05 Mart 2026 Perşembe

İFTAR SONRASI AŞI YOĞUNLUĞU

55 yaş ve üstü vatandaşlar oruçlarının bozulacağından endişe ettikleri için Covid-19 aşısını iftar sonrasına bırakıyor. İftar öncesi yaklaşık 50 kişinin aşı olduğu belirtilirken, bu sayı iftar sonrası 300'e yükseliyor.

03 MAYIS 2021 PAZARTESİ 01:01
12
5056
1
AA aa
İFTAR SONRASI AŞI YOĞUNLUĞU

Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl'de de korona virüs ile mücadele kapsamında aşılama çalışmaları devam ediyor. Aşısını olmak isteyen vatandaşlar Bingöl Devlet Hastanesi Covid-19 Aşı Uygulama Polikliniklerinde aşılarını olmaya geliyor.

Aşı olmak için hastaneye gelen 55 yaş ve üstü vatandaşlar, oruçlarının bozulacağından endişe ettikleri için randevularını iftar sonrasına alarak Biontech veya Sinovac aşılarını oluyor.

“AŞI TEMİNİ KONUSUNDA SIKINTIMIZ YOK”

İftar öncesi aşı olmaya gelenlerinin sayısının yaklaşık 50 olduğunu belirten Covid-19 Aşı Uygulama Polikliniğinde görevli Doktor İbrahim Büçge, iftar sonrası bu sayının 300'e yaklaştığını söyledi.

Doktor Büçge, “Aşılamaya Ramazan ayında da devam ediyoruz. İftardan önce 40-50 hasta olmasına rağmen iftardan bu sayı 200-300'e çıkabiliyor. Aşı temini konusunda sıkıntımız yok. Yeter ki halkımız daha çok ilgi göstersin, daha çok aşı randevusu bekliyoruz” dedi.

“ORUÇTAN DOLAYI GECE AŞI OLMAYA GELDİM”

Oruç nedeniyle iftar sonrası aşı olmaya geldiğini belirten vatandaşlardan Nihat Bezekçi, “55 yaşındayım aşı olmak için dün akşam randevumu aldım. Aşı olmaya geldim. İnşallah aşımı olacağım ve ikinci dozu da zamanı gelince yeniden olacağım. Oruçtan dolayı gündüz de gece aşı olmaya geldim. Bundan sonra maske, mesafe ve temizlik önlemlerini alacağız. Bundan önce nasılsa bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz.”

“HERKESİN AŞI OLMASINI TAVSİYE EDİYORUM”

Aşı olan ve kendisi gibi herkesin aşı olmasını tavsiye ettiğini belirten vatandaşlardan Necati Önder ise“Oruç dolayısıyla aşı yaptıramadık gündüz. Gece randevumuzu aldık. İnşallah hayırlısı olur. Herkesin aşı olmasını tavsiye ediyorum. İnşallah bu hastalığı en kısa sürede atlatırız. Olmayanlara tavsiyem biran önce aşı olmalarını isterim”

Öte yandan Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye aşı tablosunda yer alan verilere göre, Bingöl genelinde şuana kadar toplam 45 binin üzerinde vatandaşın olduğu belirtildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87)
05 Mayıs 2021 Çarşamba 23:51
Bu hastalıktan kurtulmak için tek çare aşı olmak.
Beğendim (0) Beğenmedim (0)Cevapla
04.03.2026
16:59
GÖKÇELİ KÖYÜ DERNEĞİ İFTARDA BULUŞTU
GÖKÇELİ KÖYÜ DERNEĞİ İFTARDA BULUŞTU
Bingöl'ün köklü yerleşimlerinden Gökçeli Köyü Derneği (Talvarı) sakinleri, Ramazan ayının manevi atmosferinde düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Yoğun katılımla gerçekleşen programda birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu ön plana çıktı.
04.03.2026
16:06
UMUT KERVANI`NDAN GENÇ`TE  RAMAZAN SEFERBERLİĞİ
UMUT KERVANI'NDAN GENÇ'TE RAMAZAN SEFERBERLİĞİ
Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği Genç İlçe Temsilciliği, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere gıda, et, nakdi yardım ve çeşitli desteklerde bulundu. Yapılan yardımların toplam tutarı on binlerce lirayı buldu
04.03.2026
15:59
5 KİŞİYE GEÇİCİ İSTİHDAM
5 KİŞİYE GEÇİCİ İSTİHDAM
İŞKUR Bingöl İl Müdürlüğü ile Bingöl Defterdarlığı iş birliğinde 5 kişilik İşgücü Uyum Programı (İUP) düzenlenecek. Başvurular 2–6 Mart 2026 tarihleri arasında yapılacak.
04.03.2026
15:50
GENÇ ŞEFLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
GENÇ ŞEFLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
Bingöl Üniversitesi ve Maçka Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan iftar programı, Vali Dr. Cahit Çelik ve il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi. Genç şef adaylarının Bingöl ve Karadeniz yemeklerinden oluşan menüsü, davetlilerden beğeni aldı.
04.03.2026
15:39
BİNGÖL`DE ABD VE İSRAİL PROTESTOSU
BİNGÖL'DE ABD VE İSRAİL PROTESTOSU
ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırıları, Bingöl Kent Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi. Programda yapılan konuşmalarda saldırılar kınanırken, İslam dünyasına birlik ve ortak duruş çağrısı yapıldı.
04.03.2026
15:31
HER GÜN 2500 KİŞİLİK İFTAR YEMEGİ
HER GÜN 2500 KİŞİLİK İFTAR YEMEGİ
Bingöl Belediyesi'nce Ramazan ayı boyunca her gün yaklaşık 2 bin 500 kişilik 3 çeşit sıcak yemek menüsü ile iftar hizmeti sunuyor. Özellikle yaşlılar, ihtiyaç sahipleri, emniyet güçleri ve sağlık personeli iftar programından faydalanıyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın