27 Nisan 2024 Cumartesi

İPİ KİM GÖĞÜSLEYECEK?

Büyük heyecanla beklenen 31 Mart yerel seçimleri için geri sayım başladı. Genç İlçesinde 11 Bin 24 seçmen, Pazar günü 125 sandıkta oy kullanacak. Başkanlık için 6 isim kıyasıya yarışırken ipi kimin göğüsleyeceğini ise halk 31 Mart'ta sandıkta belirleyecek.

29 MART 2019 CUMA 10:54
0
2228
0
AA aa
İPİ KİM GÖĞÜSLEYECEK?

Siyasetin her daim etkili olduğu ve yaygınlık gösterdiği Genç ilçesinde seçim yarışı tüm hızıyla devam ederken ilçeyi 5 yıl boyunca yönetecek parti veya partiler, 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerle belirlenecek. Pazar günü sandığa gidecek halkın hangi partiye oy vereceği merakla beklenirken, Siyasi partilerin belediye başkanlığı ve il genel meclis üyesi için yarıştığı seçimlerde muhtarların da tatlı telaşı öne çıkıyor.

SANDIK GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Aday adaylığı süreciyle başlayan seçim heyecanı, 31 Mart Pazar günü son bulacak. İlçe merkezinde aktif olarak çalışma yürüten siyasi partiler, köyleri de sık sık ziyaret ederek, seçmenlere parti programları hakkında etraflıca bildi verdi. Sahadaki çalışmaları bitirme noktasına getiren siyasi partiler, müşahitlere ‘sandık güvenliği' eğitimleri vermeye başladı. Pazar günü yapılacak seçim öncesi eğitimlerini tamamlayan müşahitler, sandıklarına sahip çıkarak olası hileleri önlemeye çalışacak.

İLÇE MERKEZİNDE SEÇMEN SAYISI AZALDI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre; Genç İlçesinde 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde Genç merkez mahallelerde seçmen sayısı 12 bin 831 iken, muhtarlık seçimleri nedeni ile vatandaşın oyunu köylere götürmesiyle beraber Bin 155 kişi azalarak 31 Mart seçimlerinde oy kullanacak seçmen sayısı 11 bin 24 oldu.

BAŞKANLIK İÇİN 6 İSİM YARIŞIYOR

Genç ilçesini 5 yıl boyunca yönetmek için adaylar kıyasıya bir yarış yürütürken AK Parti Adayı Mehmet Zeki Dirik, MHP Adayı Mehmet Tartar, CHP Adayı Serhat Nazlı, HDP Adayı Sadullah Örkün, Bağımsız Aday Hasan Özce ve Bağımsız Aday Muzaffer Artar seçim çalışmalarını büyük bir titizlik içerisinde yürütürken, Genç ilçesini 5 yıl boyunca yönetecek olan başkanı halk 31 Mart'ta sandıkta belirleyecek.  

 EN FAZLA SEÇMEN KÜLTÜR MAHALLESİNDE

Genç Merkez ve bağlı köylerde 125 sandıkta 11 Bin 24 seçmen, gelecek Pazar günü sandık başına giderek oy kullanacak. Verilere göre, en fazla seçmen, 5 bin 45 ile Merkez Kültür Mahallesi'nde, en az seçmen ise 49 kişiyle Yoldaşan Mahallesi'nde bulunuyor.

İŞTE MAHALLE MAHALLE SANDIK VE SEÇMEN SAYISI;

Cumhuriyet Mahallesi;

Sandık Sayısı; 8

Seçmen Sayısı; Bin 923

Kültür Mahallesi;

Sandık Sayısı; 18

Seçmen Sayısı; 5 Bin 54

Yenişehir Mahallesi;

Sandık Sayısı; 16

Seçmen Sayısı; 3 Bin 894

Yeşildere Mahallesi;

Sandık Sayısı; 1

Seçmen Sayısı; 104

Yoldaşan Mahallesi;

Sandık Sayısı; 1

Seçmen Sayısı; 49

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın