18 Mayıs 2026 Pazartesi

MEB YENİ SİSTEMİ DUYURDU

Millî Eğitim Bakanlığı, okul kayıtlarında adres dışı kayıtları önlemek için yeni bir sisteme geçileceğini duyurdu. Bakan Tekin, merkezi sınırlamayla kayıtların kontrol altına alınacağını ve taşra okullarındaki baskıların sona ereceğini belirtti.

22 EKİM 2025 ÇARŞAMBA 17:51
0
1304
0
AA aa
MEB YENİ SİSTEMİ DUYURDU

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okul kayıt sisteminde önemli bir değişikliğe gidileceğini duyurdu. Tekin, adres dışı kayıtların önüne geçmek amacıyla İçişleri Bakanlığı ile iş birliği içinde yeni bir sistem geliştirileceğini belirtti. Bakan, “Önümüzdeki yıl merkezi sınırlamayla okul kayıtlarını kapatıyoruz. Artık kimse baskı yapamayacak” ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin, bazı velilerin çocuklarını adreslerine uygun olmayan okullara kaydettirmeye çalıştığını ve bunun eğitim planlamasını olumsuz etkilediğini vurguladı. Adrese dayalı yerleştirme sisteminde yaşanan sorunlara dikkat çeken Tekin, “Bir okulda 15-16 kişilik sınıflar varken, yanındaki okulta 40-45 kişilik sınıflar oluşuyor. Bu, planlamayı bozuyor” dedi.

Velilerden gelen “kayıt parası” iddialarına da yanıt veren Tekin, okul müdürlerinin böyle bir talepte bulunmadığını söyledi:

“Veliler bazen ‘okul müdürü bizden kayıt parası istedi' diyor. Oysa müdürümüz yalnızca şunu söylüyor: ‘Çocuğunuz bu okula kayıt yaptıramaz çünkü adresi burası değil.' Yanlış anlaşılmalar olabiliyor, ancak para vererek kayıt mümkün değil.”

Yeni sistemle birlikte taşra okullarındaki idarecilerin baskı altında kalmayacağını belirten Tekin, şunları ekledi: “Önümüzdeki yıl, merkezi sınırlamayla kayıtların kapatıldığı bir sistemi hayata geçireceğiz. İçişleri Bakanlığı ile ortak çalışarak planlamaların sabote edilmesini ve okullar arasında dengesizlik oluşmasını engelleyeceğiz.”

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2026
14:06
BİNGÖL VE GENÇ`TE SUÇ ÖRĞÜTÜNE ŞAFAK OPERASYONU  18 TUTUKLAMA
BİNGÖL VE GENÇ'TE SUÇ ÖRĞÜTÜNE ŞAFAK OPERASYONU 18 TUTUKLAMA
İstanbul, Bingöl ve Genç ilçelerinde faaliyet gösteren organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.
14.05.2026
19:38
DEM PARTİ`DEN BARIŞ İÇİN ADIM AT
DEM PARTİ'DEN BARIŞ İÇİN ADIM AT
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu
14.05.2026
19:32
BİNGÖL KENT KONSEYİ BÜNYESİNDE ENGELLİ  MECLİSİ KURULDU
BİNGÖL KENT KONSEYİ BÜNYESİNDE ENGELLİ MECLİSİ KURULDU
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu
14.05.2026
19:15
BİNGÖL BELEDİYESİ 153  ÇÖZÜM MERKEZİ TANITILDI
BİNGÖL BELEDİYESİ 153 ÇÖZÜM MERKEZİ TANITILDI
Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personelleri, Bingöl Üniversitesi Kariyer Fuarı'nda açılan stantta 153 Çözüm Merkezi sistemini öğrencilere ve vatandaşlara tanıttı. Belediye hizmetlerine hızlı erişim, dijital takip sistemi ve vatandaş odaklı çözüm modeli hakkında bilgilendirme yapıldı.
14.05.2026
19:08
BİNGÖL`DE KÖYDES SEÇİMİ YAPILDI
BİNGÖL'DE KÖYDES SEÇİMİ YAPILDI
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
18:58
BİNGÖL`DE TOPLANTI VE GÖSTERİ ALANLARI GÜNCELLENDİ
BİNGÖL'DE TOPLANTI VE GÖSTERİ ALANLARI GÜNCELLENDİ
Bingöl Valiliği, 2026 yılı içerisinde il merkezi ve merkeze bağlı beldelerde toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yapılabileceği alanlar ile afiş ve pankart asılacak noktaları açıkladı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın