06 Mayıs 2024 Pazartesi

İDDİALAR TAMAMEN ASILSIZDIR!

AK Parti Bingöl İl Başkanlığı, Gözeler HES ile tarım arazilerinin yok olacağı iddialarının asılsız olduğunu vurguladı.

06 MART 2021 CUMARTESİ 12:55
1
1656
0
AA aa
İDDİALAR TAMAMEN ASILSIZDIR!

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir'in, Gözeler HES ile bölgedeki 450 hektarlık alanın suya gömüleceği açıklamasına AK Parti'den cevap geldi.AK Parti Bingöl İl Başkanlığından yapılan açıklamada, tarım arazilerinin suyun altında kalacağı söylemlerinin doğru olmadığı belirtildi.

Tarım arazilerinin yok olacağı iddialarının tamamen asılsız olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Özel teşebbüs ile çiftçilerin geçim kaynağının ellerinden alındığı söylemi asılsızdır. Aksine bu barajlar sayesinde ilimizde atıl bulunan tarım arazileri sulamaya açılacaktır. Örneğin bu yıl Gözeler ve Ova Köylerimizi kapsayan 16 bin dönümlük arazi Gülbahar Barajı'ndan kapalı sistemle alınan su ile sulanmaya başlayacaktır.

Bingöl Genç Sulaması, Yedisu Regülatörü, Genç Servi Göleti Sulaması, Solhan Şimşirpınar Sulaması, Yamaç Göleti, Ilıcalar Göleti, Karlıova Kale Göleti, GöltepesiGöleti, mikrohavza ve birçok taşkın koruma projesi son dönemde AK Parti tarafından ilimize kazandırılan başlıca sulama yatırımlarıdır. Tarım arazilerinin sulamasına dönük önümüzdeki günlerde ilimizde birçok sulama projenin gerçekleşeceği de bilinmektedir. Yedisu'da cazibeli borularla yapılacak sulama projesi yatırımı geçtiğimiz günlerde başladı ve yıl içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. Yine çiftçilerimizin büyük bir talebi olan Genç VahkinMikrohavzası; Bayırlı, Binekli, Çanakçı, Çaytepe, Dilektaşı, Doğanevler, Elmagünü, Gözütok, Kepçeli, Koçsırtı, Meşedalı, Pınaraltı, Sarmakaya, Yağızca, Yenisu, Garip köylerini kapsayacak olan sulama inşaatı ihalesi 10 Mart'ta yapılacak. Bütün bu yatırımlar tarımda verimliği arttırma, çiftçilerimizin çalışma şartlarını iyileştirme ve geliştirme projeleridir.”

Sütaş'ın Bingöl'deki çiftçilerde yarattığı heyecanın yok olduğu söyleminin büyük yatırıma gölge düşürmek, küçümsemek, toplumda ümitsizlik oluşturmak olduğu ifade edilen açıklamada, “Bingöl Merkezli Sütaş Kalkınma Projesi'nin yıllık oluşturacağı ekonomik etki 3 milyar liradır. Sütaş yatırımı ile ilimizde yıllar içerisinde kişi başı gelirde yüzde 40 artış olacağı tahmin edilmektedir. Bu özel sektör yatırımının ilimize kazandırılmasında Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan Liderlik yapmıştır. İzmir Tire Sütaş açılışında yatırım sözü alınmıştır. TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanımız Cevdet Yılmaz Sütaş'ın Bingöl'e yapılma fikrinin öncülüğünü, savunuculuğunu yapmış ve Milletvekilimiz Feyzi Berdibek ile birlikte ortaya koyduğu çabalarla Bingöl'ümüz bu yatırımı kazanmıştır. Hükümet temsilcilerinin ilimize yaptığı ziyaretlerde Sütaş yatırımı her zaman öncelenmiş, sağlanan teşvik ve destekler ile ilimizi ve vatandaşlarımızı Sütaş yatırımına hazırlamak için altyapıyı güçlendirme faaliyetlerine büyük önem verilmiştir. Özel sektör yatırımları ve sermayenin bölgemize gelmemesinin asıl nedeni terördür. Hükümetimizin bölgemize ve Bingöl'ümüze yaptığı en büyük yatırım terörün bitirilmesidir. Hükümetimizin kararlı ve güçlü duruşuyla ülkemizde meydana gelen terörist faaliyetler bitirilme aşamasına gelmiş olup, huzur ve güven ortamının tesisi ile yatırımcıların bölgemize olan ilgisi artmaya başlamıştır” denildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.05.2024
16:21
250 ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNULDU
250 ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNULDU
Gençli hemşerimiz hayırsever iş insanı RodiJeans Yönetim Kurulu BaşkanıMahsum Dursun'un öncülüğünde gönüllülerin bir araya gelerek hayata geçirdiği proje kapsamında öğrencilerin kalbine dokunuldu ve altyapı branşlarında eğitim gören 250 öğrenciye malzeme desteği verildi.
03.05.2024
14:34
EMNİYET`TEN RUHSAT YENİLEME UYARISI
EMNİYET'TEN RUHSAT YENİLEME UYARISI
Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü, yivsiz tüfek ruhsatnamesi geçerlilik süresi dolan vatandaşların ruhsatnamelerini yenilemeleri gerektiğini bildirdi.
03.05.2024
12:20
RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MEL`UNDUR!
RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MEL'UNDUR!
Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın talimatıyla Belediye'nin giriş kısmına 'Rüşvet alanda, verende melundur' Hadis-i Şerif'i asıldı.
29.04.2024
20:46
ATAN, BİNGÖL`Ü TEMSİL ETTİ
ATAN, BİNGÖL'Ü TEMSİL ETTİ
Mardin'de düzenlenen dama turnuvasına Bingöl'ü temsilen katılan Gençli hemşerimiz Hasan Atan, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak büyük bir başarıya imza attı.
25.04.2024
18:23
MURATSPOR`DA TEK HEDEF GALİBİYET
MURATSPOR'DA TEK HEDEF GALİBİYET
Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Yeni Genç Muratspor, sezonun 24.haftasında Kayseri ekibi Develigücüspor'a konuk olacak. Ligi 3.sırada tamamlamak isteyen temsilcimizde tek hedef deplasmandan galibiyetle dönmek.
24.04.2024
21:46
ŞEHİT `KALAN` KABRİ BAŞINDA ANILDI
ŞEHİT 'KALAN' KABRİ BAŞINDA ANILDI
Genç ilçesinde 2012 yılında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Ali Kalan, Servi Köyünde ki mezarı başında dualarla anıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın