviyeye ulaşmasıyla sezonunu açtı.

06 OCAK 2025 PAZARTESİ 16:25
0
900
0
AA aa
HASEREK KAYAK MERKEZİ SEZONU AÇTI

Dikme köyü yakınlarındaki 2 bin 500 metre rakımlı Hesarek Dağı zirvesinde bulunan, 1600 metre pist uzunluğuna sahip, 70 yatak kapasiteli oteli, teleski, telesiyej ve baby lift bölümlerinden oluşan merkezin açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi. 

Açılış törenine Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Beyti Kalaycı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, jandarma ve sporcular zirveden kar motorlarıyla ve kayak yaparak ellerinde Türk bayraklarıyla indi. Hesarek Kayak Merkezi, kayak severlere gece kayak yapma imkanı da sunuyor. 

Ziyaretçi Sayısında Artış Bekleniyor 

Vali Ahmet Hamdi Usta, açılışta yaptığı konuşmada, "Hesarek Kayak Merkezi, Türkiye'nin en güzel ve cazibeli kayak merkezlerinden biridir. Normalde 4 aylık bir kış sezonuyla diğer kayak merkezlerine göre avantaja sahip. Ancak son 2-3 yılda karın geç yağması ve Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle talep azaldı. Buna rağmen geçen yıl 100 bin kayak sever bu bölgemizi ziyaret etti. Bu yıl kar erken geldi ve sezon biraz daha uzun sürecek. Bu nedenle, bu yıl ziyaretçi sayısını iki katına çıkaracağımızı düşünüyoruz," dedi.  Belediye Başkanı Erdal Arıkan da konuşmasında, "Kayak geçmişi ve kültürü olan ilimizde, bu kültür 1970'li yıllarda Yolçatı kayak tesisleriyle başladı ve bugün Hesarek Kayak Merkezi ile devam ediyor. Halkımızın bu kültüre olan ilgisi her geçen gün artmaktadır,"

HABER::SİNAN ATAN

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.02.2026
16:55
İHMALİN ADRESİ: YENİŞEHİR HEMZEMİN GEÇİDİ
İHMALİN ADRESİ: YENİŞEHİR HEMZEMİN GEÇİDİ
Genç Yenişehir Mahallesi'ndeki hemzemin geçitte yaşanan son kaza, uzun süredir eleştirilen güvenlik zafiyetini yeniden gündeme taşıdı.
18.02.2026
16:46
RAMAZAN BEREKETİ ÇARŞIYA PAZARA YANSIDI
RAMAZAN BEREKETİ ÇARŞIYA PAZARA YANSIDI
On bir ayın sultanı Ramazan ayına saatler kala çarşı ve pazarlarda hareketlilik arttı.
18.02.2026
13:32
HEMZEMİN GEÇİTTE FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ: 3 YARALI
HEMZEMİN GEÇİTTE FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ: 3 YARALI
Genç ilçesi Yenişehir Mahallesi'ndeki hemzemin geçitte meydana gelen kazada, trenin otomobile çarpması sonucu 3 kişi yaralandı.
18.02.2026
13:23
‘AŞKIN SAĞI SOLU` ANKARA`DA KONUŞULDU
'AŞKIN SAĞI SOLU' ANKARA'DA KONUŞULDU
'Aşkın Sağı Solu' romanı üzerine Ankara'da düzenlenen söyleşide konuşan Gazeteci Yazar Hakim Bayraktar, 1970'lerin Türkiye'sini ve Bingöl'de yaşanan toplumsal kırılmaları anlattı.
16.02.2026
17:46
ÇAMLIK BÖLGESİNDE ARAÇ LASTİKLERİ YAKTILAR
ÇAMLIK BÖLGESİNDE ARAÇ LASTİKLERİ YAKTILAR
Genç ilçesine bağlı Çamlık bölgesinde yakılan ateş, ormanlık alanda büyük bir faciaya yol açmadan son anda söndürüldü. Bölgede devriye görevini sürdüren orman muhafaza memurları ve Orman İşletme personelinin dikkati sayesinde olası bir orman yangınının önüne geçildi.
16.02.2026
13:53
BİNGÖL`DE İŞKUR 400 İŞÇİ ALIMI YAPACAK
BİNGÖL'DE İŞKUR 400 İŞÇİ ALIMI YAPACAK
Bingöl'de İŞKUR ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliği ile Merkez, Adaklı, Genç, Karlıova, Kiğı, Solhan, Yayladere ve Genç Yedisu ilçelerinde toplam 400 işçi alımı için başvurular yarın başlıyor
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın