10 Mayıs 2025 Cumartesi

KADINLAR İÇİN FİDAN DİKİLDİ

Mercan Hatıra Ormanı etkinliğinde kadınlar için 15 dönümlük araziye 3 bin adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

27 MAYIS 2021 PERŞEMBE 12:19
2
1990
0
AA aa
KADINLAR İÇİN FİDAN DİKİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemine dikkati çekmek amacıyla başlatılan Mercan Seferberliği kapsamında Bingöl'de “Mercan Hatıra Ormanı” oluşturuldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde Genç Bingöl Karayolu üzerinde yer alan Organize Sanayi Bölgesi'nde “Mercan Hatıra Ormanı” etkinliği düzenlendi.

Kent genelinde şehit olan 31 kadın adına fidan dikilirken, sağlık çalışanı kadınlar ve çeşitli kurumlarda çalışanlar kadınlar da etkinliğe gelerek fidan dikimi gerçekleştirdi.

Etkinliğe Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat, Orman İşletme Şube çalışanları, sağlık çalışanları, kentteki kurumlarda görevli kadınlar katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kadın Hizmetleri Biriminde görevli Psikolog Pınar Bozkurt, şehit olan kadınlar ve sağlık çalışanları kadınlar adına da fidan dikimi gerçekleştiğini belirtti.

Bozkurt, “Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Orman İl Müdürlüğü ile gerekli koordinasyonları sağlayarak, kadına yönelik şiddete vurgu yaparak, kadınlar adına mercan ormanları etkinliğini gerçekleştirdik. Tüm kadınlar adına özellikle pandemi sürecinde çok emek veren kadın sağlık çalışanları adına ve Bingöl'de şehit olan kadınlarımız adına 3 bin fidan dikildi. Kadınlarımız, can suyunu kendi elleriyle verdiler. Doğaya nefes Bingöl'e bir nefes olsun istedik” dedi.

Diktiği fidan geleceğe nefes olmasını temenni eden Sağlık Çalışanı Yeşim Şener, “Bingöl'de kadınlar için fidan dikme etkinliği düzenlendi. 3 bin adet fidan dikildi. Ben de kendi adıma ve sağlık çalışanları arkadaşlarım adına fidan diktim. İnşallah geleceğe nefes olur” şeklinde konuştu.

Fidan diken kadınlardan Cemre Kılınç ise “ Kadınlar için 3 bin fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi. Umut yeşertmek adına biz de katıldık. Bir fidan bir umut ve sonrasında daha da büyüyen yeşil bir dünya, sürdürülebilir bir dünya için etkinliğe katıldık. Umarım herkes için güzel geçmiştir. Biz çok memnunuz katıldığımız için” diye konuştu.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2025
17:11
193 TÜKETİCİ BAŞVURUSU KARARA BAĞLANDI
193 TÜKETİCİ BAŞVURUSU KARARA BAĞLANDI
Bingöl'de nisan 2025'te Tüketici Hakem Heyeti'nce 193 başvuru karara bağladı. Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
07.05.2025
18:54
KÜÇÜK BAŞ YETİŞTİRCİLİĞİNE BÜYÜK DESTEK
KÜÇÜK BAŞ YETİŞTİRCİLİĞİNE BÜYÜK DESTEK
Bingöl'de çiftçilere yüzde 50 hibe desteği ile 80 adet güneş enerjisi sistemi 300 adet küçükbaş hayvan kırkım makinesi 800 adet akülü şarjlı ilaçlama makinesi (sırt pompası) teslim edildi.
07.05.2025
18:49
BİNGÖL`DE KAÇ KİŞİ HAK SAHİPİ OLDU
BİNGÖL'DE KAÇ KİŞİ HAK SAHİPİ OLDU
Vali Usta: 'Hak sahipliği kabul edilmeyen başvurular için itiraz üzerine yargı süreçleri devam etmekte olup, kazananlarla ilgili işlemlere devam edilmektedir' dedi.
06.05.2025
18:50
UMUT KERVANI 189 AİLEYE NAKDİ VE GIDA YARDIMINDA  BULUNDU
UMUT KERVANI 189 AİLEYE NAKDİ VE GIDA YARDIMINDA BULUNDU
Umut Kervanı Derneği, 2025 yılı Nisan ayında 189 aileye nakdi yardımında bulundu.
06.05.2025
18:44
BİNGÖL`ÜN 4 AYLIK KAZA VERİLERİ AÇIKLANDI
BİNGÖL'ÜN 4 AYLIK KAZA VERİLERİ AÇIKLANDI
Emniyet Genel Müdürlüğü, Bingöl'de 2025 yılının ilk 4 aylık döneminde meydana gelen trafik kazaları ile ilgili verileri açıkladı. Kazaların neden olduğu ölümler, kazaların en büyük nedeni ve kesilen cezaların miktarı haberimizde..
06.05.2025
18:38
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN  2 ZANLI YAKALANDI
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN 2 ZANLI YAKALANDI
jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın