29 Nisan 2024 Pazartesi

HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ

Genç ilçesi Yenişehir Mahallesinde 1993 yılında inşa edilen ve o yıldan beri tapu sorunu yaşayan OHAL Konutları sakinleri, 30 yıl aradan sonra tapularina kavuştu. Konut sakinleri emeği geçenlere teşekkür etti.

19 EKİM 2023 PERŞEMBE 17:28
0
1732
0
AA aa
HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ

Gazetemiz Havadis olarak defaaten gündeme getirdigimiz OHAL Konutları sahipleri sonunda bekledikleri müjdeyi aldı ve tapularına kavuştu. 1993 Yılında Genç ilçesinde afetten etkilenen vatandaşlar için arsası İl Afet Müdürlüğü'ne ait olan alanda 156 hak sahibi için konut yapıldı. Tamamlanan konutlarına geçen hak sahipleri ise aradan geçen yıllar içerisinde tapularını alamamış ve büyük mağduriyetler yaşamışlardı.
"MUHTAR VE BAŞKAN EL ELE VERİP SORUNU ÇÖZDÜ"
Yenişehir Mahalle Muhtarlığına seçildiği günden bu yana mahallenin birçok sorununu çözüme kavuşturan ve çalışkanlığı ile mahalle sakinlerinin takdirini toplayan Mehmet Emin Sarıoğlu ciddi çalışmalar yürüterek sorunun çözümü için yıllarca büyük çaba sarf etti. 
Mehmet Zeki Dirik'in 2019 yılında Belediye Başkanı seçilmesi ile birlikte sorunu Başkan Dirik'e ileten Muhtar Mehmet Emin Sarıoğlu, yılların kangrenleşen sorununun çözümü için kendisinden destek istedi. Hak sahipleri ile de görüşen Başkan Dirik, mevcut talebi AK Parti Bingöl Milletvekilleri aracılığı ile ilgili bakanlıklara iletti. Başkan Dirik'in çabasının sonuç vermesinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından beklenen müjde geldi ve hak sahipleri 30 yılın sonunda tapularına kavuştu.
MUHTAR SARIOĞLU, "EMEĞİ GEÇENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN" 
Yenişehir Mahallesi'ndeki OHAL Konutlarının 1993 yılında inşa edildiğini ve o dönemden beri hak sahiplerinin tapu sorunu yaşadığını ifade eden Muhtar Sarıoğlu: “Önceki dönemde muhtar seçildiğimde en fazla önemsediğim konu OHAL Konutlarımızın tapu sorunu oldu. İlk dönemde konu ile ilgili birçok yere müracaat etsem de bir sonuç alamadım. Belediye Başkanımız Mehmet Zeki Dirik'in göreve gelmesi ile birlikte sorunumuzu kendisine ilettim. Sağ olsun olağan üstü gayret gösterdi. Geldiğimiz noktada 30 yıllık sorun ortadan kalkmış oldu. Şahsım ve mahalle halkım adına Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekillerimiz Feyzi Berdibek, Zeki Korkutata ve sorunun çözümünde büyük emekleri olan Belediye Başkanımız Mehmet Zeki Dirik'e minnettarız. Rabbim, emekleri olan herkesten razı olsun" şeklinde konuştu.

HABER: SİNAN  ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın