19 Mayıs 2024 Pazar

HEM ÃœRETÄ°P HEM KAZANACAKLAR

Genç Üreten Eller Kadın Kooperatifi, Millî Eğitim Bakanlığı Meslek Edindirme Kursları projesi kapsamında Dekoratif El Sanatları Kursu açtı. 80 kadının faydalandığı ve 6 ay sürecek olan staj döneminde kursiyerler, hem aylık 2 Bin 500 TL ücret alacak hem de kurs sonunda kendi atölyelerini kurup iş hayatına atılabilecek.

06 KASIM 2022 PAZAR 16:21
0
933
0
AA aa
HEM ÃœRETÄ°P HEM KAZANACAKLAR


Genç Üreten Eller Kadın Kooperatifi ilçede ki kadınlara umut olmaya devam ediyor. Dilan Merve DaÄŸ baÅŸkanlığında yürütülen projeler ile kadınlar hem para kazanıyor hem de meslek öÄŸreniyor. Milli EÄŸitim Bakanlığının birkaç ilde yürüttüÄŸü ve sorumlusu olduÄŸu MESEM (Meslek Edindirme Ustalık Programı) projesinden faydalanan Genç Kadın Kooperatifi ise ilçede ki 80 kadına umut oldu ve dekoratif el sanatları kursu açtı. Burada 6 ay boyunca bakanlık tarafından desteklenecek olan kadınlar bu süreçte hem 2 Bin 500 TL stajyerlik ücreti alacak hem de aldıkları eÄŸitimlerin ardından alacakları belge ile kendi iÅŸlerini kurup iÅŸ hayatına atılabilecek.

DAÄž: “KADIN Ä°STÄ°HDAMINI ARTIRACAÄžIZ”

Genç Üreten Eller Kadın Kooperatifini kurdukları günden bu yana ilçede ki kadınların istihdam sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Kooperatif BaÅŸkanı Merve Dilan DaÄŸ, “Genç Kaymakamlığımız baÅŸta olmak üzere ilçede ki kamu kurumlarımızın da desteÄŸini alarak bugüne kadar çok güzel iÅŸlere imza atarak kadın istihdamını her geçen gün yükseltmeye devam ediyoruz. Son olarak Milli EÄŸitim Bakanlığının birkaç ilde yürüttüÄŸü ve sorumlusu olduÄŸu MESEM (Meslek Edindirme Ustalık Programı) projesinden faydalanarak dekoratif el sanatları kursu açtık. Burada ilk etapta 80 kadınımız kurslara baÅŸladı ve 6 ay boyunca keçe, amigurumi, epoxsi, kağıt sepet, örgü keçe, sabun rölyef ve filografi alanlarında eÄŸitim görecekler. EÄŸitimler devam ederken de bakanlığımız tarafından her ay 2 Bin 500 TL stajyerlik ücreti alacak olan kadınlarımız kurs sonunda ise ustalık belgelerini alarak iÅŸ hayatına atılabilecekler. Kurslarımıza baÅŸvurmak isteyen ve ekonomik durumları iyi olmayan tüm kadınlarımızı kooperatifimize bekliyoruz” diye konuÅŸtu.

“HEM ÖÄžRENÄ°YOR HEM DE KAZANIYORUZ”

Genç ilçesinde kadın istihdamının her geçen gün arttığını ve kendilerinin de çalışma imkanı bulabildikleri için çok mutlu olduklarını dile getiren Rojin HaÅŸimoÄŸlu, “Daha öncesinde çalışabilecek alanlar sadece giyim maÄŸazaları iken yapılan yatırımlar ve hazırlanan bu gibi projeler ile bizlerde çalışma imkanı bulmaya baÅŸladık. Burada stajyerlik dönemimiz olacak ve daha sonrasında kendi iÅŸimizin sahibi olma ÅŸansımız olacak. Bu ÅŸansı bizlere taşıyan tüm herkese çok teÅŸekkür ediyorum” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Kursiyerlerden Gazal Ercan ise, Burada hem meslek öÄŸreniyoruz hem de saÄŸ olsun devletimiz bizlere aylık 2 Bin 500 TL ücret veriyor. 6. Ayın sonunda ise kendi iÅŸimizi kurmak için destek olacaklar. Bu gibi projelerin artmasını ve kadınların her alanda aktif olarak aile bütçelerine katkı sunmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER:SÄ°NAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2024
13:36
19 MAYIS COÅžKUYLA KUTLANDI
19 MAYIS COÅžKUYLA KUTLANDI
Genç ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yılı coşkuyla kutlandı.
17.05.2024
17:39
BİNGÖL`DE `KENGER SAKIZI YAPIMI ` KAYIT ALTINA ALINACAK
BİNGÖL'DE 'KENGER SAKIZI YAPIMI ' KAYIT ALTINA ALINACAK
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
16:38
DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
13:16
KAMUDA TASARUF TEDBÄ°RLERÄ°  RESMÄ° GAZETE`DE YAYINLANDI
KAMUDA TASARUF TEDBÄ°RLERÄ° RESMÄ° GAZETE'DE YAYINLANDI
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
13:06
BİNGÖL`DE GÖSTERİ VE YÜRÜYÜŞLER 4 GÜN YASAKLANDI
BİNGÖL'DE GÖSTERİ VE YÜRÜYÜŞLER 4 GÜN YASAKLANDI
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
16.05.2024
18:30
TARIMSAL UYGULAMA MERKEZÄ°NDE HAYVANSAL ÃœRÃœNLER ELDE EDÄ°LECEK
TARIMSAL UYGULAMA MERKEZÄ°NDE HAYVANSAL ÃœRÃœNLER ELDE EDÄ°LECEK
Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde hayvansal ürünlerin elde edilmesi için ilk adım atıldı. Büyükbaş hayvanların getirildiği merkezde, hem süt ve süt ürünlerinin üretimi yapılacak hem de akademisyenler ile öğrenciler için uygulama alanı olacak.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın