04 Şubat 2026 Çarşamba

KENT KONSEYİ'NDEN İKTİDARA ACİL ÇAĞRI

Bingöl'ün eğitimdeki fiziki eksikliklerini paylaşan Kent Konseyi Başkanı Açıkbaş: 'İkinci bir asrın felaketi yaşanmadan okullarımızın güçlendirme ve yeni inşaat yapımları için acilen Bakanlık düzeyinde temasa geçilmelidir. Yarın çok geç olabilir! İktidarın tüm siyasi aktörlerini bu konuda harekete geçmeye çağırıyoruz' dedi.

12 EYLÜL 2024 PERŞEMBE 17:01
0
1723
0
AA aa
KENT KONSEYİ`NDEN  İKTİDARA  ACİL ÇAĞRI

Bingöl Kent Konseyi Başkanı Orhan Açıkbaş ve yönetim kurulu üyeleri, 2024-2025 eğitim öğretim yılı başlangıcı nedeniyle Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel'i makamında ziyaret etti.

Ziyaret esnasında Bingöl Kent Konseyi'nin şehirdeki sosyal, kültürel ve eğitimle ilgili projeleri hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulunan Konsey Başkanı Orhan Açıkbaş, planlanan etkinlikler ile gençlere ve ailelere yönelik manevi danışmanlık konularında atacakları adımlardan da bahsetti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel ise Bingöl'deki eğitim çalışmaları, fiziki ihtiyaçlar ve Bakanlığa sunulan teklif ve projelerle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Kent Konseyi'nin sosyal, kültürel ve şehrin geleceğini ilgilendiren konulardaki çaba ve girişimlerini çok önemli bulduklarını, eğitim camiası olarak eğitim konularındaki projelere katkı sunmaktan memnuniyet duyacaklarını belirten Özel, ortak çalışmaların Bingöl'ün eğitim standartlarını daha ileriye taşıyacağını dile getirdi.

Açıkbaş: “Risk büyük! Süreci olağan akışına bırakamayız”

İyi niyet ve başarı dileklerinin paylaşıldığı ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Orhan Açıkbaş, Bingöl'ün birinci derece deprem riski taşıdığına dikkat çekti ve eğitimdeki fiziki ihtiyaçların acilen karşılanmasının elzem olduğunu söyledi.

Bingöl'ün, hasar görüp güçlendirme ihtiyacı bulunan okullar ile yıkım kararı bulunan veya yıkımı gerçekleştirilen okulların yeniden inşası için prosedürlerin olağan akış sürecini bekleme lüksünün bulunmadığını vurgulayan Açıkbaş:

“Bingöl, konum itibariyle depremsellik açısından en riskli bölgelerin başında yer alıyor. Yer bilimcilerin son dönemlerdeki sıkı uyarıları da önümüzdeki yakın gelecekte çok ciddi bir deprem beklentisi yönünde. Hal böyle iken, kent olarak prosedürlere takılıp güçlendirme ve yeniden inşa süreçlerini olağan akışına bırakma lüksümüz yok, olmamalıdır da! Bu hususta Sayın valimizin okulların bir an öce yapılması için verdiği uğraşı ve hayırsever iş insanları ile yaptığı girişimleri takdir ediyoruz. Aynı şekilde iktidarın tüm siyasi aktörlerini Millî Eğitim Bakanlığı düzeyinde girişimde bulunmaya, Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinin bir benzerinin yaşanma ihtimali güçlü olan Bingöl için harekete geçilerek taleplerin acilen karşılanması çağrısında bulunuyoruz. Bu konu siyaset üstü bir konudur, herkes şehrin eğitim açısından geleceğini ilgilendiren konuda gerekli hassasiyeti göstermeli, elini taşın altına koymalıdır” dedi.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.02.2026
16:49
UMUT KERVANI UMUT OLMAYA DEVEM EDİYOR
UMUT KERVANI UMUT OLMAYA DEVEM EDİYOR
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Ocak ayında Bingöl'deki ihtiyaç sahibi aileler ile Filistin ve Suriye başta olmak üzere yurt dışında toplam 1 milyon 654 bin 311 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu.
02.02.2026
10:28
GENÇ`TE OKUL YOLLARI VE BAHÇELER KAR`DAN TEMİZLENDİ
GENÇ'TE OKUL YOLLARI VE BAHÇELER KAR'DAN TEMİZLENDİ
Genç Belediyesi, ilçe genelinde etkili olan kar yağışının ardından kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye ekipleri, vatandaşların günlük yaşamının aksamaması için ana arterler, mahalle yolları ve kamu alanlarında yoğun mesai harcıyor.
01.02.2026
16:02
MİLYONLAR DEĞİL, İNANANLAR KAZANDI
MİLYONLAR DEĞİL, İNANANLAR KAZANDI
Yokluğa, sahipsizliğe ve görmezden gelinmeye rağmen 13 kişiyle çıktığı Ardahanspor deplasmanından 1-0 galip dönen Yeni Genç Muratspor, paranın değil inancın kazandığını bir kez daha gösterdi.
01.02.2026
14:22
UYUŞTURCUYLA MÜCADELE 2 ŞÜPHELİ  TUTUKLANDI
UYUŞTURCUYLA MÜCADELE 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Bingöl'de narkotik ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
01.02.2026
14:04
CAMİYE GELİYORUM, NAMAZLA BÜYÜYORUM PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
CAMİYE GELİYORUM, NAMAZLA BÜYÜYORUM PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Program kapsamında camilerimizde dereceye giren öğrencilerimize çeşitli hediyeler takdim edildi.
29.01.2026
17:30
METEOROLOJİ`DEN BİNGÖL İÇİN UYARI
METEOROLOJİ'DEN BİNGÖL İÇİN UYARI
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden Bingöl genelinde yarın için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın