13 Mayıs 2026 Çarşamba

KÜLTÜR MERKEZİ, ÖĞRENCİLERİN İKİNCİ EVİ OLDU

Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi, öğrencilerin ikinci evi oldu. Sessiz ve nezih bir ortamda ders çalışan öğrenciler, aile sıcaklığında LGS, YKS ve KPSS gibi sınavlara hazırlanıyor.

21 MART 2024 PERŞEMBE 17:56
0
1333
0
AA aa
KÜLTÜR MERKEZİ, ÖĞRENCİLERİN İKİNCİ EVİ OLDU

Uzun yıllar Kütüphane Müdürlüğü olarak kullanılan ve bir dönem İlçe Devlet Hastanesine de ev sahipliği yapan Genç Kültür Müdürlüğü binası, dönemin Kaymakamı Abdullah Köklü tarafından modern bir Kültür Merkezi olarak ilçeye kazandırılmıştı.

3 Bin 500 metrekarelik bir alan, Osmanlı Mimarisini yansıtan bodrum artı zemin, artı 3 katlı modern bir bina olarak inşa edilen yapı kendisine hayran bırakan görsel özelliğe sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Bir katı kütüphane, bir katı Milli Eğitim Müdürlüğü, en üst katı ise çok amaçlı lüks salon olacak şekilde tasarlandı. Aynı yapı, zemin katında ise en son standartlara sahip 420 kişilik bir konferans salonu olarak tasarlanırken Modern Kültür Merkezinin ön tarafında bulunan teras alanda ise vatandaşların dinlenebileceği bir park şeklinde tasarlandı.

O dönem her bir ayrıntısı büyük özenle tasarlanan yapıda şimdilerde ise, öğrendiler aile sıcaklığında LGS, YKS ve KPSS gibi sınavlara hazırlanıyor.

Genç Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi, ilçede ikamet edip evlerinde ders çalışma imkanı bulamayan ve interneti olmayan öğrenciler, rahat bir şekilde LGS, YKS ve KPSS sınavlarına hazırlanıyor. Haftanın 7 günü saat 7.00'den sahur vaktine kadar açık olan etüt merkezinde öğrenciler, kendilerine yapılan ikramlar eşliğinde ders çalışmanın yanı sıra kitap okuyarak da vakitlerini değerlendiriyor.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
19:12
BÜYÜK ŞEHİRLERE KURBANLIK SEVKLER BAŞLADI
BÜYÜK ŞEHİRLERE KURBANLIK SEVKLER BAŞLADI
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinden İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına kurbanlık büyükbaş hayvan sevklerinin başladığını duyurdu
12.05.2026
18:59
HACI ADAYLARI BİNGÖL`DEN DUALARLA UĞURLANDI
HACI ADAYLARI BİNGÖL'DEN DUALARLA UĞURLANDI
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu kapsamında 2026 yılı hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan Bingöllü hacı adayları, düzenlenen uğurlama programıyla dualar eşliğinde yolcu edildi
11.05.2026
19:17
BİNGÖL İŞKUR`DAN İUP İLANI   85 KİŞİ  İŞE ALINACAK
BİNGÖL İŞKUR'DAN İUP İLANI 85 KİŞİ İŞE ALINACAK
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
18:15
BİNGÖL`DE SÜT HİJYENİ EĞİTİMİ VERİLDİ
BİNGÖL'DE SÜT HİJYENİ EĞİTİMİ VERİLDİ
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
11.05.2026
18:09
MİNİK SÜMEYYE`NİN RÜYASI GERÇEK OLDU
MİNİK SÜMEYYE'NİN RÜYASI GERÇEK OLDU
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
11.05.2026
18:02
HER BAĞIŞ BİR HANEDE UMUT OLDU
HER BAĞIŞ BİR HANEDE UMUT OLDU
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın