06 Åžubat 2026 Cuma

HÜDA-PAR'DAN ANLAMLI SERGİ

Hür-Dava Partisi Genç İlçe Teşkilatı, Covid 19 ile mücadele kapsamında alınacak tedbirleri resim sergisi ile görücüye çıkardı. İlçe Başkanı İdris Ağırbaş, kul hakkı ihlali yapmamak adına bu sergiyi açtıklarını ve tüm vatandaşların kurallara riayet etmesini istediklerini ifade etti.

11 OCAK 2021 PAZARTESİ 14:38
0
2107
0
AA aa
HÜDA-PAR`DAN ANLAMLI SERGİ

HÜDA-PAR Genç İlçe TeÅŸkilatı İlçe BaÅŸkanı İdris AğırbaÅŸ ve Yönetim Kurulu üyeleri, İl BaÅŸkanı Refik Alpaya'nın da katılım saÄŸladığı etkinlikle, Merkez Camii önünde korona virüsle mücadelede yapılması gerekenler ve alınacak tedbirler ile alakalı resim sergisi açtı.

AÄžIRBAÅž: “İNSANLIK BÜYÜK BİR İMTİHAN İÇİNDE”

Cuma namazı çıkışı sergilenen sergiye vatandaÅŸlar da büyük bir ilgi gösterirken İlçe BaÅŸkanı İdris AğırbaÅŸ etkinlikle alakalı yaptığı açıklamada; “Bütün dünyayı saran bir virüs ile insanlık büyük bir imtihan içinde. Buna dikkat çekmek adına bir resim sergisi düzenledik. Buna kahrolmak, felaket veya komplo senaryoları üretmek ya da çaresizliÄŸe yenik düÅŸmek yerine, bundan sonrası için tedbirli olmak, gerekli bütün kural ve uyarılara harfiyen uymak, kul hakkı ihlali yapmamak, bilim insanlarına güvenmek, aynı zamanda da Allah'ın yardım ve desteÄŸine el açmak ve beklemek gerekir. Bütün bu esnada hayatın anlamını bir kez daha, hem de daha içtenlikle düÅŸünme imkânı da bulmaktayız. Evet, dışarı çıkamıyoruz, evlerimizde, odalarımızda adeta tek başınayız. Buda bizim esasen bu dünyaya yalnız gelip yalnız döneceÄŸimizi ve hep yakınımızda ve yanımızda olanın yüce Mevlâ olduÄŸunu, diÄŸer her ÅŸeyin bu dünya hayatının süs ve eÄŸlencesi, meÅŸguliyet vesilesi olduÄŸunu görmemizi saÄŸlıyor. Çok önemsediÄŸimiz ve adeta uÄŸruna birbirimizi yediÄŸimiz küçük ve geçici çıkarların da esasında ne kadar anlamsız olduÄŸunu fark etme imkânı da bulduk. Bu vesileyle Yüce Yaratan'a, doÄŸaya, kendimize, yakın çevremize, ülkemize ve bütün insanlığa karşı sorumlu davranabildiÄŸimiz sürece insan olarak deÄŸer taşıdığımızı anladık. Bütün bunları yaparken de insan olarak aczimizi ve sınırlılığımızı unutmaksızın böylesine küresel bir sorunla ancak dayanışma ve iÅŸbirliÄŸi içinde baÅŸ edebileceÄŸini biliyoruz. İlahi hikmet açısından okunması ve ders alınması gereken hikmet ve maneviyat yönü olduÄŸunu da bilmemiz gerekiyor.

Yeryüzünde böbürlenerek dolaÅŸan ve kendine tapan, özgüveni arttıkça kendini Yaratıcı'dan müstaÄŸni saymaya doÄŸru giden insanın yüce kudret sahibini tanıması, varoluÅŸunu anlamlı kılması, sınırlarını tanıması ve aczini kabullenmesi için bundan güzel fırsat mı var? Esasında galaksilere hikmet gözüyle bakan da, iç dünyasına ve zerrelere bakan da bu ÅŸansa sahiptir. (Kur'an-ı Kerim, 41/53). Allah gani ve müstaÄŸnidir, sizlerse fakir ve muhtaçlarsınız” (Kur'an-ı Kerîm, 35/15; 47/38; 64/6) mealindeki ayetleri bu baÄŸlamda tekrar tekrar okumalı ve üzerinde düÅŸünmeliyiz.” İfadelerine

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.02.2026
17:45
SOYUT DEĞİL SOMUT ADIMLARLA 5 YILLIK GÖNÜL YOLCULUĞU
SOYUT DEĞİL SOMUT ADIMLARLA 5 YILLIK GÖNÜL YOLCULUĞU
7 Şubat'ta saat 13.30'da Genç Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan etkinliğe tüm vatandaşlar davet edildi.
04.02.2026
16:49
UMUT KERVANI UMUT OLMAYA DEVEM EDİYOR
UMUT KERVANI UMUT OLMAYA DEVEM EDİYOR
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Ocak ayında Bingöl'deki ihtiyaç sahibi aileler ile Filistin ve Suriye başta olmak üzere yurt dışında toplam 1 milyon 654 bin 311 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu.
02.02.2026
10:28
GENÇ`TE OKUL YOLLARI VE BAHÇELER KAR`DAN TEMİZLENDİ
GENÇ'TE OKUL YOLLARI VE BAHÇELER KAR'DAN TEMİZLENDİ
Genç Belediyesi, ilçe genelinde etkili olan kar yağışının ardından kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye ekipleri, vatandaşların günlük yaşamının aksamaması için ana arterler, mahalle yolları ve kamu alanlarında yoğun mesai harcıyor.
01.02.2026
16:02
MİLYONLAR DEĞİL, İNANANLAR KAZANDI
MİLYONLAR DEĞİL, İNANANLAR KAZANDI
Yokluğa, sahipsizliğe ve görmezden gelinmeye rağmen 13 kişiyle çıktığı Ardahanspor deplasmanından 1-0 galip dönen Yeni Genç Muratspor, paranın değil inancın kazandığını bir kez daha gösterdi.
01.02.2026
14:22
UYUŞTURCUYLA MÜCADELE 2 ŞÜPHELİ  TUTUKLANDI
UYUŞTURCUYLA MÜCADELE 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Bingöl'de narkotik ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
01.02.2026
14:04
CAMİYE GELİYORUM, NAMAZLA BÜYÜYORUM PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
CAMİYE GELİYORUM, NAMAZLA BÜYÜYORUM PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Program kapsamında camilerimizde dereceye giren öğrencilerimize çeşitli hediyeler takdim edildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın