18 Haziran 2026 Perşembe

KÖY ÇOCUKLARINA PALYAÇO SÜRPRİZİ

Sınıf öğretmenliğinin yanı sıra tiyatro yönetmenliği de yapan Yunus Çiftçi ve ekip arkadaşları Pandemi nedeniyle etkinliklerden uzak kalan köy çocuklarına palyaço ve şirin baba sürprizi hazırladı. Tiyatrodan arkadaşlarının da desteğiyle köy köy gezip palyaçolu etkinlikler düzenleyerek öğrencilerin yüzlerini güldürüp, kitap hediye ediyor.

19 EKİM 2020 PAZARTESİ 12:21
0
2450
0
AA aa
KÖY ÇOCUKLARINA PALYAÇO SÜRPRİZİ

Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl'de de korona virüs tedbirleri kapsamında tiyatro ve çeşitli etkinlikler rafa kaldırıldı. Ancak çocukların bu durumuna üzülen ve sosyal mesafeli bir etkinlik planlayan sınıf öğretmeni ve tiyatro yönetmeni Yunus Çiftçi, köy köy gezerek öğrencileri hem eğlendiriyor hem de kitap hediye ediyor.

Etkinlik kapsamında merkeze bağlı Dik köyüne giden Çiftçi ve ekibi, öğrencilerin okul çıkışını bekledi. Şirin baba ve palyaço kostümüyle öğrencileri karşılayan ekip, maske ve sosyal mesafe kuralına uyarak doyasıya eğlendirdi.

Köydeki çocuklara kitap da hediye eden Çiftçi, amaçlarının pandemi sürecinden etkilenen çocuklara moral vermek olduğunu söyledi.Gönüllü olarak köy köy gezdiklerini aktaran Çiftçi, “Merkez İMKB Mustafa Kemal Paşa'da sınıf öğretmeniyim. Aynı zamanda da tiyatro eğitmenliğini yapıyorum. Bu pandemi sürecinde çocuklar evlerde inanılmaz bir şekilde buhran yaşadılar. Bunu sınıf öğretmeni olarak yakından gördüğüm için ilkbahardan beri dönem dönem köyleri geziyoruz ekip arkadaşlarımla beraber. Bugün de merkez Dik köyüne geldik. Palyaço ve şirin baba kostümleriyle geldik. Burada çeşitli kitaplar getirdik çocuklara. Hep beraber dans ettik ve çocuklar bir nebze olsun bu buhran sürecinden psikolojik ortamdan uzaklaştılar. Bunu genele yaymayı düşünüyoruz. Çocukların yüzündeki o tebessümü, cıvıl cıvıl gülümsemeyi görünce çok çok sevindik” dedi.

Öğrencilerden Merve Kaynun, hayatında hiç tiyatro gitmediğini belirterek, “Bugün palyaçolar geldi çok eğlendik, hep beraber oyunlar oynadık, dans ettik. Ben hiç tiyatroya gitmemiştim, teşekkür ediyorum” dedi.

Ebru Kaysadu, “Eve giderken yolda palyaçolarla karşılaştım, iyi ki geldiler iyi ki varlar. Teşekkür ederim” diye konuştu.

Okul çıkışı palyaço sürprizi ile karşılaştıklarını söyleyen Tuana Nur ise, “ Okuldan çıkınca palyaçoları gördük. Onlarla danslar ettik, oyunlar oynadık, çok eğlendik. Emeği geçenlere teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.06.2026
17:14
GENÇ`TE 72 TAŞINMAZ İHALE YOLUYLA SATIŞA ÇIKARILACAK
GENÇ'TE 72 TAŞINMAZ İHALE YOLUYLA SATIŞA ÇIKARILACAK
Genç ilçesinde Hazine'ye ait 72 taşınmaz, Genç Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği tarafından 23-26 Haziran 2026 tarihleri arasında açık teklif usulüyle satışa çıkarılacak.
10.06.2026
17:07
RUHSATSIZ KURSLARA DİKKAT
RUHSATSIZ KURSLARA DİKKAT
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
08.06.2026
19:15
HASTANE MEVKİİNE YENİ KÖPRÜ VE BAĞLANTI YOLU
HASTANE MEVKİİNE YENİ KÖPRÜ VE BAĞLANTI YOLU
Bingöl merkez Kültür Mahallesi ile Saray Mahalleri arasında Devlet Hastanesi mevkiinden ulaşımın sağlanması için köprü ve yol yapımı için beklenen adım geldi.
08.06.2026
19:06
20 YIL HAPİS CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI
20 YIL HAPİS CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI
Bingöl'de 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs polis ekipleri tarafından yakalandı. Şahıs çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı.
08.06.2026
18:59
TOKİ BİNGÖL`DE 88 KONUT SATACAK
TOKİ BİNGÖL'DE 88 KONUT SATACAK
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) 64 ilde satışa sunacağı yaklaşık 20 bin konuta ilişkin merak edilen 10 sorunun yanıtını paylaştı. Bingöl'de satışa sunulacak konut sayısı ise 88 olarak açıklandı.
08.06.2026
18:52
POLİSTEN KAÇAMADI YAKALANDI
POLİSTEN KAÇAMADI YAKALANDI
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 'Kasten Yaralama' ve '6136 Sayılı Kanun'a Muhalefet' suçlarından gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kovalamaca anı kameralara yansıdı!
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın