04 Mayıs 2024 Cumartesi

KAYAK SEZONU AÇILDI

İl genelinde etkili olan kar yağışıyla beraber Hesarek Kayak Merkezi'nde de sezon açıldı. İl Özel İdare ekiplerince kayak merkezinin yolu ulaşıma açılırken, kar kalınlığının 50 santimetreye kadar ulaştığı görüldü.

30 ARALIK 2019 PAZARTESİ 14:15
0
1503
0
AA aa
KAYAK SEZONU AÇILDI

Merkeze bağlı Dikme köyünde yer alan 2 bin 500 rakımlı Hesarek Dağı eteklerinde devlet yatırımı olarak inşa edilen Hesarek Kayak Merkezi, en uzunu 1600 metre olan profesyonel, acemi ve çocuklar için 5 pist, teleski, telesiyej ve baby lift mekanik sistemleriyle rutin iş yaşamından sıkılan insanların hafta sonu keyifli bir gün geçirmeleri için fırsat sunmaya devam edecek.

Kayak sporu tutkunu binlerce kişiye kışın tatil keyfi yaşatan tesis, il merkezine 34, Bingöl Havalimanı'na 40 ve Elazığ Havalimanı'na ise 110 kilometre mesafede yer alıyor.

BEKLENEN KAR GELDİ SEZON AÇILDI

Önceki akşam kent genelinde etkili olan kar yağışıyla birlikte gözler, kayak merkezine de beklenen kar yağdı. Yaklaşık 50 santimetreye kadar ulaşan kar, kayak tutkunlarını sevindirdi. Yarından (Cumartesi) itibaren tesisinin tamamen hizmete açılacağı öğrenildi.

EKİPLER KAYAK MERKEZİNİN YOLUNU AÇTI

Kar yağışını nedeniyle kapanan kayak merkezinin yolu, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube ekiplerince yapılan yoğun çalışmaların ardından açıldı.  Ekipler yolun ulaşıma kapanmaması için sürekli olarak hesarek bölgesinde çalışma yapacağı öğrenildi.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın