27 Nisan 2024 Cumartesi

HASTANE DOLDU TAŞTI

Kış geldi, havalar soğudu. Genç Devlet Hastanesi doldu taştı. Soğuk hava en çok çocukları etkilerken, Genç Hastanesi'nde günlük poliklinik sayısı 300'lere kadar ulaştı.

30 ARALIK 2019 PAZARTESİ 14:38
0
2330
0
AA aa
HASTANE DOLDU TAŞTI

Havaların soğumasıyla hastane doldu taştı. Soğuk havadan en çok etkilenense çocuklar oldu. Günde yaklaşık 250 ile 400 arasında poliklinik, gece ise 300'e varan hasta müracaatıyla yoğunluk yaşanan Genç Devlet Hastanesi'nde en fazla şikayet ise gribal enfeksiyondan. 50 yatak kapasitesine sahip hastanenin doluluk oranı ise yüzde 100.

Genç Devlet Hastanesi görev yapan çocuk doktoru Uzman Dr. Kadri Gürbüz, özellikle acil başvurularında büyük bir artış olduğunu söyledi. Dr. Gürbüz; ”Acile başvurular patladı. Yoğunluk bizi hem personel, hem de yatak sayısı nedeniyle zorluyor. Tek doktor olarak Çocuk hastalarımıza müdahale etmeye çalışıyorum. Doktor sayımızın bir an önce yükseltilmesi lazım. Gündüz 250 ila 400, gece ise: 200 ila 300 arasında çocuk hastaya müdahale ediyoruz. Ancak bu son grip salgınında bir gecede yüzlerce hastaya müdahale ettiğimiz zamanda oldu. Dirençli yüksek ateş ve öksürük şikayetinin ağır bastığı, "Bir çeşit gribal enfeksiyon' olarak isimlendirilen hastalık, özellikle çocuklarla yaşlıları perişan etti. Son dönemdeki salgında 3-4 Günü aşan ateş yükseklikleri oluyor. Çocuklar durmadan öksürdüğü için aileler 'Zatürre ya da başka hastalığı mı var?' diye paniğe kapılıyor. Grip aşısı olanlar da hasta” dedi.

‘ÇOCUKLARI KALABALIK ORTAMLARDAN UZAK TUTUN'

Uzman Dr. Gürbüz, ailelere de uyarılarda bulunarak çocukların kış aylarında kapalı ve kalabalık ortamlardan uzak tutulması gerektiğini dile getirdi. Gürbüz, “Soğuk havadan dolayı vücut daha fazla enerji harcayıp yorgun düşer. Hastalık yapan mikrop ve mikroorganizmalar, kapalı ve kalabalık yerlerde havadaki yoğunluğunun artmasıyla daha da artar. Zayıf kalan vücut hastalanır. Soğuk algınlığı, nezle, grip, bademcik iltihabı, soluk borusunun iltihabı, sinüzit, orta kulak iltihabı gibi hastalıklar kışın çocuklarda daha sık görülmektedir. Bu hastalıkların çoğu ayaktan tedavi edilebilir. Her çocuğun hastalıklara karşı direnç kazanması için bu hastalıkları geçirmesi gerekmektedir. Özellikle kreşe ve okula başlayan çocukların ilk senelerde daha sık hastalanması doğal bir durumdur. Mecburiyet olmadıkça çocuklar kapalı ortamlarda tutulmalı. Hastalık zamanında da çocuğa ekstra vitamin verilmemeli, ihtiyaç kadarı yeterlidir” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın