08 Aralık 2025 Pazartesi

KONUTLAR DÖKÜLÜYOR!

Genç İlçesi Yenişehir Mahallesi sınırları içerisinde bulunan AFA Konutları ve OHAL Konutları çürümeye yüz tutmuş durumda. Yıkılmak üzere olan binalar mahalle halkını tedirgin ederken konut sakinleri binalarının kentsel dönüşüm programına alınmasını istiyor.

29 EKİM 2018 PAZARTESİ 13:32
0
3266
0
AA aa
KONUTLAR DÖKÜLÜYOR!

Genç İlçesi Yenişehir mahallesinin en kalabalık yerlerinden biri olan AFA ve OHAL konut sakinleri kentsel dönüşüm istiyor. Sağlamlığı ile adından söz ettiren AFA konutları, yıllar geçtikçe dayanıklılığını da kaybetti. Uzmanlar,  betonarme yapılara maksimum 65 yıl ömür biçiyor. Bu konutlar için 65 yıl beklemek de anlamsız olur. AFA sakinleri de konutların artık günümüz şartlarında hem ihtiyaçlara cevap veremediğini hem de dayanıklılığını yavaş yavaş kaybetmeye başladığını söylüyor. 

“KONUTLAR ÇOK YIPRANDI”

1984 yılında rahmet Turgut Özal tarafından yaptırılan AFA  konutları ile 1996 yılında yapılan OHAL konutları'nın artık ihtiyaca cevap vermediğini dile getiren mahalle sakinleri, TOKİ veyahut yerel müteahhitlerle anlaşmaya varılıp AFA'nın kentsel dönüşüm çerçevesine alınmasını istediklerini ifade ettiler.

AFA konutlarının artık çürümeye yüz tuttuğunu söyleyen Mahalleli ,“AFA konutları Turgut Özal zamanında yapıldı ve artık ihtiyaca cevap vermiyor. Zaten devlet kanunlarında bile bir binanın ömrü 65 yıl diye geçiyor. Bizler ise 40 yıla yakındır bu binalarda oturuyoruz. Allah korusun deprem olursa çok kötü felaketler olabilir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ülke genelinde başlatmakta olduğu kentsel dönüşüm projeleri kapsamındaki pilot iller arasında Bingöl de yer almakta. Bu nedenle mahallemizde de böylesi bir proje uygulanabilir. Olası bir depremde çok ciddi kayıplar yaşanacağını düşünüyoruz. Geceleri uykularımız kaçıyor. Bingöl merkezde nasıl ki vatandaşa evlerini geri vermek kaydıyla yeni binalar yapılacaksa, burada da yapılabilir. Bu sayede hem ilçe merkezindeki yapılaşma düzene girmiş olacak, hem de vatandaşlarımız bu sıkıntıdan kurtulacak. En önemlisi, olası bir depremde can ve mal kaybı asgariye indirilmiş olacak. İlçemiz her geçen gün büyüyor ve konut ihtiyacı da artıyor. Uygulanacak kentsel dönüşüm projesi sayesinde hem evini yapamayan insanlarımız konut sahibi olacak, hem TOKİ kazançlı olacak, hem de kiracı olanlar taksitle ev sahibi olma olanağına kavuşacak. Her yönüyle önemli bir hizmet olacağı kanaatindeyiz” şeklinde konuştular.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.12.2025
18:15
VALİ USTA`DAN SERT UYARI BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİTMİYECEK
VALİ USTA'DAN SERT UYARI BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİTMİYECEK
Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki toplantıda sağlık yöneticilerine adeta ültimatom veren Vali Usta, aksaklıkların bizzat takipçisi olacağını söyledi.
05.12.2025
18:11
BÖLGEDE BU BELGEYE SAHİP TEK BİRLİK
BÖLGEDE BU BELGEYE SAHİP TEK BİRLİK
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2025 yılı derecelendirme sonuçlarına göre Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği, Türkiye'de bu belgeyi alan 7 birlikten biri oldu. Birliğin bu başarısı arıcılara kovan başına 28 TL ek destek sağlayacak.
05.12.2025
18:07
BİNGÖL HAVALİMANI İHALESİ SONUÇLANDI
BİNGÖL HAVALİMANI İHALESİ SONUÇLANDI
Pist ve PAT sahalarındaki bozulmalar nedeniyle üç kez iptal edilen Bingöl Havalimanı onarım ihalesi, dördüncü kez yapılan süreçte tamamlandı. Toplam 15 firmanın yarıştığı ihalede en avantajlı teklifi veren ortaklık, 'muhtemel kazanan' oldu.
05.12.2025
18:02
BİNGÖL`E 5 YENİ AMBULANS VE 2 UMKE ARAÇI
BİNGÖL'E 5 YENİ AMBULANS VE 2 UMKE ARAÇI
Bingöl'deki ambulans sayısının 44'e yükseldiği bilgisini paylaşan Vali Usta, tahsis edilen 5 ambulanstan üçünün 4x4, ikisinin ise 4x2 özellikte olduğunu belirtti. Vali Usta, program sonunda test sürüşü de yaptı.
04.12.2025
18:19
GÜZEL`DEN  3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜN` DE  HANE ZİYARETLERİ
GÜZEL'DEN 3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜN' DE HANE ZİYARETLERİ
Kaymakam Muhammet GÜZEL, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle ilçemiz Kültür ve Yenişehir Mahallelerinde ikamet eden engelli çocuklarımızı ve ailelerini evlerinde ziyaret etti.
04.12.2025
17:06
750 KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONU İÇİN PROTOKOL İMZALANDI
750 KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONU İÇİN PROTOKOL İMZALANDI
Genç ilçesinde 2021 yılında yıkılan kapalı spor salonunun yerine yapılacak 750 kişilik yeni kapalı spor salonu için protokol imzalandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın