10 Mayıs 2025 Cumartesi

KİRPİ YAVRULARINI ELLERİYLE BESLİYOR

Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde 20 yıldır çalışan itfaiye eri Hasip Bozkır, annesiz kalan 6 kirpi yavrusunu yaklaşık 1 haftadır elleriyle besliyor.

10 HAZİRAN 2024 PAZARTESİ 10:19
1
728
0
AA aa
KİRPİ YAVRULARINI ELLERİYLE BESLİYOR

Bingöl'de yaklaşık 1 hafta önce bahçesinde ot biçen bir vatandaş, annesiz 6 kirpi yavrusuna rastladı. Durumu öğrenen Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde 20 yıldır çalışan Hasip Bozkır, vatandaşla irtibata geçerek kirpi yavrularını teslim aldı. Daha sonra itfaiye müdürlüğünün bahçesine getirerek kirpileri beslemeye başlayan itfaiye eri Bozkır, 1 haftadır kirpileri şırınga yardımıyla süt vererek hayatta tutmaya çalışıyor.

Yavru kirpilerinin ilk geldiklerinde gözünün kapalı olduğunu ancak süt vererek beslemeye çalıştırdığını belirten Bozkır, kirpilerin gözünün açıldığını ve yürümeye başladığını söyledi.

Kendisinin de hayvansever bir vatandaş olduğunu belirten Bozkır, kirpilerin tamamen toparladığında doğal ortamına salacağını söyledi.

İtfaiye eri Hasip Bozkır, “20 yıldır Bingöl'de itfaiye eri olarak çalışıyorum. İnsanların yanı sıra dara düşen hayvanlarının da yardımına koşuyoruz, kurtarıyoruz. Ot biçerken kirpilerin annesinin olmadığını, gözlerinin kapalı olduğunu söyledi. Ne yapalım dediler? Ben de dedim ki getirin ben burada beslerim. İtfaiye bahçemizin yeri geniş ben de hayvansever olduğum için bakarım dedim. Getirdim, birkaç gündür bakıyorum, süt veriyorum. Bahçeye salıyorum, akşamları tekrar yerlerine bırakıyorum. İnşallah yaşatırız yavruları. Bir hafta kadar daha bakmaya devam edeceğim, gözleri açıldı. Eğer doğada beslenebilirse doğal ortamlarına salacağım” diye konuştu.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2025
17:11
193 TÜKETİCİ BAŞVURUSU KARARA BAĞLANDI
193 TÜKETİCİ BAŞVURUSU KARARA BAĞLANDI
Bingöl'de nisan 2025'te Tüketici Hakem Heyeti'nce 193 başvuru karara bağladı. Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
07.05.2025
18:54
KÜÇÜK BAŞ YETİŞTİRCİLİĞİNE BÜYÜK DESTEK
KÜÇÜK BAŞ YETİŞTİRCİLİĞİNE BÜYÜK DESTEK
Bingöl'de çiftçilere yüzde 50 hibe desteği ile 80 adet güneş enerjisi sistemi 300 adet küçükbaş hayvan kırkım makinesi 800 adet akülü şarjlı ilaçlama makinesi (sırt pompası) teslim edildi.
07.05.2025
18:49
BİNGÖL`DE KAÇ KİŞİ HAK SAHİPİ OLDU
BİNGÖL'DE KAÇ KİŞİ HAK SAHİPİ OLDU
Vali Usta: 'Hak sahipliği kabul edilmeyen başvurular için itiraz üzerine yargı süreçleri devam etmekte olup, kazananlarla ilgili işlemlere devam edilmektedir' dedi.
06.05.2025
18:50
UMUT KERVANI 189 AİLEYE NAKDİ VE GIDA YARDIMINDA  BULUNDU
UMUT KERVANI 189 AİLEYE NAKDİ VE GIDA YARDIMINDA BULUNDU
Umut Kervanı Derneği, 2025 yılı Nisan ayında 189 aileye nakdi yardımında bulundu.
06.05.2025
18:44
BİNGÖL`ÜN 4 AYLIK KAZA VERİLERİ AÇIKLANDI
BİNGÖL'ÜN 4 AYLIK KAZA VERİLERİ AÇIKLANDI
Emniyet Genel Müdürlüğü, Bingöl'de 2025 yılının ilk 4 aylık döneminde meydana gelen trafik kazaları ile ilgili verileri açıkladı. Kazaların neden olduğu ölümler, kazaların en büyük nedeni ve kesilen cezaların miktarı haberimizde..
06.05.2025
18:38
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN  2 ZANLI YAKALANDI
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN 2 ZANLI YAKALANDI
jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın