29 Nisan 2024 Pazartesi

HENİYYE'NİN ÇOCUKLARI İÇİN TAZİYE KURULDU

İsrail'in Gazze'deki hava saldırısı sonucu vefat eden İsmail Haniye'nin oğulları, torunları ve tüm Gazze şehitleri için Genç ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı, taziye çadırı kuruldu.

12 NİSAN 2024 CUMA 17:09
0
914
0
AA aa
HENİYYE`NİN ÇOCUKLARI İÇİN TAZİYE KURULDU

İsrail'in Gazze'deki Şati Kampı'nda insansız hava aracıyla vurduğu otomobilde Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin 3 oğlu ve 4 torunu yaşamını yitirdi.  Genç İslâmi Dayanışma ve Kardeşlik Platformu ve Hüda Par Genc ilce teşkilatı tarafından Dörtyol meydanında basın açıklaması yapıldı ve gıyabi cenaze namazı kılındı. 

"TAZİYE ÇADIRI KURULDU DUALAR EDİLDİ"

 Genç İslâmi Dayanışma ve Kardeşlik Platformu ve Hüda Par Genc ilce teşkilatı tarafından tarafından kurulan Kent Meydanında taziye çadırına vatandaşlar da katılarak dua etti. 


"ŞEHİTLERİN KANI DİRENİŞE CAN SUYU OLACAK"

Düzenlenen programda konuşan Hüda Par Genc İlce Başkanı, "Hiçbir kutsala hürmeti olmayan siyonistlerin zulüm ve vahşeti bayramda da hız kesmeden devam etmektedir. Refah bölgesine saldırı hazırlığında olan terör çetesi, soykırım ve işgal planını yeni bir merhaleye  taşıma hesapları yapmaktadır.

Siyonistler, yaptıkları bombardıman ve saldırılara ek olarak; Aksa mucahitlerinin murabıtlarının ve kahraman direnişçilerin moral ve mukavemetini hedefleyerek alçakça ve kalleşçe suikastler gercekleştirmektedirler.
Bayramın ilk gününde yapılan vahşi saldırıda Hamas liderlerinden İsmail Heniye'nin üç oğlu ve çocuk yaştaki torunları  hedef seçilerek şehit edilmiştir. Allah şehadetlerini kabul etsin.

Ey siyonist zalimler!
Yanlış hesap içindesiniz! Bu şehitlerle birlikte her şehadetin, akıtılan  her damla mübarak şehit kanının;  Aksa ve Kudüs davasının zaferini sizin ise sonunuzu daha da yakınlaştırdığını idrakten acizsiniz!

Nasıl ki Yahya Ayyaş,  Şeyh Ahmet Yasin, Rantisi ve diğer direniş erlerinin, önderlerinin mübarek kanları Kudüs davasını muhkem kalmışsa bu şehitlerimizin kanları da Aksa tufanıyla başlayan direniş ve mücadeleye can suyu olacaktır inşallah.

Her mücadele sabır ve gayret ister, her zafer de bedel gerektirir. Gazzeli kardeşlerimiz sabırla, azim ve kararlılıkla mücadelelerini sürdürmekte; maddi manevi tüm varlıklarıyla bedel ödemektedirler.

Burdan bir kez daha tüm Müslümanlara, ümmete sesleniyoruz; Kudüs davası sadece Filistinlilerin davası değildir.  Her Müslümana sorumluluk yükleyen mübarek ve müşterek davamızdır. 
Haydi bu kutlu dava için bedel ödemeye, safları sıklastırmaya, vahdet bilinciyle birlik olup Aksa'yı necis siyonistlerin  pençesinden kurtarmaya!

Gazze'de altı aydan fazla bir süredir devam eden mücadele kritik bir aşamaya gelmiştir. Siyonistler, katliam, soykırım ve işgal planlarını gerçekleştirmek  için başta ABD olmak üzere ortakları ve işbirlikcileriyle birlikte  Gazze'deki direnişi boğmak, başta Hamas olmak üzere tüm direniş gruplarını tasfiye edip yok etmek ve sonrasında da Gazze'yi tümüyle kalıcı olarak işgal etmeyi planlamaktadırlar.

Uluslararası hukuku ve mahkeme kararlarını hiçe sayıp aleni soykırım ve savaş suçu işleyen, toplu katliamlar yapan, insani yardımları engelleyerek ve muhasarayla açlık kıtlık silahını kullanan çocuk katili siyonistler, yapılan ve yapılacak ateşkes görüşmelerinde ve diğer diplomatik girişimlerde de temel yaklaşım olarak Hamas'ı, diğer direniş gruplarını ve dolayısıyla Aksa cihadını tasfiyeyi amaçlamaktadırlar.

Buna karşı teyakkuz halinde bilinçle hareket edilmelidir. 
Gerek mücadele alanında gerekse diploması ve müzakerelerde Gazzeli mücahitler yalnız bırakılmamalı ve desteklenmelidir.

Gün vahdet ve birlik halinde Gazze'yle dayanışma, mazlum kardeşlerimize destek ve yardıma koşma günüdür. 
Yerel, ulusal ve uluslararası tüm imkanlar seferber edilmelidir. Bu yolda atılacak her adım değerlidir.

Hükumetin, terör devletine ticareti kısıtlayan kararı geç alınmış bir karar olmakla birlikte olumlu bir gelişmedir. Ancak bu kararın etkin şekilde uygulanması takip edilmeli ve daha etkili tedbirler ve kararlar da alınmalıdır.

Unutmayalım ki Gazze hepimizin imtihanıdır.  Bu bilinç ve şuurla hareket edip Kudüs, Gazze ve mazlum kardeşlerimiz azad olana dek bu meseleyi surekli olarak dert ve gündem edinme temennisiyle bayramınızı tekrardan tebrik eder, hepinizi  Allah'ın selamı ile selamlıyoruz" diye konuştu. 

Program, yapılan toplu duanın ardından sona erdi.

HABER:SİNAN  ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın