24 Nisan 2024 Çarşamba

İŞARET DİLİYLE KUR'AN-I KERİM ÖĞRENİYORLAR

İşitme engellilere yönelik açılan kursta 11 engelli, işaret diliyle hem Kur'an-ı Kerim okumayı öğreniyor hem de temel din bilgisi eğitimi alıyor. Kursiyerler ayrıca umre ile ödüllendirilecek.

21 NİSAN 2022 PERŞEMBE 11:36
2
1226
0
AA aa
İŞARET DİLİYLE KUR`AN-I KERİM ÖĞRENİYORLAR

Bingöl İl Müftülüğü tarafından 2018 yılından bu yana işitme engellilere yönelik Kur'an Kerim okuma ve öğrenme kursu devam ediyor.

Şimdiye kadar yaklaşık 50 kursiyere eğitim verilirken, işitme engellilere hem Kur'an-ı Kerim okuma hem de temel din bilgisi eğitimi veriliyor.

Merkeze bağlı Yenişehir Mahallesi'ndeki Hacılar Cami'nin bir bölümünde müftülük koordinesinde açılan kursta, tamamı kadın 11 işitme engelli kursiyer bulunuyor.

İŞİTME ENGELLİLER UMREYE GÖNDERİLECEK

2018 yılından bu yana 50 engelli bireye Kur'an-ı Kerim eğitimi verildiğini söyleyen İl Müftüsü Mustafa Topal, kursiyerlerin başarılı olduğunu söyledi.

İşitme engelli kursiyerlerin umreye de gönderileceğini belirten Topal, “Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın eğitim alanında önemli hizmetlerinden bir tanesi de engelli kuran kurslarımızdır. Engelli kuran kurslarımızda biz Bingöl'de 2018 yılından beri eğitim veriyoruz ve bu zaman içerisinde 50'ye aşkın öğrencimiz oldu. Burada Kur'an-Kerim'i hem mealen işaret diliyle okumalarını öğretiyoruz hem de Arapçasını işaret diliyle öğretmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimiz kurs başladığından beri eğitim aldılar. Şuan da istediğimiz şekilde istediğimiz performansı gösterecek şekilde eğitim aldılar. Kur'an-ı Kerim okuyabiliyorlar işaret diliyle. Çok büyük bir başarı sergiliyorlar. Bunun neticesinde biz kendilerini umre ile ödüllendireceğiz, inşallah önümüzdeki dönemlerde. İnşallah onları umreye göndereceğiz” dedi.

İŞARET DİLİYLE EĞİTİME İLK AĞABEYİ İLE BAŞLADI

İşaret diliyle işitme engellilere Kur'an-ı Kerim okuma ve temel din bilgisi eğitimi veren Rukiye Kıtay, ilk eğitimine ağabeyi ile başladı.

2018 yılından beri kursiyerlere eğitim veren Kıtay,  “Benim abim işitme engelli. Bu işe başlamadan önce abimden dolayı bu eğitimi biliyordum. 2018 yılında abimle beraber bir umre programına dahil olduk ve gidip geldikten sonra İl Müftülüğü dahilinde koordineli bir şekilde bu kursun açılmasını sağladık. 2018'den beri devam eden bir süreç. İşitme engellilere Kuran eğitimi veriyoruz, aynı zamanda temel dini bilgiler ve ailelerle iletişim halindeyiz. İşitme engelliler çok güzel şeyler öğreniyor. Hayata bakışları çok farklı. Toplum alanında çok güzel şeyler öğrenmeye başladılar. Beraber birçok aktivite de yaptık. Biz bu alanda çok güzel şeyler yapmak istiyoruz” şeklide konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.04.2024
19:33
ENCÜMENLER`DEN ÖRNEK DAVRANIŞ!
ENCÜMENLER'DEN ÖRNEK DAVRANIŞ!
Genç Belediyesi yeni meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantının ardından örnek bir davranış sergileyen HÜDA PAR Belediye Meclis üyeleri, aldıkları toplantı ücretlerini Gazze'ye bağışladı.
23.04.2024
12:38
23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
Genç ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104'üncü yılı coşkuyla kutlandı.
22.04.2024
20:10
HUSUMET `GÜZEL` SONUÇLANDI
HUSUMET 'GÜZEL' SONUÇLANDI
Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, ilçe kaymakamı Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
19.04.2024
14:10
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
Genc ilçesine bağlı Gözütok Köyünde hayvancılık işi ile uğraşan Mehmet Davran'a ait ahır, aslına uygun yapılmadığı iddiasıyla mühürlendi. Davran, hayvanlarının dışarıda kaldığını ve büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek devlet büyüklerinden kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
19.04.2024
11:18
MUHTAR SARI`DAN İNTERNET TEPKİSİ
MUHTAR SARI'DAN İNTERNET TEPKİSİ
5 Bini aşan nüfusuyla Genç ilçesinin en büyük ikinci mahallesi olan Yenişehir'de aylardır yaşanan internet sıkıntısı yapılan başvurulara rağmen çözülmüyor. Yaşanılan duruma sert tepki gösteren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, 'Verdiğimiz dilekçeler dahi kaile alınmıyor. Mahalle halkı isyan etmiş durumda, Yetkili kurumun bir an önce mahallemize hak ettiği hizmeti getirmesini talep ediyoruz' dedi.
18.04.2024
18:29
`HÜZÜN ÇİÇEĞİ` KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
'HÜZÜN ÇİÇEĞİ' KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Gökçeli köyünde 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başlarken ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın