28 Nisan 2024 Pazar

KABUL İŞLEMLERİ BAŞLADI

Murat Nehri üzerine inşa edilen Aşağı Kaleköy Barajı ve HES projesi için geçici kabul sürecinin başlatıldığı bildirildi.

06 OCAK 2020 PAZARTESİ 13:14
1
1428
0
AA aa
KABUL İŞLEMLERİ BAŞLADI

Aşağı Kaleköy Barajı ve HES Projesi, Yiğitler (Vahkin) Deresi ile Murat Nehri birleşim yerinin yaklaşık 2 kilometre akış aşağısında inşa edildi. Murat Nehri üzerinde kurulan tesisin kurulu gücü 500,00 MWe olurken, yıllık 1.193,17 GWh enerji üretilmesi planlanıyor.

400 BİN HANENİN ELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Aşağı Kaleköy Barajı ile ilgili DSİ Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Bingöl 94. Şube Müdürlüğü sınırları içerisinde yapımı tamamlanan Aşağı Kaleköy Barajı ve HES temelden 107 m yüksekliğinde olup silindirle sıkıştırılmış beton ve asfalt çekirdekli dolgu tipinde imal edilmiştir. Barajda geçici kabul süreci başlatılmıştır.

Kurulu güç bakımından Türkiye'nin en büyük 12. barajı olma özelliğine sahip olup aynı zamanda özel sektör tarafından inşa edilen en büyük beşinci barajdır. 500 MW kurulu güce sahip barajın işletmeye geçmesi ile birlikte 400 bin hanenin yıllık elektrik ihtiyacı bu barajdan karşılanacaktır” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın