10 Mayıs 2025 Cumartesi

KONUTLAR DÖKÜLÜYOR!

Genç İlçesi Yenişehir Mahallesi sınırları içerisinde bulunan AFA Konutları ve OHAL Konutları çürümeye yüz tutmuş durumda. Yıkılmak üzere olan binalar mahalle halkını tedirgin ederken konut sakinleri binalarının kentsel dönüşüm programına alınmasını istiyor.

29 EKİM 2018 PAZARTESİ 13:32
0
2961
0
AA aa
KONUTLAR DÖKÜLÜYOR!

Genç İlçesi Yenişehir mahallesinin en kalabalık yerlerinden biri olan AFA ve OHAL konut sakinleri kentsel dönüşüm istiyor. Sağlamlığı ile adından söz ettiren AFA konutları, yıllar geçtikçe dayanıklılığını da kaybetti. Uzmanlar,  betonarme yapılara maksimum 65 yıl ömür biçiyor. Bu konutlar için 65 yıl beklemek de anlamsız olur. AFA sakinleri de konutların artık günümüz şartlarında hem ihtiyaçlara cevap veremediğini hem de dayanıklılığını yavaş yavaş kaybetmeye başladığını söylüyor. 

“KONUTLAR ÇOK YIPRANDI”

1984 yılında rahmet Turgut Özal tarafından yaptırılan AFA  konutları ile 1996 yılında yapılan OHAL konutları'nın artık ihtiyaca cevap vermediğini dile getiren mahalle sakinleri, TOKİ veyahut yerel müteahhitlerle anlaşmaya varılıp AFA'nın kentsel dönüşüm çerçevesine alınmasını istediklerini ifade ettiler.

AFA konutlarının artık çürümeye yüz tuttuğunu söyleyen Mahalleli ,“AFA konutları Turgut Özal zamanında yapıldı ve artık ihtiyaca cevap vermiyor. Zaten devlet kanunlarında bile bir binanın ömrü 65 yıl diye geçiyor. Bizler ise 40 yıla yakındır bu binalarda oturuyoruz. Allah korusun deprem olursa çok kötü felaketler olabilir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ülke genelinde başlatmakta olduğu kentsel dönüşüm projeleri kapsamındaki pilot iller arasında Bingöl de yer almakta. Bu nedenle mahallemizde de böylesi bir proje uygulanabilir. Olası bir depremde çok ciddi kayıplar yaşanacağını düşünüyoruz. Geceleri uykularımız kaçıyor. Bingöl merkezde nasıl ki vatandaşa evlerini geri vermek kaydıyla yeni binalar yapılacaksa, burada da yapılabilir. Bu sayede hem ilçe merkezindeki yapılaşma düzene girmiş olacak, hem de vatandaşlarımız bu sıkıntıdan kurtulacak. En önemlisi, olası bir depremde can ve mal kaybı asgariye indirilmiş olacak. İlçemiz her geçen gün büyüyor ve konut ihtiyacı da artıyor. Uygulanacak kentsel dönüşüm projesi sayesinde hem evini yapamayan insanlarımız konut sahibi olacak, hem TOKİ kazançlı olacak, hem de kiracı olanlar taksitle ev sahibi olma olanağına kavuşacak. Her yönüyle önemli bir hizmet olacağı kanaatindeyiz” şeklinde konuştular.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2025
19:00
UYUŞTURUCU OPERASYONU
UYUŞTURUCU OPERASYONU
Genç ilçesinde, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 444 gram esrar ele geçirildi.
10.05.2025
18:50
HÜDAPAR`DAN ENGELLİLER HAFTASI`NA SESİZ AMA DERİN BİR DOKUNUŞ
HÜDAPAR'DAN ENGELLİLER HAFTASI'NA SESİZ AMA DERİN BİR DOKUNUŞ
Bedensel ve görme engelliler için kaldırımlarda empati uygulaması yapan HÜDAPAR Genç İlçe Gençlik Kolları üyeleri, kaldırım kenarlarına ivedilikle engelli rampalarının inşa edilmesi ve sarı takip alanlarının oluşturulması zorunluluğuna dikkat çektiler.
08.05.2025
17:11
193 TÜKETİCİ BAŞVURUSU KARARA BAĞLANDI
193 TÜKETİCİ BAŞVURUSU KARARA BAĞLANDI
Bingöl'de nisan 2025'te Tüketici Hakem Heyeti'nce 193 başvuru karara bağladı. Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
07.05.2025
18:54
KÜÇÜK BAŞ YETİŞTİRCİLİĞİNE BÜYÜK DESTEK
KÜÇÜK BAŞ YETİŞTİRCİLİĞİNE BÜYÜK DESTEK
Bingöl'de çiftçilere yüzde 50 hibe desteği ile 80 adet güneş enerjisi sistemi 300 adet küçükbaş hayvan kırkım makinesi 800 adet akülü şarjlı ilaçlama makinesi (sırt pompası) teslim edildi.
07.05.2025
18:49
BİNGÖL`DE KAÇ KİŞİ HAK SAHİPİ OLDU
BİNGÖL'DE KAÇ KİŞİ HAK SAHİPİ OLDU
Vali Usta: 'Hak sahipliği kabul edilmeyen başvurular için itiraz üzerine yargı süreçleri devam etmekte olup, kazananlarla ilgili işlemlere devam edilmektedir' dedi.
06.05.2025
18:50
UMUT KERVANI 189 AİLEYE NAKDİ VE GIDA YARDIMINDA  BULUNDU
UMUT KERVANI 189 AİLEYE NAKDİ VE GIDA YARDIMINDA BULUNDU
Umut Kervanı Derneği, 2025 yılı Nisan ayında 189 aileye nakdi yardımında bulundu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın