23 Nisan 2024 Salı

HAYALİ SEÇMEN İDDİASI

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, verdiği önergede; Bingöl'de 41 dairede toplamda 994 hayali seçmenin olduğu tespit edilmiştir dedi ve YSK'nın yaptırım uygulanıp uygulanmayacağını sordu!

25 OCAK 2019 CUMA 17:15
0
1569
0
AA aa
HAYALİ SEÇMEN İDDİASI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na önerge verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istenen önergede, Bingöl'de hayali seçmenlerin olduğu iddiasına yer verildi ve Yüksek Seçim Kurulu'nun bu konuda hukuki bir yaptırım uygulayıp uygulamayacağını soruldu.

Karlıova ilçesinde 41 hanede 994 seçmenin bulunduğunu iddia eden Aydemir, önergede şu ifadelere yer verdi:

“Yüksek seçim kurulunun yayınladığı seçmen listelerine göre, Bingöl ili, Karlıova ilçesinde 41 Dairede Toplamda 994 hayali seçmenin olduğu tespit edilmiştir. Yine Bingöl ili Sancak Beldesinde ise 99 hayali seçmen olduğu tespit edilmiştir. Son tespit edilen verilere göre; Bingöl merkezde bir hanede 243 seçmen, Adaklı ilçesinde merkez mahallesinde bir hanede 126 seçmen, Genç İlçesinde bir hanede 42 seçmen, Kiğı ilçesinde bir hanede 224 seçmen, Yayladere'de bir hanede 112, başka bir hanede 73 seçmen, Yedisu da bir hanede 45 seçmen kaydı görülmektedir. Tespit aşamasında olan buna benzer bir dizi hayali seçmen olduğu bilgisine de ulaştık. Seçmenlerle ilgili bir usulsüz uygulama olduğu açıktır. Kütük kaydırma ve hayali seçmenler söz konusudur. Konuyla ilgili Türkiye genelinde gözden kaçabileceği düşünülen birçok akla gelmeyen ve metruk yerlerde aynı sorunlar, kütük kaydırmaları medyaya da yansımıştır. Yüksek Seçim Kurulundaki seçmen yerlerinin belirlenmesiyle ilgili çalışan kamu görevlilerinin ihmali söz konusudur. Bahse konu, usulsüz seçmen kayıtları ve hayali seçmen kayıtlarının, ciddi anlamda gayri hukuki sonuçlara yol açağı, Yüksek Seçim Kurulu 2972 sayılı Mahalli idareler ile Mahalle muhtarları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanunun 8. Maddesine istianeden 31 Mart 2019 Pazar günü gerçekleşecek yerel seçimlerde birçok il, ilçe ve belde de seçim sonuçlarını bir partinin lehine değiştirme amacı taşıdığına dair kamuoyunda ciddi şüphe oluşturmaktadır.

Bu bağlamda;

1. Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı listelerdeki bu hayali seçmenlerle ve usulsüzlüklerle ilgili bir soruşturma açacak mısınız?

2. Yüksek Seçim Kurulu'nun bu hayali seçmenlerini belirleyen kişi veya kişilerle ilgili hukuki yaptırımlarınız olacak mı?”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.04.2024
12:38
23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
Genç ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104'üncü yılı coşkuyla kutlandı.
22.04.2024
20:10
HUSUMET `GÜZEL` SONUÇLANDI
HUSUMET 'GÜZEL' SONUÇLANDI
Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, ilçe kaymakamı Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
19.04.2024
14:10
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
Genc ilçesine bağlı Gözütok Köyünde hayvancılık işi ile uğraşan Mehmet Davran'a ait ahır, aslına uygun yapılmadığı iddiasıyla mühürlendi. Davran, hayvanlarının dışarıda kaldığını ve büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek devlet büyüklerinden kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
19.04.2024
11:18
MUHTAR SARI`DAN İNTERNET TEPKİSİ
MUHTAR SARI'DAN İNTERNET TEPKİSİ
5 Bini aşan nüfusuyla Genç ilçesinin en büyük ikinci mahallesi olan Yenişehir'de aylardır yaşanan internet sıkıntısı yapılan başvurulara rağmen çözülmüyor. Yaşanılan duruma sert tepki gösteren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, 'Verdiğimiz dilekçeler dahi kaile alınmıyor. Mahalle halkı isyan etmiş durumda, Yetkili kurumun bir an önce mahallemize hak ettiği hizmeti getirmesini talep ediyoruz' dedi.
18.04.2024
18:29
`HÜZÜN ÇİÇEĞİ` KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
'HÜZÜN ÇİÇEĞİ' KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Gökçeli köyünde 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başlarken ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
18.04.2024
16:11
HEMŞEHRİMİZE TRT`DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
HEMŞEHRİMİZE TRT'DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi verildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın