19 Mayıs 2024 Pazar

HEDEF MAVİ GENÇ

Genç İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan 30 kişilik aşı ikna timi, köy köy gezerek vatandaşları ikna etmeye çalışıyor. Kurulan ikna timi sayesinde son bir haftada Bin 133 kişi aşılandı.

13 AĞUSTOS 2021 CUMA 15:50
6
1952
0
AA aa
HEDEF MAVİ GENÇ

Koronavirüs vaka artışının çok yüksek, aşılama oranının da ise çok düşük olduğu Genç ilçesinde mobil ekipler, gittikleri köylerde bölge halkını ikna edip, aşı uygulaması yapıyor.
Salgınla mücadelenin ilk gününden bu yana hastaların sağlığına kavuşması için görev yapan sağlık çalışanları, şimdi de salgının kontrol altına alınması için ellerinden gelen gayreti gösteriyor. Genç İlçe Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde kurulan 30 kişilik aşı ikna timi köylere giderek, halkı aşı olmaya ikna etmek için büyük çaba gösteriyor. Vaka artışının yüksek, aşılama oranının ise düşük olduğu ilçede ekipler, köy camilerinin minarelerinden Türkçe ve Zazaca 'Aşı olun' çağrısında bulunuyor. 
İkna çabaları sonucu aşı olmak isteyenlere hemen aşıları yapılıyor. Günlük 200 ile 300 kişiyi aşı yapan ekipler, bu aşılama sayınının artması için yoğun mesai yürütüyor.
“21 KÖYDE BİN 133 KİŞİ AŞILANDI”
İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri hastalıkla mücadelede büyük bir çaba gösterirken, vatandaşların aşı olmaları konusunda ise büyük bir uğraş gösteriyor. 30 kişilik ekiple son bir haftada 21 köyü gezen sağlık çalışanları, köy camilerinin minarelerinden Türkçe ve Zazaca 'Aşı olun' çağrısında bulunuyor. İkna için uzun süre çaba gösteren ekipler son bir hafta içerisinde Bin 133 kişiyi ikna ederek aşılamalarını gerçekleştirdi. 
“HEDEF YÜZDE 75'İN ÜZERİNE ÇIKMAK”
Kurban bayramı, taziyeler ve düğünler sonrası vaka sayılarında adeta pik noktaya ulaşılırken vatandaşların duyarsızlığı ve aşı konusunda çekimserliği ise sağlık ekiplerine büyük zorluklar çıkarıyor. Ekipler ise yüzde 50 olan aşılanma oranını daha fazla seviyeye çıkarmak ve mavi kategoriye geçmek için canla başla mücadelesine devam ediyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2024
13:36
19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
Genç ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yılı coşkuyla kutlandı.
17.05.2024
17:39
BİNGÖL`DE `KENGER SAKIZI YAPIMI ` KAYIT ALTINA ALINACAK
BİNGÖL'DE 'KENGER SAKIZI YAPIMI ' KAYIT ALTINA ALINACAK
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
16:38
DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
13:16
KAMUDA TASARUF TEDBİRLERİ  RESMİ GAZETE`DE YAYINLANDI
KAMUDA TASARUF TEDBİRLERİ RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
13:06
BİNGÖL`DE GÖSTERİ VE YÜRÜYÜŞLER 4 GÜN YASAKLANDI
BİNGÖL'DE GÖSTERİ VE YÜRÜYÜŞLER 4 GÜN YASAKLANDI
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
16.05.2024
18:30
TARIMSAL UYGULAMA MERKEZİNDE HAYVANSAL ÜRÜNLER ELDE EDİLECEK
TARIMSAL UYGULAMA MERKEZİNDE HAYVANSAL ÜRÜNLER ELDE EDİLECEK
Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde hayvansal ürünlerin elde edilmesi için ilk adım atıldı. Büyükbaş hayvanların getirildiği merkezde, hem süt ve süt ürünlerinin üretimi yapılacak hem de akademisyenler ile öğrenciler için uygulama alanı olacak.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın