28 Nisan 2024 Pazar

KÖZDE PATATES KEYFİ

Genç ilçesinde soğuk kış günlerinin en büyük eğlencesi sobada patates közlemesi. Evlerde artık yapılmayan patates közlemesi ilçe merkezinde bulunan kahvehanelerde yapılmaya başladı.

06 OCAK 2020 PAZARTESİ 13:40
0
3189
0
AA aa
KÖZDE PATATES KEYFİ

Genç İlçesinde eskiden oldukça yaygın olarak kullanılan soba, bugün yerini kalorifere ve çeşitli ısınma araçlarına bırakmış durumda. Ancak bazı ev ve iş yerlerinde halen sobalar ısınma aracı olarak kullanılırken, kuzineli sobalar ısınma aracının yanı sıra günümüzde bir çok kişinin hasret kaldığı görüntüleri de canlı tutmaya devam ediyor. Genç ilçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan kahvehanelerde kuzineli özel sobada yapılan patates közlemesi, soğuk kış gecelerinde ilçe halkına nostalji yaşatıyor.

"ÇAYIN YANI SIRA PATATES SERVİSİ DE VAR"

İlçe merkezinde faaliyet yürüten kahvehanelerde çayın yanı sıra közde patates servisi de yapılmaya başlandı. Patates'in tanesi 1 TL'ye satılırken vatandaşlar ise bu servisten oldukça memnun. Uzun kış gecelerinde patates közlemesinin vazgeçilmez olduğunu belirten vatandaşlar, "Eskiden evlerde sobalarda patates közlemesi yapılıyordu. Ancak yükselen apartmanlar, kalorifer ve çeşitli ısınma araçları sebebiyle evlerde bu alışkanlık unutuldu. Biz de burada patates közleyerek nostalji yaşıyoruz" dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın