28 Nisan 2024 Pazar

KANSER TARAMASI YAPILDI

Genç ilçesinde, Aile Sağlığı merkezi bahçesinde açılan mobil kanser tarama aracı yoğun ilgi gördü. 5 gün boyunca Genç'te kalan tarama aracında 447 kişi ücretsiz kanser taraması yaptırdı.

06 OCAK 2020 PAZARTESİ 13:24
0
1967
0
AA aa
KANSER TARAMASI YAPILDI

Sağlık Bakanlığı ve Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 'Erken Teşhis Hayat Kurtarır' sloganıyla yola çıkan kanser tarama aracı 5 gün boyunca Genç ilçesinde kanser taraması gerçekleştirdi.  Genç  Aile Sağlığı merkezi bahçesinde açılan mobil kanser tarama aracına vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilirken 447 kişinin kanser taraması yaptırdığı öğrenildi.

"KADINLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ"

Kanser tarama faaliyetlerinde 40-69 yaş arası kadınlara meme kanseri, 30-65 yaş arası kadınlara serviks (rahim ağzı) kanseri ve 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere kolorektal (kalınbağırsak) kanseri taramaları yapıldı. İlçe merkezi belde ve köylerden gelen vatandaşlar gün içerisinde formları doldurarak sağlık kontrollerinden geçti. Görevli sağlık personellerinden edinilen bilgide mobil kanser tarama aracının ilçede 5 gün kaldığı ve yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiği ifade edildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın