03 Mayıs 2024 Cuma

HASTANE ÖNCELİĞİMİZ OLACAK

Gazetecilerle buluşan AK Parti Bingöl Milletvekili Adayı Zeki Korkutata, sağlık alanındaki gelişimleri öncelediklerini ifade etti.

26 NİSAN 2023 ÇARŞAMBA 19:01
3
1468
0
AA aa
HASTANE ÖNCELİĞİMİZ OLACAK

AK Parti Bingöl Milletvekili Adayı Zeki Korkutata, Bingöl'deki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Samimi ortamda gerçekleşen sohbette Bingöl için tüm fikir ve projelere açık olduklarını ifade eden Korkutata, yapacakları çalışmalara da değindi.

“500 YATAKLI HASTANEMİZİN DÖNÜŞÜMÜ ÖNEMLİ…”

Bingöl'ün birçok önemli hizmeti AK Parti döneminde kazandığını ve bu hizmet çıtasını yükseltmek için tüm gayretleriyle çalışacaklarını ifade eden Korkutata, yeni dönemde Bingöl'ün özellikle sağlık alanındaki gelişimine odaklanacaklarını vurguladı.

İhalesi yapılan ve önümüzdeki günlerde inşa çalışmalarına start verilecek 500 yataklı yeni devlet hastanesi binasının kısa sürede tamamlanmasını sağlayacaklarını anlatan Korkutata; “Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı dönemimden itibaren, bu projeye katkı sundum, sunmaya da devam ediyorum. Bu projenin her safhasında bulundum. Çünkü çok fazla önemsiyoruz ve Bingöl'e katacağı değerin de farkındayız. Milletvekillerimizin de yoğun çabalarıyla hastanemiz programa alındı, ihalesi yapıldı, önümüzdeki günlerde inşallah inşaat çalışmalarına başlanacak. Bu hastanemiz tamamlandığında Şehir Hastanesi özelliğinde bir hastane olacak ancak bizim hedefimiz, sağlık kampüsü oluşturarak bu hastanemizi Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüştürmek. Bu hususta altyapı hazırlıklarımız da mevcut. İnşallah bu dönüşümü yapıp halkımızın çevre illere gitme mecburiyetini tamamen ortadan kaldıracağız” dedi.

Hastane inşaatının kısa sürede tamamlanması için de gerekli hassasiyeti göstereceklerini ifade eden Korkutata, geçmişte müteahhitten kaynaklı sorunların bu dönem yaşanmaması için de ayrı bir çabalarının olacağını vurguladı.

“BİNGÖL'E ESER BIRAKMAK İSTİYORUM”

Hayatından kesitler paylaşan ve 23 yaşında Türkiye'nin en genç idarecisi olarak görev aldığı Sağlık Bakanlığı'nda önemli kamu tecrübeleri edindiğini aktaran Korkutata; “Bu tecrübeler ışığında siyaset yapıyorum. Hepimizin gayesi, bu şehre bir değer katmak, kalıcı bir eser bırakmak. Benim de çabam, halkımızın temsiliyet hakkı vermesiyle bu şehre bir eser bırakmak. Basındaki arkadaşlarımızın da bu anlamda fikirlerini, önerilerini, projelerini bizlerle paylaşmasını diliyorum. Bir siyasetçi-gazeteci ilişkisinden öte, kardeşlik hukukuna dayalı bir ortak paydamız olsun. İstiyoruz ki, el birliğiyle, hepimizin ortak katkılarıyla bu şehre katılmış değerlerin üzerine yenilerini koyalım” diye konuştu.

“ELEŞTİRİYE AÇIĞIM. YETER Kİ HAKARET OLMASIN”

Tanımadan, bilmeden, kulaktan dolma bilgilerle hakkında yürütülen propagandalara da değinen Korkutata, muhalefet milletvekili adaylarından birinin “mal varlıkları açıklansın” çağrısına da destek verdiğini ifade edip şunları söyledi;

“Bir eksiğimiz görülürse lütfen uyarın. Benim için en önemli kriter, şeffaflıktır. Şeffaf olacağımı, hesap verebilirlik ilkesine bağlı kalacağımı, adalet ve liyakat konularında hassasiyet göstereceğimi sizlerin huzurunda beyan ediyorum. Mal varlığım ortada. Bunu gerektiği şekilde de beyan ederim. Herkes de bunu yapabilmeli. Allah haram lokmadan, kul hakkından korusun. Onca yıldır kamuda görev yapıyorum, onlarca bakanla, müsteşarla, üst düzey yöneticiyle çalıştım. Hiç kimse diyemez ki, Zeki Korkutata hak yedi, akçeli işlere bulaştı. Çok şükür kendimizden eminiz. Bir kusurumuz varsa bizi uyarın, hatamız varsa eleştirin. Hakaret olmadığı sürece her türlü eleştiriye de açığım.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın