19 Nisan 2024 Cuma

HUZUR ORTAMIYLA YETİŞTİRİCİNİN YÜZÜ GÜLDÜ

Genç İlçesinde 1990'lı yıllarda terör nedeniyle köylerini terk eden çiftçiler, güvenlik güçlerinin son yıllarda yürüttüğü başarılı operasyonların ardından yeniden dönüş yapmaya başladı. Bu çiftçilerden biri olan Ahmet Yılmaz, 3 yıl önce 30 adet keçiyle başladığı yetiştiricilikte rakamı 450'ye çıkarmayı başardı.

17 OCAK 2022 PAZARTESÄ° 10:08
0
1835
0
AA aa
HUZUR ORTAMIYLA YETİŞTİRİCİNİN YÜZÜ GÜLDÜ

DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu Bölgesi'nde Mehmetçik tarafından yürütülen baÅŸarılı operasyonlar, yıllar önce köylerini terk eden çiftçiyi yeniden topraklarıyla buluÅŸturmaya vesile oldu. 
Genç Ä°lçesine baÄŸlı SoÄŸukpınar (Vartak) 1990'lı yıllarda köylerini terör nedeniyle terk edip ÅŸehre yerleÅŸen birçok yetiÅŸtirici, son yıllarda köylerine dönüÅŸ saÄŸladı. 
Bu ailelerden biri olan 4 çocuk babası Ahmet Yılmaz, köyden ÅŸehre göç edince Avrupa'ya gitmek istedi ancak bir ÅŸekilde Avrupa'ya gidemeyen Yılmaz, uzun bir süre inÅŸaatlarda çalıştıktan sonra köyüne dönmeye karar verdi. 
Genç Ä°lçe Tarım ve Orman MüdürlüÄŸü'ne 3 yıl önce giden ve yetiÅŸtiricilik fikri alan Yılmaz, köyünde keçi beslemeye baÅŸladı. EÅŸ, dost, akraba ve birikimiyle 3 yıl önce 30 adet keçi alan yetiÅŸtirici Yılmaz, ÅŸimdilerde bu sayıyı 450'ye çıkarmayı baÅŸardı. 
Ä°lçeye yaklaşık 13 kilometre mesafede bulunan SoÄŸukpınar köyünde yetiÅŸtiricilik yapan Yılmaz, her sabah erkenden çocuklarıyla birlikte keçilerinin otlanmasını yapıyor. 
3 yıl önce 30 adet keçiyle bu iÅŸe baÅŸladığını söyleyen Yılmaz, 450'ye çıkardığı sayısı bin adedin üzerine çıkarmak istiyor. 
YILMAZ, “HEDEFÄ°M BÄ°N 500 ADEDE ÇIKARMAK”
Köylerinin terörden arındırılmasıyla dönüÅŸ yapıp, keçi yetiÅŸtiriciliÄŸine baÅŸlayan Yılmaz, “90'lı yıllarda terörden dolayı köylerimiz yakıldı ondan sonra köyden göç edip ÅŸehre yerleÅŸtik. Avrupa hayalimiz vardı ve gidemedik. Çalışarak, borç ederek tekrar köyümüze dönüÅŸ kararımızı aldık. Tabi devletimiz tarafından yapılan operasyonlarla terörden arındırıldı. Köye dönüÅŸ sırasında evim yoktu ve ailemle birlikte dönüÅŸ kararımızı aldık. 30 keçi ile ben bu iÅŸe baÅŸladım. 3 yıl içinde yaklaşık 450'ye çıkardım sürüyü. Bu huzur ve güzel ortam devam ettiÄŸi sürece hedefim bin, bin 500 adede çıkarmak” dedi. 
ANÄ°K: “TARIM MÜDÜRLÜÄžÜ OLARAK ÜRETÄ°CÄ°LERÄ°MÄ°ZÄ°N HER ZAMAN YANINDA OLACAÄžIZ”
Ä°lçe Tarım ve Orman MüdürlüÄŸü olarak çiftçilere her zaman destek vermeye devam edeceklerini vurgulayan Ä°lçe Müdürü Ahmet Anik ise “Terör nedeniyle boÅŸalan köylerimiz güvenlik güçlerinin oluÅŸturduÄŸu güven ve huzur ortamıyla beraber, köylülerimiz tekrardan köylerine geri döndü. Ahmet Yılmaz çiftçimiz de ilçe tarım müdürlüÄŸümüze gelerek köyde nasıl bir üretim yapacağını danıştı bize. Biz de kendisine bölgede meÅŸe ormanı fazla olmasından dolayı yapabileceÄŸi en güzel yatırımın keçi yetiÅŸtiriciliÄŸi olacağını anlattık kendisine. Kendisi 30 keçi baÅŸladı ve ÅŸuan 400'ün üzerine çıktı. Tarım MüdürlüÄŸü olarak üreticilerimizin her zaman yanında olacağız” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
11:18
MUHTAR SARI`DAN Ä°NTERNET TEPKÄ°SÄ°
MUHTAR SARI'DAN Ä°NTERNET TEPKÄ°SÄ°
5 Bini aşan nüfusuyla Genç ilçesinin en büyük ikinci mahallesi olan Yenişehir'de aylardır yaşanan internet sıkıntısı yapılan başvurulara rağmen çözülmüyor. Yaşanılan duruma sert tepki gösteren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, 'Verdiğimiz dilekçeler dahi kaile alınmıyor. Mahalle halkı isyan etmiş durumda, Yetkili kurumun bir an önce mahallemize hak ettiği hizmeti getirmesini talep ediyoruz' dedi.
18.04.2024
18:29
`HÜZÜN ÇİÇEĞİ` KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
'HÜZÜN ÇİÇEĞİ' KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Gökçeli köyünde 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başlarken ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
18.04.2024
16:11
HEMŞEHRİMİZE TRT`DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
HEMŞEHRİMİZE TRT'DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi verildi.
17.04.2024
13:12
GENÇ`İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
GENÇ'İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde Diyarbakır ile Yozgat'tan birçok sporcu, Eğitim ve gelişim kampı için Genç'e geldi.
16.04.2024
16:18
SOFRALARDA `KENGER` ZAMANI
SOFRALARDA 'KENGER' ZAMANI
Genç dağlarının doğal lezzetlerinden olan kenger bitkisi, ilkbahar ile birlikte sofralarda yerini aldı.
16.04.2024
14:41
SÃœRKAP`TAN ZEKA TESTÄ° TEPKÄ°SÄ°
SÃœRKAP'TAN ZEKA TESTÄ° TEPKÄ°SÄ°
Açıklamada; 'Maksatlı ve kaynağı belli olmayan ve her Bingöllü gibi bizi derin bir öfke ve üzüntüye sevk eden bu anketin niçin ve nasıl bir yöntemle yapıldığını bilmiyoruz. Ama amacını ve sahiplerini merak ediyoruz' denildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın