28 Haziran 2026 Pazar

HER BAĞIŞ BİR HANEDE UMUT OLDU

Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.

11 MAYIS 2026 PAZARTESİ 18:02
0
309
0
AA aa
HER BAĞIŞ BİR HANEDE UMUT OLDU

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği, 2026 yılı Nisan ayına ilişkin faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Yürüttüğü yardım faaliyetleriyle ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya devam eden dernek, Bingöl'de muhtaç, yetim ve dar gelirli ailelere yönelik ayni ve nakdi yardımlarını sürdürdü.

258 Aileye Destek Sağlandı

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Selahattin Burulday, Nisan ayında kentte toplam 258 aileye ulaşıldığını belirtti.

Burulday, “76 aileye 91 bin 200 TL değerinde kırmızı et yardımı, 2 aileye 9 bin 400 TL tutarında ev eşyası yardımı, 69 aileye 79 bin 883 TL tutarında gıda yardımı, 73 aileye 185 bin 600 TL tutarında giyim yardımı ve 38 aileye 148 bin 500 TL tutarında nakdi yardım yapıldı. Toplamda Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL tutarında destek sağlandı” dedi.

Dernek tarafından yurt dışı ve Filistin başta olmak üzere gerçekleştirilen yardımlarla birlikte toplam yardım miktarının 1 milyon 474 bin 233 TL'ye ulaştığı ifade edildi.

“Her Bağış Bir Hanede Umut Oldu”

Ramazan ayının bereketini Nisan ayında da sürdürdüklerini belirten Burulday, yapılan yardımların ihtiyaç sahibi ailelerin sofralarına ve hayatlarına dokunduğunu söyledi.

İyilikte birleşildiğinde önemli çalışmaların ortaya çıktığını ifade eden Burulday, bağışçıların destekleriyle kırmızı et, gıda, giyim, ev eşyası ve nakdi yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını kaydetti

Kurban Çalışmaları Başladı

Dernek olarak 2026 yılı Kurban Bayramı çalışmalarına başladıklarını açıklayan Burulday, hayırseverlere destek çağrısında bulundu.

Burulday, yurt içinde Bingöl'de, yurt dışında ise Gazze, Afrika, Asya ve farklı bölgelerde kurban organizasyonları gerçekleştireceklerini belirtti.

Kurban Bedelleri Açıklandı

2026 yılı kurban hisse bedellerinin de açıklandığını belirten Burulday, Türkiye için kurban bedelinin 20 bin TL olarak belirlendiğini ifade etti.

Yurt dışı kurban bedellerinin ise; Filistin için 13 bin TL, Lübnan, Suriye, Sudan, Afganistan ve Yemen için 7 bin 500 TL, Asya için 6 bin 500 TL, Afrika için ise 5 bin 500 TL olarak belirlendiği kaydedildi.

Hayırseverlere Çağrı

Burulday, destek vermek isteyen hayırseverlere çağrıda bulunarak, yapılan her bağışın ihtiyaç sahibi aileler için umut olduğunu ifade etti.

Burulday, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

“İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL”

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.06.2026
18:56
BÖBREK ALINMADAN KANSER AMELYATI YAPILDI
BÖBREK ALINMADAN KANSER AMELYATI YAPILDI
Bingöl Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen kapalı böbrek koruyucu kanser ameliyatında, 75 yaşındaki hastanın böbreğindeki 3,5 santimetrelik tümör başarılı bir operasyonla çıkarıldı.
25.06.2026
18:46
FİNALDE BİNGÖL`Ü TEMSİL EDECEK
FİNALDE BİNGÖL'Ü TEMSİL EDECEK
Bingöl Müftülüğü Selahattin Eyyubi Hafızlık Proje Okulu Kur'an Kursu Öğreticisi Ali Yalçın, 'Hafızlık Yarışması' bölge finalinde birinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.
25.06.2026
18:41
MİNİK YÜREKLERDEN EFRAYİM BEBEĞE UMUT
MİNİK YÜREKLERDEN EFRAYİM BEBEĞE UMUT
Bingöl'de devlet koruması altındaki çocuklar, SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisine destek olmak için harçlıklarını bağışladı.
23.06.2026
19:08
İŞKUR BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNE 50 KİŞİ ALINACAK
İŞKUR BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNE 50 KİŞİ ALINACAK
İŞKUR ve Bingöl Üniversitesi iş birliğinde yürütülecek İUP programına kabul edilecek 50 kişi, 30 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilecek noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular 22-26 Haziran 2026 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-Şube, e-Devlet ve ALO 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek.
22.06.2026
12:40
SON BİR HAFTADA 37 ŞÜPHELİ YAKALANDI
SON BİR HAFTADA 37 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Bingöl'de polis ekiplerince son bir haftada düzenlenen asayiş, narkotik ve kaçakçılık operasyonlarında 37 şüpheli yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuklanırken, 5 kişiye idari para cezası uygulandı.
22.06.2026
12:26
JANDARMA`DAN DEV OPERASYON 15 BİN 831 KÖK KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ
JANDARMA'DAN DEV OPERASYON 15 BİN 831 KÖK KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ
15 Bin 831 kök kenevir ele geçirildi
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın