27 Haziran 2026 Cumartesi

HİJYEN UNUTULDUĞU İÇİN HASTALIK PİK YAPTI

Son dönemde artan gribal enfeksiyonlar hakkında açıklama yapan İlçe Sağlık Müdürü Doktor Burak Buzgan, Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmaması son dönemde hastalıkların pik yapmasına sebep oldu dedi.

26 OCAK 2023 PERŞEMBE 16:41
3
1700
0
AA aa
HİJYEN UNUTULDUĞU İÇİN HASTALIK PİK YAPTI

Genç ilçesinde son dönemde artan hastalıklar ürkütücü seviyeye ulaştı. Artan hastalıkların vatandaşlar tarafından basite alındığını ve bunun da büyük bir hata olduğunu ifade eden Doktor Buzgan, tüm herkesin sosyal mesafeye uymasını ve hijyene dikkat etmelerini istedi.

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan İlçe Sağlık Müdürü Doktor Burak Buzgan, “Şuanda  Reserve, İnfluenza ve Kovid gibi hastalıklar birbirine karışmış durumda. Buda hastalıkları pik seviyeye çıkarıyor. Bunun başlıca sebeplerinden biride geçen yıl vatandaşlarımız maske, mesafe ve hijyene uyarken bu yıl üçünün de unutulmasıdır. Sosyal mesafenin unutulması ve kahvehanelerde vatandaşlarımızın iç içe oturmaları gribal enfeksiyonları daha da artırmaktadır. Bize gelen hastaların hemen hepsinde aynı semptomlar mevcut. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz hijyene gereken önemi göstersinler” şeklinde konuştu.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.06.2026
18:56
BÖBREK ALINMADAN KANSER AMELYATI YAPILDI
BÖBREK ALINMADAN KANSER AMELYATI YAPILDI
Bingöl Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen kapalı böbrek koruyucu kanser ameliyatında, 75 yaşındaki hastanın böbreğindeki 3,5 santimetrelik tümör başarılı bir operasyonla çıkarıldı.
25.06.2026
18:46
FİNALDE BİNGÖL`Ü TEMSİL EDECEK
FİNALDE BİNGÖL'Ü TEMSİL EDECEK
Bingöl Müftülüğü Selahattin Eyyubi Hafızlık Proje Okulu Kur'an Kursu Öğreticisi Ali Yalçın, 'Hafızlık Yarışması' bölge finalinde birinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.
25.06.2026
18:41
MİNİK YÜREKLERDEN EFRAYİM BEBEĞE UMUT
MİNİK YÜREKLERDEN EFRAYİM BEBEĞE UMUT
Bingöl'de devlet koruması altındaki çocuklar, SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisine destek olmak için harçlıklarını bağışladı.
23.06.2026
19:08
İŞKUR BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNE 50 KİŞİ ALINACAK
İŞKUR BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNE 50 KİŞİ ALINACAK
İŞKUR ve Bingöl Üniversitesi iş birliğinde yürütülecek İUP programına kabul edilecek 50 kişi, 30 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilecek noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular 22-26 Haziran 2026 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-Şube, e-Devlet ve ALO 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek.
22.06.2026
12:40
SON BİR HAFTADA 37 ŞÜPHELİ YAKALANDI
SON BİR HAFTADA 37 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Bingöl'de polis ekiplerince son bir haftada düzenlenen asayiş, narkotik ve kaçakçılık operasyonlarında 37 şüpheli yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuklanırken, 5 kişiye idari para cezası uygulandı.
22.06.2026
12:26
JANDARMA`DAN DEV OPERASYON 15 BİN 831 KÖK KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ
JANDARMA'DAN DEV OPERASYON 15 BİN 831 KÖK KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ
15 Bin 831 kök kenevir ele geçirildi
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın