24 Mayıs 2026 Pazar

İLETİŞİMDE GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ

Basın temsilcileri ve üniversite paydaşlarını aynı masada buluşturan toplantıda, güçlü iletişim ve toplumsal etki odaklı yeni adımlar konuşuldu.

14 KASIM 2025 CUMA 13:59
0
893
0
AA aa
İLETİŞİMDE GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ

Bingöl Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından, basın mensupları ve Kurumsal İletişim Koordinasyon Kurulu üyelerinin katılımıyla “Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü İç ve Dış Paydaşlar Toplantısı” düzenlendi.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik başkanlığında, Kurumsal İletişim Koordinatörü Ferhat Korkmazcan moderatörlüğünde Senato Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, üniversitenin iletişim süreçlerinin daha etkin, şeffaf ve bütüncül bir yapıya kavuşturulması hedeflendi. Kurumsal beklentiler ile basının süreçlere ilişkin talepleri karşılıklı olarak değerlendirildi.

Toplantıda; insan kaynağı ve akademik kapasitenin iletişim süreçlerinde daha verimli kullanılmasına, akademisyenlerin bilgiyi topluma daha hızlı ve etkin biçimde ulaştırabilmesi için basınla iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.

Ayrıca belirli sektörlerle ilgili akademik gelişmelerin köşe yazısı, röportaj veya haber formatında kamuoyuna aktarılması ve bu süreçlerde Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü'nün daha aktif bir rol üstlenmesi gerektiği vurgulandı.

Medya ve İletişim Bölümü öğrencilerinin habercilik süreçlerine doğrudan katılımının sağlanması yönündeki öneriler de toplantının gündeminde yer aldı.

Toplantıda basının iletişim sürecindeki beklentilerine dair konuşan Bingöl Basın Konseyi Başkanı Hâkim Bayraktar, yerel basının mevcut çalışma koşullarına değinerek, hiçbir haber kuruluşunun her kuruma özel bir muhabir görevlendirme imkânına sahip olmadığını ifade etti.

Bu nedenle, güçlü ve hızlı işleyen bir kurumsal iletişim ağı kurulmasının, haberlerin daha kısa sürede kamuoyuna ulaşması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Bayraktar ayrıca, yalnızca kurumsal etkinliklerin değil, toplumu ilgilendiren akademik çalışmaların da kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini vurguladı.

Üniversitenin yürüttüğü bilimsel araştırmaların toplumsal yaşamla ilişkilendirilmesinin, hem bilgi transferinin hızlanmasına hem de akademik bilginin sosyal faydaya dönüşmesine katkı sağlayacağını ifade eden Bayraktar, bu kapsamda, iletişim kanallarının daha stratejik yönetilmesi, içerik üretim süreçlerinde planlı veri akışının sağlanması ve medya ilişkilerinde sürekliliğin korunmasının önemine dikkat çekti.

Toplantının kapanışında konuşan Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, paydaşların öneri ve görüşlerinin Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından raporlanacağını, bir sonraki toplantıda hangi adımların hayata geçirildiği ve hangi konuların planlama aşamasında olduğunun değerlendirileceğini ifade etti.

Rektör Çelik, “Toplantımızın sonuçlarının somut çıktılara dönüştürülmesi için gerekli adımları atacağız. Amacımız, üniversitemizin iletişim süreçlerini daha güçlü, daha şeffaf ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak” dedi.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.05.2026
19:12
GENÇ`TE KÖYLERE 158 MİLYON TL`LİK DEV YATIRIM
GENÇ'TE KÖYLERE 158 MİLYON TL'LİK DEV YATIRIM
Genç ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) 2026 Yılı 1. Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.
21.05.2026
19:02
BİNGÖL`DE ORMAN YANGINLARI İLE İLGİLİ TOPLANTI YAPILDI
BİNGÖL'DE ORMAN YANGINLARI İLE İLGİLİ TOPLANTI YAPILDI
Bingöl'de Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyon Toplantısı, Vali Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirildi.
21.05.2026
18:35
GENÇ`TE KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ BELLİ OLDU
GENÇ'TE KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ BELLİ OLDU
Genç Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurban ibadetlerini düzenli, sağlıklı ve hijyenik koşullarda gerçekleştirebilmesi amacıyla belirlenen kurban satış ve kesim alanlarını duyurdu. Belirlenen alanlar dışında yapılacak satış ve kesimlere ilişkin yasal yaptırımlar konusunda da uyarıda bulunuldu.
21.05.2026
18:25
UYUŞTURUCU OPERSAYONU 1 KİŞİ TUTUKLANDI
UYUŞTURUCU OPERSAYONU 1 KİŞİ TUTUKLANDI
Bingöl'de narkotik ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı. Operasyonlarda çeşitli miktarda esrar maddesi ele geçirildi.
21.05.2026
18:15
570 ÜRETİCİYE 330 BİN SEBZE FİDES DAĞITILDI
570 ÜRETİCİYE 330 BİN SEBZE FİDES DAĞITILDI
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın TAKE Projesi kapsamında Bingöl'de çiftçilere yüzde 50 hibeli 330 bin sebze fidesi dağıtıldı. Projeyle 500 dekarlık alanda üretim yapılması hedefleniyor.
20.05.2026
21:55
ADALET YERİNİ BULDU: MURATSPOR LİGDE KALDI!
ADALET YERİNİ BULDU: MURATSPOR LİGDE KALDI!
Bölgesel Amatör Lig'de haftalardır kamuoyunun gündemini meşgul eden tartışmaların ardından Genç Muratspor cephesine sevindiren haber geldi. Sezon boyunca sahada büyük mücadele veren Muratspor, yürütülen hukuk süreci ve yapılan girişimlerin ardından ligde kalmayı başardı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın